Jak naučit 3,5leté dítě brát sirup a léky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1400
24.9.24 16:14

Neporadím, ale soucítím, mám doma to samé. Rady typu limonáda, sirup, med jsou super, ale moje děcko je naučené pít jen čistou vodu (jaká to hrdá matka pak vždycky jsem :zed: ). Sprej aplikuju tak, že dítě leží, já mu sedím za hlavou, jeho ruce mám pod nohama, stehny fixuju hlavu, stříkám do nosu a snažím se vyhnout kopancům.

Nevím, co bych dělala, kdyby bylo potřeba podat atb, či něco jiného. A ano, taky jsem všude za zcela neschopnou matku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
24.9.24 16:18
@Velryba černá píše: Více

No jasně, ideálně celou váhou, ať je z něj rovnou placka, neasi :roll: jasně, že nepíšu rozsednout, ale fixuješ hlavu a ruce stehny, zbytek tela zadkem, a ruce máš volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.9.24 16:20

@Kacise soucítím, jsme na tom podobně, taky nevypije nic kromě vody a nebo vody se šťávou. Ani čaj zpravidla nevypije 🙆🏽‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
24.9.24 16:21

@stinga co je na tom hnusného proboha? Mám jen strach, nastoupila teď do školky a snáze může teď cokoli chytit. Až chytí angínu, kde bude potřeba brát antibiotika tak to bude těžké nejen pro mě, ale i pro ni, jak moc jí to bude bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
24.9.24 16:23

@Teik310 sorry, neumím si to představit, zvláště u těhotné, jsou lepší chvaty.

• Citovat
  • Upravit
6532
24.9.24 16:25

Když dcera v tomto věku brala atb, pomohla odměna. Po každé aplikaci nechutnýho penicilinovýho sirupu dostala kostičku čokolády. Teplotu nesrážím, takže to jsme řešili výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4673
24.9.24 16:25
@Teik310 píše: Více

Jo takhle jsem odsávala odsávačkou, když byl větší, bohudík mu to bylo tak nepohodlné, že se raději naučil smrkat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
24.9.24 16:26

@Jamie Lee ono pokud budou antibiotika nezbytná a dítě nebude ochotno přijmout léky per os, mohou přijít na řadu injekce. Zkuste fakt tablety.

• Citovat
  • Upravit
35968
24.9.24 16:49

Taky mám doma. Čípek dávám když má skoro 39, má za chvili 5 let a 20 kg :nevim: antibiotika měl jednou, nejdřív to bylo na půl hodiny a napůl násilím, pak se to zlepšovalo a nakonec otviral i sám. Sirup na kašel snáší, ale musí to být jen jeden co chutná dobře. Naposledy jsem do něj cpala sirup na roupy, to jsme byli červený všichni, táta držel na klíně a ja davala stříkačku a od ty doby nesnáší třešně.
Nudle odsávám dodnes, neumí strkat ale už to není boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35968
24.9.24 16:49

Jinak tablety nesni ani naše starsi co ji je 11 :mrgreen: ale naštěstí nebývá nemocná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
24.9.24 16:51
@Velryba černá píše: Více

Jo, to asi jsou. Já jsem teď v 9 měsíci a jako jakýkoli boj s nespolupracujicim dítětem je hroznej, ale takhle nemůže kopnout a zranit. Jaký jsou lepší chvaty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18733
24.9.24 17:20

@Jamie Lee určitě před čtvrtým rokem bral paralen v tablete. Je fakt pidi. Na váhu 20 kg se dávají 2ks 125mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18733
24.9.24 17:25

@Teik310 Já byla se ctyrletakem na ockovani týden před porodem. Dítě posadit před sebe mezi nohy, svyma nohama pridrzet jeho, rukama obejmout a prášek aplikuje otec. Když posledne nechtěla dvouletacka tak jsem ji zacpala nos aby musela otevřít pusu. Jsou proste situace, kdy nediskutuju. Můžeme pokecat o tricku, satickach a jestli si vezme ksiltovku nebo klobouk, ale ne o lécích a čištění zubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
24.9.24 17:45
@Jamie Lee píše: Více

Dcera je to samý, co tvoje. Ani ji neošálím, že bych jí to dala do jídla/pití nebo uplatila. Prášky plive a nespolkla by je. Horečky se snažím srážet až potom, co trvají třeba 3 dny nebo navštívíme lékaře, když se mi to nelíbí. Naštěstí s odsáváním nosu například nemá problém.
Minulý týden dostala antibiotika a úplně jsem se děsila, že je například vyblije (jo, jídlo, co jí nesedí nebo nemá hlad, tak hned nadavuje) a nebudu vědět, jak to řešit. Natáhla jsem stříkačkou, do jedný ruky čokoládu, do druhý držet něco moc důležitýho a prostě za řevu chytnout pusu a stříknout do pusy. Hned zapít a být nekompromisní. Hlavně to neprotahovat. Z 6 dnů (3× denně) se poblila jen jednou, což beru jako úspěch.

Jinak například při čištění zubů jsem dřív dělala to, že jsem ji položila na záda hlavou ke mě, zaklekla ruce (nohama mohla kopat, ale nedosáhla na mě), jednou rukou ji naštelovala a druhou čistila. Dělala jsem to tak občas i s odsávačkou a následně podáním spreje do nosu. A stejně bych to udělala i s antibiotiky, kdyby s ní nebyla řeč.
Jinak pokud ty léky nejsou úplně nutné, nedávala bych je a sledovala vývoj nemoci. A pokud se ti kašel nelíbí, tak je stejně na místě návštěva lékaře kvůli poslechu.

Znám ten pocit beznaděje, co zažíváš, ale tvoje dcera to nedělá schválně a nezlob se za to na ni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22727
24.9.24 17:52

Uplatit. Ja uplacela. Prosim te 3,5 roku a nad 20kg 8o? To je na jakou vysku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí