Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Eris055 píše:
Ahoj
mojí holčičce je právě 5 dní. Jde o to, že nechce spát ve svojí postýlce ale v mojí posteli spí bez problému. Vždy po přebalení usne při kojení a když ji přenesu do její postýlky vzbudí se začne brečet a chce zpátky k prsu. Tchýně mi říkala že ji mám nechat vyřvat a že ji nemám zvykat na to spát v mojí posteli jinak ji to už neodnaučím ale mě se metoda, nechat vyřvat´nelíbí. Snažím se ji kojit po dvou hodinách ale přes den to někdy vyžaduje častěji. Jak jste postýlku řešili vy? a mám jí dávat napít kdykoli si řekne nebo vydržet ty dvě hodiny aby se naučila trochu nějaký režim? Děkuji
já když toto čtu, tak se mi fakt ježí chlupy!!!
vys.er se na tchyni, pokud dáš na její rady, jen tím svému miminku ublížíš. a koj podle potřeby miminka, žádný po dvou hodinách, al e jak chce dítě. a do postýlky ho prostě nedávej.
@2lochneska píše:
Vyřvat pětidenní? To by ti snad muselo urvat srdce, matko! Na tchyni kašli, myslí to asi dobře, ale na vyřvávací metody je fakt brzo. Chovel, konejši, vem si jí klidně do postele, nebo pokládej do košíku někde v tvé blízkosti. Však se na tu postýlku časem naučí.
Já měla kluka v košíku, tahala jsem ho všude ssebou. Kdykoliv chtěl, chovala jsem a kojila. V noci vydržel v košíku tak hodinku dvě a chtěl ke mě do postele.Tak spal s náma. V osmi měsících šel do postýlky, ze dne na den, bez řevu a bez problémů. Teď už v ní spí i po obědě.
na vyřvávací metody je brzo vždycky, jen malá poznámka
![]()
@beruska9 píše:
Prcek se mnou spal v posteli pres dva mesice, ted mame prisouplou postylku k posteli se sundanou bocnici, coz je supr varianta, pokud se spolecneho spani obavas z bezpecnostnich duvodu. Nebo porid ten kosik, postylka je pro ne obrovska, kdyz vylezou z malinkateho prostoru. Koj na pozadani, na zacatku je to normalni…tchyni posli, at se jde vyrvat sama. Takhle malinkate miminko nerozmazlis…potrebuje jidlo, teplo a pocit bezpeci.
@Eris055 píše:
Super děkuju, jsem z toho všeho ještě trochu vyjukaná
@2lochneska píše:
@brko No, v osmi letech mi to třeba brzo nepřijde
haha, osmiletej v postýlce ![]()
Ahoj chtěla bych se s vámi poradit už jsem zoufala totalne nestastna a vyčerpaná
mam 4 měsíčního syna a od 2 měsíce straně spatne spi v postylce proste doma kdekoli v postylce max prospi 30 min a to jeste s placem kdyz si lehnu snim do postele tak to je max hodina v kocarku spi klidne i 3 hodiny v kuse takze pres leto jsem snim chodila porad jen ven ale ted zacina uz zima vzduch neni uz uplne idealni a me se proste uz prestava chtit snim byt cely den venku doma si nic neudelam neodpocinu nic
prosim nemate nejakou radu? porad doufam ze se to za chvili zmeni ale uz to je dlouho
a me sil ubyva
@Verysss mela jsem úplně to same s malou… Po čtyřech měsících uz jsem to nedávala a koupila jsem hojdavak
to byla božská úleva ![]()
A co je hojdavak jako nejake nositko? mame manduku ale moc se mu tam nelibi je nejradeji kdyz je otoceny dopredu a muze pozorovat vse kolem nej
@Verysss hojdavak je zavesna „houpacka“ do stropu nebo do dveří… Tady je odkaz: http://www.hojdavak.cz/cz/o-hojdavaku/
Jak říkám, me to zachránilo od blazince
trávila jsem třeba 8 hodin denně venku a kočár nesměl stát! Tohle sibmala hned oblíbila a najednou se změnila ve zlate a odpočaté miminko ![]()
@Verysss syn neusíná sám doteď, s kočárem jsem na tom byla jako ty, byl moje záchrana. Brala jsem to tak, že u toho aspoň úspěšně hubnu:) Zimu jsme pak přetrpěli ani nevím jak. Co mi pomohlo se nezbláznit bylo se s tím smířit, tak prostě chodím spát s ním. Teď spí už jen jednou přes den, tak si pospím taky. Večer si s ním lehnu do postele a čtu si čtečku. Od té doby, co jsem se s tím smířila, že večer nemám na vaření, pečení, uklízení, manžela a koukání do compu, jsem mnohem spokojenější a syn se mnou v posteli usíná mnohem rychleji, takže nakonec ten čas mám. Některý dny takhle uspává manžel a to je vůbec super:)
Akorát nevím, jak to budu dělat, až se narodí druhý, snad si rychle přivykne na náš spací režim ![]()
No to by bylo mozna reseni ale uz jsme tolik penez vyhodili jen tak do kose nositko skoro 3 litry ve kterem nechce byt a kupovat dalsi vec kterou nemam odskousenou to se mi taky moc nechce kdyby mi to nekdo pujcil tak to je jina:) ![]()
No taky jsem si rikala ze mi pujdou kila dobre dolu pres leto mi to nevadilo ale ted jak je uz chladno tak jsme venku jen tak na 3 hodky a domu hodinu si hrajeme pak na nej prijde unava ale neusne pochopit ty male tvorecky nekdy je umeni
snad neskoncim z toho v opave pritel o druhem mimcu nechce ani slyset
ani se mu nedivim
@Verysss nemusíš kupovat úplně novou, da se sehnat na bazarku, já ji mam taky od jedné paní a stala mě 900
levnejai varianta je gymnasticky mic, jenže tam jsem ji uspala a jak jsem, ji pokládala, tak se vždy vzbudila… Tady vždy stačilo pohoupat a spala jak nevinatko ![]()