Jak naučit dítě být bez plen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bobinka007 Zrovna nedávno jsem taky šílela. Starší syn byl odplenkovany v 21 měsících, ve dvou letech i na noc. A mladší 2 roky a nic. Čekala jsem na teplo, že to trvalo. Pořád se mi pocuraval, do nočníku nic. Tak jsem cekala. Od minulého týdne běhá venku nahaty, a předevčírem si sám řekl na nočník. Čekala jsem 3 měsíce.
Nespěchej na něj, vím že je to těžké.
Edit. Omlouvám se, až teď vidím, že je to stará diskuze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lidym V pohodě. Čůrání máme vyřešené, chodí si sám na záchod, ale bojujeme s kakáním. To ne jak nemůže pochopit, že se taky chodíš na záchod. Kadí ve stoje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V jakém věku se vaše děti naučili na nočník? Je reálné nechat běhat 15 měsíční dítě bez plenky a učit na nočník? Nebo je ještě brzo?
- Citovat
- Upravit
Nijak extra brzo to neni, realne to urcite je. I kdyz vetsina zacina dele…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
V jakém věku se vaše děti naučili na nočník? Je reálné nechat běhat 15 měsíční dítě bez plenky a učit na nočník? Nebo je ještě brzo?
My to zkoušely taky tak brzy ale vůbec to nechápal. Začíná chápat až teď( za pár dní dva roky). Učím pozvolna. Věřím že k tomu sám dozraje. Plenka mu začíná vadit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mezi 16. a 17. měsícem jsem jeden den dala nočník do obýváku, vzala jsem pleny a dětem jsem oznámila, že od teď se chodí sem. První den bylo nespočitatelně nehod. Druhý den jen tři nehody dohromady. Teď je jim dva a půl a stále mají plenu když jedeme autobusem, vlakem a na noc, tu jim vezmu během Vánoc, když bude delší dobu doma i manžel a když se v noci nevyspím, tak se budu moct dospat ráno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Reálný to je ale u nás úplně neúčinné a spíš demotivující.
Pokud se tady jde formou posadit. Odmítá kolem nočníku byť jen jít (2R).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Úplně v pohodě. Rozhodně to brzo není.
- Citovat
- Upravit
My mame ted cerstve dvouletacku bez plen uz komplet nejakej ten patek, na 15 mesicich jeste nechodila, zacala az dyl, zacala jsem ucit na nocnik, kdyz zacala chodit cca, takze nekdy 17.-18. mesic. Za me to realny je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já začala letos před létem(16m) a úspěch to teda vůbec nemělo. Dcera si sedla na nočník jen dobrovolně, na vyžádání, nebo násilím řvala. To, že je počůraná ji absolutně nevadí. Pak jsme to 2 měsíce nechali být a teď 2 týdny to zkouším na novo (22m) a řekla bych, že je to mnohem lepší. Úspěch jsme ještě neslavili, ale na požádáni si na nočník sedne a taky mi přiběhne oznámit, že se počůrala.
Myslím si, že jsem to v létě zbytečně uspěchala a zbytečně se kvůli tomu nervovala.
Ale každé dítě je jiné, neteř už v 1,5 r chodila krásně sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Někomu se to může povést, ale my jsme dělali pokusy kolem 2 let a bylo to brzo. Pak jsem to zkusila za 2 měsíce a během týdne jsme byli bez plen a bez nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já to měla v plánu u kluků v létě, což znamená, že měli mít 22 měsíců. U staršího syna to klaplo, v červnu jsem sebrala plenu a za dva nebo tři dny bez nehod, hned pochopil. Mladší syn, tím že odkoukaval, tak se sám odplenkoval v 17 měsících, což bylo peklo, protože to byl rok, kdy venku napadly ty hromady sněhu 🤣
- načítám...
- Citovat
- Zmínit