Jak nastavit režim 2letému?

29
11.10.16 20:13

Jak nastavit režim 2letému?

Ahojte, mám problém s režimem spánku. Syn má 22měsíců. Snažím se ho naučit chodit spat v 20h. Jednou spí do 7h.Pak jde spat ve 12h do půl2.Ale večer potom kolikrát až v 22h, A to spí třeba jen do 6,a pak zase odpo usne až kolem 13h, a tak se nám to pořád točí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
11.10.16 20:15

Včera usnul v 23ha spal do 10h, tak jsem ho nechala, že půjde spat až večer, a usnul v 18h a ted je vyspaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.10.16 20:18

Já bycho ho určitě budila..
Kdyby mě šel spát např. večer v 11 tak v 8 otvírám pokoje- nebo v 9 jak je kdo zvyklý, a pros spát zase dávala po obědě.. Určitě bych nedělala, jednou tak, podruhé jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
11.10.16 20:19

Neporadím, ale kolem druhého roku byl spánek syna naše noční můra, úplně šílené. Pak se to spravilo, kolem 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
11.10.16 20:27

Já dodržuji režim - dávám prostě spát max do 19:30 v postýlce at si už dělá „co chce“ Někdy usne hned někdy déle. Ráno vstává mezi 6-7 hod a dopoledne chodí spát v 11 a spí do půl jedné. Vydrží do těch půl osmé.. Akorát u nás bývají nespací noci tak je to pak všelijaké. Ale večerní čas k uložení a buzení max o půl jedné dodržuji striktně. Mám ozkoušené že když spí déle přes den večer špatně usíná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85332
11.10.16 20:40

@evast123 co zrusit poledni spanek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
11.10.16 20:48

Já se teda přiznám, že žádný přesný režim nedodržuju a nijak mi to nevadí. Vždyť ta hodina sem, hodina tam přeci není žádný problém ne. Taky nechodím spát pořád stejně, ale podle toho jak jsem ospalá.
Malej někdy vstává v šest a někdy vydrží až do půl osmé a podle toho se nám šoupne odpolední spaní, bez kterého se rozhodně neobejde. Určitě ho nebudu ráno budit, když náhodou přetáhne až do tich půl osmý :D to jsem většinou ráda, že můžu spát tak dlouho :D
Odpoledne taky spí různě, někdy spí dvě hodiny, někdy ne a podle toho je ospalý večer. Kdybych ho měla budit přesně na čas, bude protivný celý zbytek dne. Když nikam nechvátám, tak to prostě neřeším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
11.10.16 20:55

Já tak od roku dodržuju takto - večer se jde spát v 8, v poledne ve 12, usínala tak v půl 9, ale budí se různě -jednou v 6, jindy v 8. V poledne pak spala 2 hodiny - někdy usne hned, někdy až třeba v 1. Teď je jí 3 a půl a držíme to pořád stejně - jen vstáváme do školky v 6:40 a chodí spát až mezi 12:30-13:00, až přijdem ze školky. Je znát, že už je to dopoledne moc dlouhé, že pak kolikrát nemůže usnout, jak je přetažená…někdy dokonce neusne vůbec. Ale je prostě v posteli a odpočívá. Jako ve školce.

• Citovat
  • Upravit
33005
11.10.16 20:59

Mladší dítě spí tak nějak plus mínus režimově. Staršímu dítěti je ještě ve třech letech potřeba denní režim a dobu spaní upravovat operativně podle toho, jakou má denní aktivitu, jak moc ho to vyčerpá. Oba to mají už od mimina, jsou tak asi naprogramovaní a nemá moc smysl nad tím špekulovat, protože to je akorát o nervy a člověk si stejně nepomůže a ve výsledku se tak jako tak musí více méně přizpůsobit dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
11.10.16 21:32

Musíš prcka ráno budit. Já mám budíka na 7.15 a vím, že když by spál déle, tak už je to problém a po O by spát nešel a musel by vydržet do večera. Vlož tam dopolední prochajdu, trošku prcka utahej a ve 12 ulož do postýlky. V 20:00 ulož do postýlky, povídej pohádku atd…Musíš být důsledná a nepodřizovat se prckovi a říct si, že když spí, tak máš aspoň klid :mrgreen: Pěkně ráno v 7 budíček pro oba!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.10.16 21:45

Prave resime… denni spanek jde, ale nocni si rozhazuje dost snadno… kolem osme se presouvame do loznice a uz se nehnem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
11.10.16 21:57

@evast123 dcera 21měsíců vstává 7:00-8:00 pak jde spát ve 12:00 spí cca do 15:00 a večer jde ve 20:00. Ale na různé režimy je zvyklá od narození dávám i jídlo ve stejné hodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
11.10.16 22:12

Upravit spaní i vstávání do pravidelného režimu. U nás to náramně vyhovuje, vím já i dcerka co bude. Čím je starší, lze přizpůsobit podle situace a sama si řekne. Ale podle aktivity ji budím nejdéle kolem 16hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
12.10.16 11:55

Dneska jsem ho v 7h budila, a ted jsem ho dala ve 12h. Nechám ho teda nejdýl do 15h, a pak ho zkusím v 20h uspat. Jídlo má taky ve stejný čas. Pravidelně o půl 6 koupeme, večeře mléko a spinkat.Do 2Oh spí. Jenže jsou dny kdy se po hodině vzbudí a je 4hodky hore. Když byl malý brala jsem to.pak to utichlo spal celou noc, od 2O do 5,a pak od půl 8 do 10h.No a nedávno usnul po 14 v autě, a zase vše rozhozené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
12.10.16 13:38

@evast123 Super,jen tak dál a vytrvat! A když to náhodou narušíte, výletem nebo nečím, tak se snažte další den navázat.
A proč koupete tak brzy? 8o To ještě může lítat venku :mrgreen: U nás se koupe kolem 19:30, pohádka v postýlce a pak si chvilku vykládá. někdy s ním ležím vedle na posteli. Začínal si mě vyžadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí