Jak naučit na dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MissiMonika
14.6.12 15:29

Živý dudlík

Tak se dívám, že na to asi žádná osvědčená rada neexistuje, jak naučit na dudlík nebo na flašku. Proč by se taky mimčo přeučovalo, když má dudlík živej v klidu u maminky. Dřív mně z flašky pila, když jsme někam jely, ale pak byl nějaký zlom a začala odmítat pít z lahve (a to měla vždy mlíko odstříkaný) a začala se mi v noci budit co 2 hodiny s pláčem a nic nepomáhalo, jenom prso a to jenom 5 minut a spí. Dudlík taky plně odmítá, rovnou plive. Tak nevím, co s tím. Mám strach, aby si na to hodně nezvykla a já ještě v 1 roce nemusela v noci vstávat co 2 hodiny. A to mi dřív prospala celou noc a od 3 měsíců se to najednou otočilo. Asi zůstanu živým dudlíkem :,(

• Citovat
  • Upravit
kimdes
30.8.12 11:00

A to jsem z toho byla vystresovaná, že jsem jediná:-)
Malé je teprve měsíc, dudlíka zkouším tak 14dní, ale jen tak nárazově. Dudlíka plive, a když jí ho tam držím „násilím“ chvilku vydrží a pak se začne vztekat a hledá prso. A jelikož vím, že u toho se zklidní, dám ji ho. Ráno, když chci aby ještě spala a večer na usínání. Přes den se snažím dávat po 3hodinách, ale přijde mi že je dost nenažraná a chce častěji.

• Citovat
  • Upravit
35799
16.8.13 19:33

Holky help! Malou kojim, je ji 14 dni. Ma dny lepsi a horsi, ale dneska uz zase tlucu hlavou do zdi. Chce prso neustale, dneska nespi uz od tri, teda usne u prsa, ale tak 10 min, pak jeci, nejeci jen s prsem v puse, ktery akorat zuzla. A porad dokola, usne, odpojim, par minur klid a znova..
Dudlik nechce, obcas tak na minutu, jinak se z nej davi a jeci..

Co s ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
16.8.13 19:45

Tak ted zabral uspavac, jsem zvedaca, na jak dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
16.8.13 19:57

@pikola Já ti bohužel neporadím, jak vnutit dudlík- mám doma odmítačku dudlíků :roll: Šestinedělí jsem ji prostě to prso strčila, když to bylo potřeba, ale snažila jsem se dodržovat aspoň hodinový rozestup. Byla schopná být třeba i 7 hod vzhůru, ječela, byla přetažená. Kolem těch 6-7 týdnů si sama začala intervaly prodlužovat, už trochu víc koukala, tak jsem toho využila a pořídila jí usínáčka. Postupně u něho začala sama usínat přes den, teď už i večer. Ale uvítala bych, kdyby si ten dudlík vzala, občas by se hodil na uklidnění třeba v obchodě, v kočárku a tak, takže pokud má někdo radu, sem s ní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
16.8.13 19:57

@pikola co zkusit jinej dudlik? Jiný tvar, jiný materiál??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
16.8.13 20:14

Dudliky mam 3, dva silikonovy, jeden pryzovej, ruzny tvary. A ani jeden nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
16.8.13 20:15

Ahoj, asi tě nepotěšim-já mám dvě holky a ani jedné se mi dudel nepodařilo vnutit. Srarší cucá palec :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
16.8.13 20:28

Já to mám úplně stejně. Malej má 3 týdny a když nespí, pořád by mě žužlal a usíná mi u kojení. Dudlíky ho dáví. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
16.8.13 20:44

U nas nic nezabralo, skousela jsem prubezne a nezajem.. poprvy si ho holka vzala sama z hracek kdyz se tlacili prvni zoubky.. Kazde dite je ale jine tak preji hodne zdaru..:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
16.8.13 20:57

Taky nepotesim. Malej nedudal nikdy. Zkousela jsem vsemozne.. Az kdyz umel pouzivat ruce zacal „dudat“ plenku. Do te doby absolutne nic. Ani dnes kdyz mu dam dudlik tak nevi co s nim. Je to super hracka tak na 2 min a konec.. To same bylo s flaskou. Pokud muzu poradit zkus odstrikavat a naucit pit z flasky.. Pokud to nedas v sestinedeli dalsi sance je az kolem 8m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
16.8.13 21:45

Ahoj muzu se taky zeptat??? maly je skoro 8 tydnu a dudlika nechce… u prsu mi nevysi, naji se a odpoji… ale desne me olizuje… furt i po jidle i kdyz ma plny brisko porad me olizuje :/ nevite proc to dela???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
17.8.13 08:15

První bez dudlíku ani ránu, druhá s dudlíkem ani ránu. Ač jsem to zkoušela jak to jen šlo, ne a prostě ne! S dudlíkem mě to přišlo lepší, protože při nočním buzení se dal dudlík a spalo se dál. Takhle se pořád řeší v noci flaška na pití. Dudlat chce, jen když něco teče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
17.8.13 15:11

Co jí dát troch čaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nidza
2.10.13 17:52

Jeeee, jak ja Tě chapu…Nám je 5měsicu, plně kojený…Mliko mi ale začiná pomalu ustupovat a nevim, co s tím mám dělat…Dudlík odmítá od narození, to na mě kouká, jako kdybych se zbláznila a flaška to sami…Sem chodici živý dudlík. Odstrašujici přiklad je pro mě moje kamaradka, která takhle kojila v noci do 3,5 roka, protože malý se jinak neuklidnil a neusnul…V noci když se vzbudí, tak ho uklidní jedině, když si ho přiložím k prsu. Zadudá si a do 5min je tuhej…Taky mi moc pomahal uspavač…řval u nas od rana do večera, aby spal…Si sousedi musí myslet, že sem uplně prdla a od rana do večera jenom luxuju :-D musim se tomu smat, ale je to spiš k plači. Už tyden v noci vstavam co 1-2hodiny, přes den 1,5 - 2.Ztrácím mliko, kojím z obou a i tak by si dal ještě. Ale co se tyče flašky a UM, tak to mi do pusy nevezme, brečí a vzteká se…Sem z toho zoufala, unavená a nevím si rady…Někdo mi radi, at odstříkam a zkusím to dát z flašky. Ale jak mám odstřikavat, když nemám co :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure