Odkdy používat odpizovače hmyzu???

347
17.4.06 19:59

Odkdy používat odpizovače hmyzu???

Ahojte maminky a miminka,
potřebovala bych vědět, jestli můžeme používat odpizovače hmyzu :oops: , např Raid nebo Biolit, jako zástrčku do elektřiny?????Díky povodním má být komáří kalamita :cry: ,,,,,,prcka schovám večer pod síťku,ale co mi,,,,,teda aspoň já,,,,,jsem přitahovač komárů :evil:

Děkuji za vaše názory i rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
17.4.06 20:09

Já mám za to, že můžeš. Nijak to nesmrdí a nevím o tom, že by to vadilo. To vadí jen ty spreje. Mrkni kdyžtak na návod.

A.

• Citovat
  • Upravit
596
17.4.06 20:21

Ahoj,
my používáme takovou tu lampu proti hmyzu. Ta mimi stoprocentně neškodí. Jen ten zvuk je hrozný, jen to lupne, :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.4.06 20:31

Normálně bych to použila. Malá se narodila na konci září a hned, jak začala „sezona“, jsme to používat začali a nepřemýšleli o tom. Myslím, že je lepší dát do elektriky něco na hmyz (dítě to přeci vyloženě nedýchá, nepije a je to jen v noci), než aby bylo dítě zeštípané a pak se škrábalo a bylo v noci neklidné.
Klidně použij.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
17.4.06 20:32

Asi bych je moc nepoužívala, zrovna včera jsem narazila na tohle:

http://rodina-deti.doktorka.cz/…ka-leukemie/

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
17.4.06 20:53

My tedy nemáme důvod k používání, ale použijeme to občas, když jsme u babičky, tak 1 týden v roce. Ale pokud si dobře pamatuju, tak (podle návodu) to lidem neškodí, ovšem neporspívá to (ne-li dokonce škodí) rybičkám nebo jiným drobným zvířátkům, nevím přesně jakým.
Nebo nabušit sítě do oken, nic jiného neinvazivního mě nenapadá :? .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
17.4.06 21:52

Ahoj,
my jsme taky od půl roka používali odpuzovač - Raid do zásuvky s vyměnitelnou náplní. Nikde jsem nenašla, zda to škodí či ne, ale poté, co se malá jednou probudila s čelíčkem poďobaným od hnusných komárů, jsme to hned běželi koupit.
Známá to tedy nepoužívala, že prý to je „chemie“, ale nijak dál mi to neobjasnila. její holčička byla celá pěkně pokousaná a svědilo ji to.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.4.06 23:15

Ahoj,
taky jsem zacala uvazovat o koupi, Raidu do zasuvky. Pouzivala bych to stejne omezene jen par hodin po usnuti vecer, abych se nebala, ze Honzik rano bude postipany. Celou noc mi to pripada zbytecne, mame otevrenou jen ventilacku.....
Tak at komari nestipou:-)))
 Kac+H

• Citovat
  • Upravit
18.4.06 07:54

Je pavda, ze je tam napsano, ze to skodi rybam v akvariu, tak to asi uplne neskodne nebude a musi se u toho hodne vetrat. Ja si ted koupila v Baumaxu site na okna na suchy zip, nalepi se na okno a sit se na to nalepi, da se i sundat, vyprat, nebylo by to lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.06 09:52

My máme síť zatím jen v pokojíčku, tak by se docela další hodila, ale z toho Baumaxu to bude dost drahé?
 Hela

• Citovat
  • Upravit
4258
18.4.06 10:01

ahoj, ja mam odpuzovace raid-mirne to tedy smrdi-voni(jak komu), davala jsem je uz loni, kdy byl martinek jeste miminko.vzdy jsem to dala hodinu nez jsme sli spat-to nejvic smrdi, pak uz myslim ze to nijak nevadi-aspon doufam.letos to budu davat zase(maly uz s nami ale nespi),ja mam take pro komary hrozne dobrou krev:-) a to bzuceni v noci me rozciluje,takze to davam tak od kvetna do zari kazdy vecer:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.4.06 10:32

Luciášku ty sítě do oken jsou super tip. Navíc s tak snadnym použitim, to zvládnu i sama, dík moc.
Jinak co se týče těch repelentů do zásuvky, nemam z nich dobrej pocit. Manžela z toho bolela hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.4.06 14:20

Ahoj,
my začali používat Biolit do zásuvky po tom, co se malá ráno probudila celá poštípaná. Zapínala jsem to na prodlužku co nejblíže otevřeného okna. Pokud bylo fakt i v noci horko, nechala jsem to zapnuté u otevřeného okna až do rána. Také mi tahle chemie není dvakrát sympatická, takže loni jsem to dělala tak, že jsem větrala celý den až do večera a také ten odpuzovač měla celý den zapnutý. Před spaním jsem zavřela okno a ještě prolezla celou ložnici, abych případné zbloudilé komáry zlikvidovala.
Sítě v oknech máme a i přesto se ty hovada dovnitř dostanou :(
Někde jsem se dočetla, že by snad měl odpuzovat komáry éterický levandulový olej, ale zkušenosti s tím nemám. :?
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.12.12 14:15

údržba

@Brojler píše:
Ahoj,
my používáme takovou tu lampu proti hmyzu. Ta mimi stoprocentně neškodí. Jen ten zvuk je hrozný, jen to lupne, :D

Tu lampu chceme taky pořídit, jakou to má účinnost, případně jak je to s čištěním. Hmyz spadne do nádobky, pak se to jen vysype? Lze se o to popálit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí