Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, vim ze takovych diskuzi je mraky, ale nenasla sem nic, krome toho ze by se to dalo zvladnout nejak postupne naucit a nejlepe bez revu. Malymu je 9 mesicu a spi s nama v posteli.. bylo to pro me pohodlnejsi jelikoz kojim a co hodinu-dve se budil. Ale ted uz bych to chtela zmenit, je tu nekdo kdo mel stejny problem a co vam prosim pomohlo? Kojim stale a u prsa i usina, takze prenaseni do postylky bude asi orisek.
V 9 měsících nevím. Já přesouvala syna do jeho postele v roce a třičtvrtě, koupila jsem mu klasickou dětskou postel 160×70 a uspávala ho kojením v ní. A v noci k němu vstávala, abych ho zase uspala. Oproti společnému spaní je to docela otrava
Sym v 6 měsících spí v postýlce, cce od 3 měsíců. Prirazene k mojí samozřejmě. Uspat, když spí tvrdě, natrénovat presunovaci manévr přes den tak, aby se neprobudil. Ráno si ho po posledním krmení do postele beru jinak už by nespal. Když to nejde s tím přesunem nebo mu něco je, do postele si ho vezmu, nenutim ho nějak na sílu. Drtivou většinu noci spí v postýlce v pohodě, budi se spokojený. Někdy skončí u mě no, nedělám z toho problém.
Ja si vzdycky chtela prosadit, ze miminko od 1.dne u sebe v postylce, nejlepe ve svem pokoji. Takze to dopadlo tak, ze do 2 let spal s nami v posteli
pak dostal k narozkam postel v motivu auta a muzu si lehnout k nemu, kdyz chce. Uz ted vim, ze jestli bude nekdy druhe mimco, stopro bude s nami v loznici a kdyz bude chtit, tak urcite do tech 2 let u nas v posteli. Bylo obdobi, kdy jsem se fakt snazila, aby spal u sebe v postylce, ale ted zpetne vim, jaka hloupost to byla. Ja vorvana jak boruvka, protoze byl co chvili vzhuru a ruce z uspavani vytahany az na zem, protoze se chtel jen chovat, kdyz jsem ho nevzala k nam do postele. Blbost na entou jsem tenkrat delala
![]()
@Caridina hm zajimavy🤔 😀prijde mi to docela jako fajn napad s tou postylkou..a je pravdou ze se stejne kazdou chvily budi, takhle dam jen dudlik a spi dal.. ale kdyz bude sam v postylce tak to bude docela opruz teda😀 🤔ja ze mi kazdej rika jakou jsem udelala blbost ze sem si ho vzala do postele a ze se z toho zblaznime s manzelem a tak😀stejne si myslim ze to tak asi dopadne a zustane s nama😂ja ho vyrvavat nenecham🤷🏻♀️
Od malinká spí ve své a od 9 měsíců sama v místnosti. Dokonce začala spát mnohem líp. Pití má po ruce kam dosáhne. obslouzi se.
@Caridina píše:
Ja si vzdycky chtela prosadit, ze miminko od 1.dne u sebe v postylce, nejlepe ve svem pokoji. Takze to dopadlo tak, ze do 2 let spal s nami v postelipak dostal k narozkam postel v motivu auta a muzu si lehnout k nemu, kdyz chce. Uz ted vim, ze jestli bude nekdy druhe mimco, stopro bude s nami v loznici a kdyz bude chtit, tak urcite do tech 2 let u nas v posteli. Bylo obdobi, kdy jsem se fakt snazila, aby spal u sebe v postylce, ale ted zpetne vim, jaka hloupost to byla. Ja vorvana jak boruvka, protoze byl co chvili vzhuru a ruce z uspavani vytahany az na zem, protoze se chtel jen chovat, kdyz jsem ho nevzala k nam do postele. Blbost na entou jsem tenkrat delala
![]()
Tak já třeba i když se zvedám na douspavani tak se vyspím víc než když je se mnou v posteli. Vzbudi mě každý jeho pohyb, povzdech, takže tak třikrát za hodinu. Pro mě to prostě není. Jako kdybych viděla že je dítě nešťastné a nemůže jinak spát, tak se budu snažit si zvyknout, ale syn v té postýlce nespí hůř než v me posteli. Ke mě se vyloženě dozaduje až tak kolem té ctvrte.
První dítko bylo dost samorost a vlastní prostor vyžadovalo hodně brzy, většinu času spalo ve své postýlce vedle té naší, v roce a půl šlo na vlastní žádost do svého pokoje (mohlo kdykoliv za námi). Druhé dítko se z naší postele stěhovalo asi ve dvou a půl letech, do té doby zcela bez šance.
Mam 11 mesicini a mam to stejne… rady nemam, jen soucitim
zjistila jsem, ze je jednodussi ji mit vedle sebe v posteli nez vstavat 5× za noc k postylce, nakojit a zase ji tam vracet. Takhle se k ni je natocim, vytahnu prso a vetsinou u toho usnu taky
jen zada zacinaji trochu trpet ![]()
Hele to je asi na povaze dítěte. Nám teda dcera spala v postýlce, ale s námi v ložnici. Pak se začala budit a já v polospánku jsem ji prostě šupla k nám a spalo se dál. V 8m jsme ji dali do svého pokojíku, protože jsme ji večer při příchodu do ložnice vždy vzbudili. Najednou spala celou noc. Nicméně to se zase otočilo po 1. roce, jak začnou pořádně zuby, nějaký sny a podobně. Je to jak kolotoč… měsíc spí v kuse sama v pokojíku, pak zase se měsíc budí a nosím ji za nama a tak pořád dokola.
Mne to přijde hezké, to malé tělíčko pritulene na mně
máme teď v posteli dvě děti a vyspime se i tak
užívej si to ještě, vždyť mala je jen chvilicku, pak uz bude velká a bude chtit spát u kamaradky a ne u mámy ![]()
@Caridina Jojo, s prvním jsem taky tak šaškovala a úplně zbytečně. Do postele jsem si ho vzala, až jsem byla tak orvana z neustálého nočního vstavani a kojení v křesle, že jsem s nim v rukou div v sedě neusnula ![]()
U nas v roce a pul nehrozi ani postylka v loznici. Malej potrebuje kontakt a v noci se nesmim otocit ani pres pul postele, jinak je okamzite vzhuru a jde me hledat. Poridili jsme peknou postel do pokojicku a zeje prazdnotou, nevim kdy ji vezme na milost ![]()
@barboravavrova píše:
@Caridina hm zajimavy🤔 😀prijde mi to docela jako fajn napad s tou postylkou..a je pravdou ze se stejne kazdou chvily budi, takhle dam jen dudlik a spi dal.. ale kdyz bude sam v postylce tak to bude docela opruz teda😀 🤔ja ze mi kazdej rika jakou jsem udelala blbost ze sem si ho vzala do postele a ze se z toho zblaznime s manzelem a tak😀stejne si myslim ze to tak asi dopadne a zustane s nama😂ja ho vyrvavat nenecham🤷🏻♀️
Fakt to nema cenu takhle maly mimco „nutit“ do svoji postylky, kdyz nechce. Ja fakt delala psi kusy. Od 2:00 do 5:00 jsem skakala na mici s pulrocnim ditetem. Pri presunu do postylky zase vzhuru. On vyspanej, ja vyzdimana. A jak jsem na nej prestala tlacit a proste ho dala k nam, konecne jsem se vyspala. Ted mu byly 3 roky a casto spi celou noc u sebe v postylce ve svem pokoji. Ano, nekdy se vzbudi, tak si lehnu k nemu. Nekdy ma nehodu, pocura se, tak ho vemu do rana k nam, protoze jsem lenochod a nechci jeho i me v noci budit a prevlikat postel. A jsme spokojeni a vyspani vsichni. A to jsem z toho jeho spani u nas byla fakt zoufala. Ne, nehrot to
kolem tech 2 let postel pro „velky holky“ nebo pro „velky kluky“ a pak se to vypiluje ![]()
@Anonymní píše:
Tak já třeba i když se zvedám na douspavani tak se vyspím víc než když je se mnou v posteli. Vzbudi mě každý jeho pohyb, povzdech, takže tak třikrát za hodinu. Pro mě to prostě není. Jako kdybych viděla že je dítě nešťastné a nemůže jinak spát, tak se budu snažit si zvyknout, ale syn v té postýlce nespí hůř než v me posteli. Ke mě se vyloženě dozaduje až tak kolem té ctvrte.
Ja mela kolikrat namasirovany ledviny, vyrazenej dech kopancem do branice, uprostred nadhernyho snu facaka pres pul xichtu… nekdy jsem ho zoufalosti oblozila polstarema a na zem dala matraci a sla spat na gauc… ale on byl proste spokojenej. Pro me to bylo i tak vysvobozeni, nez ty pokusy o uspani a dani do postylky. Kazdej to ma jinak. Kazdy mimco je jiny ![]()