JAK naučit pít z hrnečku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
20.4.06 09:23

JAK naučit pít z hrnečku?

Ahoj maminky,
chtěla bych se poradit, jak mám malou naučit pít z hrnečku s pitítkem. Už přes měsíc to zkoušíme a má k němu doslova odpor, přestože už jsme vyzkoušely 3, dokonce i od Aventu. Jinak holčičce je 9 měsíců, do 7,5 měsíců pila z klasického dudlíku. V této době vypila alespoň 100 ml denně, což i tak není nic moc a teď si maximálně cucne a pak ho celý den odstrkuje. Nápoje dávám stejné, takže tím by to být nemělo.Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
440
20.4.06 09:56

Já bych jí hrneček nenutila, když ho nechce. Můj Vojta se naučil pít z hrnečku sám asi v 7 měsících, ale vypil za celý den max. 150ml. Asi před měsícem jsem mu zkusila dát lahvičku s anatom.dudlíkem a od té doby vypije 500-600ml za den. Takže jsem radši, že vypije konečně víc vody a hrneček neřeším. Snad později :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
20.4.06 09:56

Ahoj Padaba,ja som rieslila problem ako naucit maleho pit z flasky.Do 8mesiaca ju nechcel ani vidiet.Vyskusalai sme snad vsetky mozne druhy.Nakonec som mu dala pauzu a neskor som skusila zas Avent s bielou hubickou a zabral.Skus dat tiez malej pauzu a nenutit ju do toho.Inak ja by som to moc neriesila ked pije tak je to predsa ok a flasku nebude mat naveky :lol: Dcera ju mala do 18mes.a az potom zacala pit z hrnceka od Nuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
20.4.06 10:17

Jak naučit pít z hrnečku?

Ahojky Padabo, napíšu, jak je to u nás. Kubík se také s žádným hrnečkem s pítkem neskamarádil. Vyzkoušeli jsme Avent a další dva s různě tvarovanými pítky, co kdyby náhodou se na jiný tvar chytil. Pak jsem to už vzdala a začala jsem ho učit pít z normálního hrnečku. Když mu ho podržím, tak se docela dobře napije. Mléko ale vyžaduje z lahve s dudlíkem. Takže už žádná pítka neřeším, mléko zatím pije z flašky a ostatní z hrnečku bez pítka.

Z tvého dotazu jsem nepostřehla, z čeho dáváš malé mléko. Nemáte to taky náhodou tak, že mléko v pohodě vyzunkne z lahve a ostatní tekutiny nechce vůbec z ničeho? S tímto zápasíme už několik měsíců, takže aby se Kubík nenalíval pořád jenom mlékem, dávala jsem mu např. šťávy lžičkou (z žádného hrnečku mu to ještě nešlo) a potom kolem 10. měsíce přecházela na ten hrneček bez pítka - prostě má zafixované, že k mléku patří flaška a k flašce mléko :roll:

Bezproblémové bumbání vám přeje Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
20.4.06 11:34

Ahoj holčiny, tak já budu asi extrém. Já to u syna taky neřešila. Nějak v 1,5 roce se z hrníčku naučil pít, ale jen čaj. Mlíko jedině z lahve a to mu zůstalo do pěti let!! Jinak by mi mlíko nepil vůbec. A té lahve si to tak vychutnával, no pro něj to byl obřad. Pak už nechtěl ani tu lahev - no byla to ostuda když byl skoro ve školním věku. Teď už nepije mlíko vůbec. Zato jí spoustu jogurtů a vypije spoustu Actimelu.
Takže to mlíko vlastně ani nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
20.4.06 13:48

Ahoj Myšulo,

už jsem si myslela, že jsem nějaká divná ( nebo Radim :D ). Dodneška pijeme z láhve. Hrníčků jsme vyzkoušeli asi 10 druhů, tekoucí, netekoucí, anatomické, normální, slámky, Jupíka… Když pil, tak strašně málo. Na pokusy jsem nezanevřela, ale když to nejde, tak nejde, raději ať pořádně pije. Asi zkusíme normální hrneček. :D

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.4.06 13:54

Ahoj holky,
pijeme z flašky cokoli, z hrnku Avent nic - ani to co miluje. Je mu 16 měsíců a tak to ještě neřeším, do „hrnku“ avent jsem dala dudlík a hned ho miluje, s pítkem ho hází přes celou kuchyni. Vypijeme přes litr denně, mléko nesmíme, tak čajčky a šťávičky. Lahvička je „miláček“ misto dudu. Od té doby, co jsem mu ho vzala, jen lohní.

