Jak nebýt padavka?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30408
14.1.19 19:33

Jsi dobrá, ale mám pocit, že sis ukousla víc, než můžeš zvládnout. Starej zanedbanej barák tě sežere - vezme ti všechen čas, peníze, mládí, nebude to hotové nikdy, pokud to budeš takhle pytlíkovat sama. Kde jsou další zájmy, rodina, tvoje zaměstnání, volný čas, vztah? Stojí ti to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
14.1.19 19:34

V dnešní době stačí zajit do knihovny nebo na internet. Pokud mate zdraví a čas studovat a pracovat a nějaké penize k tomu, tak to dáte. Někdo to má jako relax. Rozhodně lepší travit čas takto, než čučet na tv a vysedavat po hospodách. Za me :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.19 19:34

To co popisuješ nejsou žádné drobné opravy, ale kompletní rekonstrukce a jestli věříš, že to všechno zvládneš sama vlastníma rukama, tak jsi hodně naivní. Jestli máš ranec peněz, zadej to firmám ať to opraví, jestli nemáš peníze tak to chce šikovného chlapa a jestli nemáš ani chlapa, tak to doporučuji prodat. Neumim si představit, že ženská zvládne sama zdít, opravovat střechu, dávat nový okapy, opravovat fasádu, dělat elektriku, odpady, omítky, koupelnu, obklady, podlahy,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
14.1.19 19:35

@hanka.br. souhlas, bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9329
14.1.19 19:36

Tak seš prostě šikovná, no. 90% problémů je v hlavě, že něco nelze, je nastaveno z dětství. Pro lidi celkově je těžký se přes tyhle překážky, které jsou dané výchovou přenést, takže je ani nezkusí obejít. Tobě se to daří, největší plus vidím v tom, že jsi to prokoukla, že na tom vlastně nic není. Kdybys na tuhle stavbařinu nebyla šikovná, tak tě to nenapadne zkoušet, nebavilo by tě to. Člověk bývá šikovnej na to, co ho baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.19 19:38

Navíc to není jenom o tvých rukách, je to hlavně o penězích a taky o technice kterou potřebuješ. Zadarmo barák neopravíš a s jedním kladívkem taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9329
14.1.19 19:40

Že to žere peníze a čas a člověk se v tom utopí, to je pravda. Takhle je to se všema koníčkama. Hlavní je, že tě to baví. Je super mít něco, v čem se člověk najde. Chlapa si musíš najít nějakého supermoderního, který se do toho pustí s tebou a nevyžaduje obdivovat a oprašovávat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

Pokud to nezvladnes, tak pozves firmu a ta to dodela. Smiř se s tím, ze vse sama proste nedáš. Ja dělám podobne práce rada, od mala, mame hodně starou chalupu a je to nekonečné. Navíc fyzicky i psychicky náročné. A hlavně - žere to prachy. Desnou spoustu, protože to nikdy není tak, ze začneš opravovat podlahu a v klidu ji dodelas - budeš narazet na dalsi a dalsi potíže. Navíc uz tam bydlíte, což je komplikace. Osobně pokud s k tomu tvoje rodina staví takto, peněz není extra moc - prodala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683

Líbí se mi, že jsi do toho šla a nechceš to vzdát. Kdo hoří, může zapalovat :) v tom čtení mi připadalo, že máš partnera..ten tam s tebou nebydlí? U stěhování byl plurál, tak jsem si tak nějak myslela, že jste tam oba..jestli ano, proč něco nedělá i on? Klobouk dolů, žes dozdila kus komína! A k tomu, jestli je to možné…kamarádka koupila takhle statek napůl rozpadlej…s obří stodolou..a během 3 let to dala neuvěřitelně dohromady..stodolu s pár kamarády strhli, rozebrali do poslední cihly, z cihel postavila stáj pro koně.. domku chybí už jen položit podlahu v podkroví.. :) ale teda nedělala všechno úplně vlastníma rukama, na něco měla řemeslníky.. s něčím pomohl táta.. ale třeba chlapa žádného nemá.. ;) držím ti pěsti, ať to jde!!! :srdce: fandím takovým projektům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
14.1.19 19:42

Starý barák bude i po opravách pořád starý barák- bohužel.. A pokud nejsi opravdu „od fochu“ zednického a nemáš parťáky, které vezmou za práci plus „nekonečně“ hodně peněz k tomu , tak být tebou tak to prodám… / pardon za skeptický názor/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.1.19 19:45
@terien píše:
To co popisuješ nejsou žádné drobné opravy, ale kompletní rekonstrukce a jestli věříš, že to všechno zvládneš sama vlastníma rukama, tak jsi hodně naivní. Jestli máš ranec peněz, zadej to firmám ať to opraví, jestli nemáš peníze tak to chce šikovného chlapa a jestli nemáš ani chlapa, tak to doporučuji prodat. Neumim si představit, že ženská zvládne sama zdít, opravovat střechu, dávat nový okapy, opravovat fasádu, dělat elektriku, odpady, omítky, koupelnu, obklady, podlahy,…

A to je přesně ono, proč CHLAP?! Proč by zdít nemohla ženská? Zatím my všichni byly jen schopný vmést a snažit se mi vnutit že to ženská prostě nezvládne. Ale proč by nemohla kruci? Celý den včera v práci jsem měla kulový co dělat, výjimečně, tak jsem si zjišťovala jaký potrubí a jaký průměry se používají pokud chci okap vézt do země. Už vím že standardně je to 110, jaký trubky hledat, po čem se ptát, co je ta divná věc po okapem a jak se jmenuje (gajgr :lol: ). A hrozně mi to že něco zas vím navíc vlilo krev do žil. Copak tohle může znát a vědět jen chlap?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.1.19 19:47

@Little My ne, u nás tyhle věci řeším já, stejne jako cely projekt domu. :nevim: ale je rozdíl si sama neco načíst a sama ten blbej okap nebo střechu nebo krovy udělat. Na to chlapa potřebovat budeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.1.19 19:49

Jinak, nářadí mám, včetně bagříku na půjčení zadarmo, občas. Z nářadí základy včetně různých pil, brusek, vrtaček a tak. Otec to nemá kam dát, tak je to tady a mám to k dispozici, za to jsem vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.19 19:51
@Little My píše:
A to je přesně ono, proč CHLAP?! Proč by zdít nemohla ženská? Zatím my všichni byly jen schopný vmést a snažit se mi vnutit že to ženská prostě nezvládne. Ale proč by nemohla kruci? Celý den včera v práci jsem měla kulový co dělat, výjimečně, tak jsem si zjišťovala jaký potrubí a jaký průměry se používají pokud chci okap vézt do země. Už vím že standardně je to 110, jaký trubky hledat, po čem se ptát, co je ta divná věc po okapem a jak se jmenuje (gajgr :lol: ). A hrozně mi to že něco zas vím navíc vlilo krev do žil. Copak tohle může znát a vědět jen chlap?!

Může zdít ženská, ale musí to umět. Moc ženských se to za život nenaučí. Ty třeba jo, ale nevěř tomu, že budeš umět všechno co je třeba, to neumí skoro nikdo. Navíc tu nejde jenom o to, co si ty sama dokážeš, vyzdila jsi komín, super. Zrovna do komína bych pustila jenom těžkého profika, kdyby ti to nedej bože od toho tvého experimentu lehlo popelem, dostaneš od pojišťovny kulový, za to dej klidně krk a ještě budeš ráda, když tam neuhoříte. Představuješ si to jak Hurvínek válku, podle mě sis ukousla příliš velké sousto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.19 19:52

@Little My Zdít může i ženská a fandím ty. Prodávám ve stavebnictví a spousta ženských k nám chodí nákupovat ať už pro svou firmu ( znám jednu šikovnou co opravuje a děla střechy ) a nebo že si opravujou baráky jedna si sama opravuje komplet velký statek

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max