Jak nejlépe topit a větrat

261
23.11.14 08:26

jak nejlépe topit a větrat

Dobrý den, chlap se semnou dohaduje že se každé ráno musí otevřít veškerá okna a pořádně vyvětrat, následně pak zatopit. Já nadávám protože se mi takové teplotní skoky (vzhledem k té zimně venku co už je) nezdaj. Máme 11 měsíčního prcka a momentálně chytla rýmu takže to hážem tady jeden na druhého. Takže. Jak se má správně v zimně topit a větrat aby jsme tady nikdo nebyl pernamentně nemocnej? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
23.11.14 08:31

@N.bříško vesmes souhlasim s tvym chlapem, jen to delam tak ze otevru jen v tech mistnostech kde nejsme. Pak se presuneme a vyvetram ten zbytek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
23.11.14 08:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21606
23.11.14 08:34

My ráno a pak jednou v průběhu dne rychle vyvětráme a pak topíme. Takže vlastně jak praktikuje chlap ;). Nemocní jsme normálně, s větráním to nemá nic společného. Jinak v létě máme otevřené ventilačky nonstop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
23.11.14 08:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
23.11.14 08:35

@N.bříško ja taky souhlasim s chlapem. Vetram kdyz deti po odpoledne spi. Udelam pruvan a pak zatopim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
23.11.14 08:36

@N.bříško tak my nepretapime, udržujeme teplotu a každé rano taky vyvetram komplet. Hlavně pokojik a ložnici:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
23.11.14 08:37

@nozu ok já právě nevim jestli to neděláme nějak blbě protože jsme zase nemocný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.11.14 08:37

Zelezi i ana velikosti bytu. Pokud mas byt 70m, potom bych vetrala casteji a kratsi dobu (jinak bych se udusila), jinak se budu vetrat v baraku, kde je 70m jenom obyvak s kuchyni. To same vytapeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
23.11.14 08:39

@marrlinka máme velký RD a topení střídáme plyn / kotel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
23.11.14 08:42

Kvuli tomu střídání kotle s plynem je těžký tady držet stálou teplotu :nevim: máme to blbě udělaný.. no tak budem to dělat dál jak děláme a snad to přežijem :mrgreen: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.11.14 08:49

Já teda větrám zároveň s topením na plný kule, u nás teda kvůli vlhkosti a plísním, bylo mi to takto řečeno, že když nebudu topit při větrání tak si natahnu zas tu vlhkost z venku do baráku. V tomto počasí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
23.11.14 08:54

Také větráme při topení. Je to krátkodobé větrání každé místnosti zvlášť, to pak topení není zas tak moc kontraproduktivní. A samozřejmě v místnosti nikdy nejsme. Větrám tak 5 min, to bohatě stačí při dnešní zimě :-) Ale větrat hned ráno celý dům, když v něm jste to se mi nelíbí… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
23.11.14 09:15

Větráme průběžně během dne, hned ráno bych to nedala. Ale otevřu hodně okna na pár minut.
Při nemoci se větrat má, aby se nehromadily bacily. To klidně několikrát denně. Teď ještě nemrzn. V mrazu samozřejmě míň a jen na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
23.11.14 09:15
@marmelada78 píše:
Já teda větrám zároveň s topením na plný kule, u nás teda kvůli vlhkosti a plísním, bylo mi to takto řečeno, že když nebudu topit při větrání tak si natahnu zas tu vlhkost z venku do baráku. V tomto počasí :nevim:

Vetrame stejne, ze stejnych duvodu. Nekolikrat denne otevrenu najednou vsechna okna dokoran na cca 3 minuty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný