Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Elišce jsou 4 měsíce a tak jsem si řekla, že jí koupání trochu zpestřím bublinkami
Od kdy je nejlepší začít s používáním dětské pěny do koupele a jakou značku
![]()
Díky za rady
![]()
My máme bublinky od narození
: nejdřív Johnson koupel (ta fialová) a pak Bohemia olejová koupel pro miminka. Mýdlo už nepoužíváme, v 6 měsících nám narostly vlasy, tak jsme zavedli šampon. Žádné potíže s pletí ani reakce na cokoli Dalis nikdy neměl, tak jsem se nebála to používat. Jinak bych ho stejně musela aspoň obden namydlit (no, teď už každý den
)
Eva
Ahoj.
My měli bublinky - Bubchen Bath - také od narození.
Používaly se místo mýdla i šampónu. Mýdlo nepoužívám dodnes, jen sprchový gel, a šampón asi od 4 měsíců, kdy začal mít Radim hustější vlásky.
Beruška ![]()
Ahojka,
já používám pěnu(tedy spíš pěno-olejíček) od radoxu. Vím, není dětská
, dávám jen ždibet, a malýmu to neva. Ale měl dost suchou kůži tak jsem tohle zkusila, protože normál. pěna většinou vysušuje.Jinak mýdlo nepoužívám.
A.
HOlka, co chceš slyšet? KOnkrétní datum? To ti neřeknu. Jen bud opatrná. Já jsem asi ve třech měsících Evě vyměnila značku oleje na tělíčko a ošklivě se osypala- Takže pokud chceš něco nového zavést, vyplatí se být oparná. Mě ta kůžička vyplašila natolik, že jsem až do roka byla jen na mýdle nela batole a olejíku z lékárny. Ted jsem si dovolila už pořídit Evce šampon a koupelovou pěnu od Bubchenu. Je tam nejméně negativních reakcí, a krém od firmy Hadek. Tuk tuk problémy žádné.
Ahoj,
malá má taky 4m a pěnu používáme od narození a šampon taky (obojí Bubchen).
Nikdy problém nebyl ![]()
Pa,
Ha
Nonu, myslím, že by sis měla vybrat hlavně nějakou kvalitní kosmetiku, např. weledu či bübchen.
Já osobní zkušenost nemám, malého myjeme odmala jen v čisté vodě, i vlásky, úplně to stačí. Jen po plavání v bazénu Vítka omyju kvůli chloru dětskou koupleí od bübchenu. Udělala jsem zkušenost takovou, že např. čím častěji jsem ho po koupání mazala (indulonou či slunečnicovým olejem), tím měl sušší pleť. Pak jsem ho začala mazat indulonou jen jednou týdně právě večer po tom bazénu a je to naprosto OK. Obličej samozřejmě ven mažu denně.
No to jsem odbočila:) prostě pokud chceš koupel, tak od kvalitní kosmetiky.
K.
my pouzivame pro moje holky (4 mesice) od narozeni Johnsona - nejdriv tu modrou a ted tu levandulovou - krasne po ni spinkaji:-))
my pouzivame pro moje holky (4 mesice) od narozeni Johnsona - nejdriv tu modrou a ted tu levandulovou - krasne po ni spinkaji:-))
Já používám pěnu od Altermedu od narození a šampon Johnsons s obilnými klíčky taky od narození - bez reakcí… U každého je to asi individuální.
Ahojky:O)
My používáme bublinky (Bubchen) také téměř od narození a pohodička ![]()
Papa, Jaa
My používáme Nivea Baby když byla Viki malá tak ten šampón s pěnou dohromady a teď jen pěnu a šampón zvlášť. Nikdy jsem nemydlila mýdlem a Viki je čistá a voňavá i takhle.