Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, myslím, že tady dneska moc lidí nebude, ale snad mi někdo poradí.
Včera jsem zapnula počítač, ale nemohla jsem se připojit k internetu (přes wifi), takže jsem píchla kabel rovnou do počítače a to funguje.
Ale potřebuju zprovoznit tu wifinu. Rovnou řeknu, že jsem na tohle totální analfabet, takže pokud se mi to některá pokusíte vysvětlit, tak jak pro debily. ![]()
Už se mi tohle jednou stalo, měla jsem tady na to pána a ten mi poradil, že mám ve vyhledávači zadat nějaký číslo routru a i když nebudu připojená na net, na tyhle stránky bych se měla dostat a tam to nahodit. Konkrétně jde o číslo: 192.168.0.1 Číslo jsem zadala, ale na tu stránku jsem se nedostala, i když jsem připojená na net.
Jinak dole na ploše, když kliknu na ikonku sítě (ty dva počítače), vyskočí mi tabulka s dostupnýma sítěma, ale ta moje tady vůbec není. Fakt už nevím, co s tím a docela mě to štve, jelikož teď musím u toho noťase ležet na zádech (krátkej kabel)
a hlavně, dcera dostala novej telefon, tak jsem jí chtěla stáhnout nějaký hry, ale bez wifi prostě nemůžu.
Díky
Takze net jde, jen nefunguje wifina?
Mas tam i ikonku na wifinu? Tj. Takovy trojuhelnik postaveny na spicku slozeny z carek? Muze jit jen o to kliknout na ni, najit svou wifinu a dat „pripojit“
A na sitove pripojeni radsi nehrabej, aby sis tam neco neodpojila uplne ![]()
Zkusit restartovat modem, treba to pomuze
ja sem na toto taky lempl ![]()
Net jde, nefunguje wifi, kabel z tý krabičky, co mi sem dala firma, musím mít píchlej rovnou do noťasu, ne do modemu. Ikonu wifi žádnou nemám, mám ikonu těch dvou počítačů, tam když kliknu, ukážou se mi dostupný sítě (asi ty, co maj ostatní lidi v baráku), ale moje tam není vůbec.
Modem jsem restartovala a nic.
Zkouesela jsi obnovit dostupne site? Prijimac wifiny bude ok, kdyz vidis ostatni site, co modem, mas tam kontrolku na wifi signal? Sviti?
Restart modemu, případně kdyby nefungovalo nic, tak přeinstalovat.
No a když napíšeš to číslo to internetu, tak nic nenaskočí?
@RadkaCh - právě že nic nenaskočí. Když mi to před pár měsíci dělal ten pán, co jsem ho tady měla na opravu, tak mu to normálně naběhlo, i když nefungoval internet.
@PetraJ A stopro jsi si jistá, že tam dáváš správný číslo a že ho píšeš do správnýho řádku? Nemyslím to nijak zle, ale těch okének je v počítači přece jen dost ![]()
@PetraJ Asi jsi to kontrolovala, ale nemáš prostě jen vypnutou wifi na notebooku? Já si jí takhle vypnula před pár dny a také jsem řešila adresu, restart routeru, až potom jsem si všimla, že ji mám vypnutou na noťasu
![]()
@RadkaCh - psala jsem ho do řádku nahoře (jak se zadává celá www. adresa) a když jsem byla na Seznamu, tak normálně do vyhledávacího řádku, ale na tu stránku se prostě nemůžu dostat. Zkoušela jsem to i na netu v mobilu (ten nemám přes wifi), ale taky nic.
@tterka - ikonka svítí, ukáže mi to i jiný sítě, ale tu mojí prostě ne.
No nic, no. Budu si muset sehnat někoho, kdo mi to opraví, ach jo, jsem zvědavá, kde budu někoho teď o svátkách shánět. ![]()
A internet ti teda přes kabel normálně funguje? Číslo máš opravdu správný? Co máš za router? Nevypnula jsi na routeru wifi? Na telefonu ta síť taky není vidět?
Nam se tohle stava. Na youtube je nejake video, zkusim ho najit.
@RadkaCh - přes kabel to funguje Číslo mám správný, je na krabici od modemu
Modem je nějakej Tenda
Modem bliká jako normálně
Ani telefon síť nevidí