Jiné hrnky taky nezabírají, to by raději nepil. Na procházku jsem vzala hrnek, řval celou cestu brm brm a hrnek házel z kočáru, nenapil se ani jednou.

Flaškám zdar :-)
Pihule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.4.06 16:44

Holky, to jste mě docela uklidnily.:-) Já jsem si myslela, že je to skoro nezbytnost… Všude kolem čtu, že se má naučit co nejdříve pít z hrnečku, že klasický dudlík není vhodný vzhledem ke kazivosti zubů a taky jsem viděla u doktorky, jak ostatní, stejně staré dětičky, tedy 9 měsíců, bumbají úplně samy z hrnečku. Co naplat, my se tedy vrátíme opět k flašce a dudlíku… Jinak jsme samozřejmě zkoušely i klasickou skleničku, ale to taky jen cucne a po lžičkách nám to taky moc nešlo.Tak se zatím mějte pěkně a díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
20.4.06 16:45

Holky, to jste mě docela uklidnily.:-) Já jsem si myslela, že je to skoro nezbytnost… Všude kolem čtu, že se má naučit co nejdříve pít z hrnečku, že klasický dudlík není vhodný vzhledem ke kazivosti zubů a taky jsem viděla u doktorky, jak ostatní, stejně staré dětičky, tedy 9 měsíců, bumbají úplně samy z hrnečku. Co naplat, my se tedy vrátíme opět k flašce a dudlíku… Jinak jsme samozřejmě zkoušely i klasickou skleničku, ale to taky jen cucne a po lžičkách nám to taky moc nešlo.Tak se zatím mějte pěkně a díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
20.4.06 22:30

:lol: :lol:
ja jsem n atom stejne, zkousela jsem od 7mesice hrnek od aventu s bilou savickou,linda mi jej rukou odstrkovala a nic nevypila,pak obcas trosku usrkla vypadalo to ze se konecne naucila pit,pak najednou ho zase nechtela,tak jsem ji do te lahvicky dala klasicky dudlik gumovy a to vypije nekdy i 200ml stavy nebo vody..mleko jedine z lahve je to obrad uplne se na to tesi a jak ji vidi smeje se!
KAzdopadne to co kazi zuby je sani,jak vsude pisou,tim padem i savicka,pokud je gumova a mekka jako ta od aventu je vlastne jako dudlik,protoze dite z ni saje" slouzi jako nauceni se a prechod z lahve na hrnek,takze podle me je nejlepsi z dudliku naucit rovnou na hrnecek..misto utraceni za mekkou savicku pak tvrdou a kdovi co..
ja to vzdala,az linda bude mit zuby budu ji je cistit a naucim ji z hrnecku..
rikaji ze dite je schopne pit z hrnku uz od 6mesice!ale..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
21.4.06 07:34

Ahojky,

doufám že vás nějak nepopudím. Naše Anička mi všechno pití odmítala, z lahve s dudlíkem. Mě to nebylo pořád jasné co se ji na tom nezdá protože je od narození krmena UM, tak lahev zná. Začala jsme s příkrmama už ve 4 měsících a tam někde začal náš boj.
Lahev s dudlíkem se malá nikdy nenapila, tak jsem za 14 dní zkusila hrneček s měkým a širokým pítkem, taky nic. Až jsem ji ten hrnek nechala na pití tak pochopila k čemu je, jelikož je nekapavý. No a dnes už odmítá i hrnek s pítkem, jedině jak je ochotna se trochu napít tak jedině z hrnečku bez pítka. Jen mě trápí jestli má dost tekutin. Někdy vypije tak 30ml jindy třeba 180ml.

Za celý den sní i vypije tohle snad to stačí při její váze 7550g
6,00 200ml UM
9,00 140ml UM
12,00 140ml UM+ pár lžiček zeleniny
15,00 přesnídávku ( jogurt, jablko atd.)
18,00 140ml UM kaše+ 100ml UM bumbá

Nevíte kolik by toho měla vypít?

Děkuji Achesa a Anička 6m+12d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
21.4.06 07:58

Ahoj Acheso,

tady sama vidíš jak je každé dítko jiné :-). Někdo má problém s tím a někdo s tím. Myslím, že nejlepší cesta je nenutit a až se naučí tak se naučí. Zkoušet nové věci to ano, ale nenutit za každou cenu. My jsme měli flašku dlouho a i plenky na noc do 4 let a taky jsem to neřešila. Do dospělosti se to určitě naučí :-))).
V jedné chytré knize jsem se dočetla, že má mít dítě příjem 100ml tekutin na 1kg váhy. Podle toho kolik dcera vypije a má z polívek tak mi to vychází. Vypije za den asi 700ml zbytek je v tom jídle.

Přeji ti hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky