Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chlap se semnou dohaduje že se každé ráno musí otevřít veškerá okna a pořádně vyvětrat, následně pak zatopit. Já nadávám protože se mi takové teplotní skoky (vzhledem k té zimně venku co už je) nezdaj. Máme 11 měsíčního prcka a momentálně chytla rýmu takže to hážem tady jeden na druhého. Takže. Jak se má správně v zimně topit a větrat aby jsme tady nikdo nebyl pernamentně nemocnej? Díky
@N.bříško vesmes souhlasim s tvym chlapem, jen to delam tak ze otevru jen v tech mistnostech kde nejsme. Pak se presuneme a vyvetram ten zbytek ![]()
My ráno a pak jednou v průběhu dne rychle vyvětráme a pak topíme. Takže vlastně jak praktikuje chlap
. Nemocní jsme normálně, s větráním to nemá nic společného. Jinak v létě máme otevřené ventilačky nonstop.
@N.bříško ja taky souhlasim s chlapem. Vetram kdyz deti po odpoledne spi. Udelam pruvan a pak zatopim.
@N.bříško tak my nepretapime, udržujeme teplotu a každé rano taky vyvetram komplet. Hlavně pokojik a ložnici:-)
@nozu ok já právě nevim jestli to neděláme nějak blbě protože jsme zase nemocný ![]()
Zelezi i ana velikosti bytu. Pokud mas byt 70m, potom bych vetrala casteji a kratsi dobu (jinak bych se udusila), jinak se budu vetrat v baraku, kde je 70m jenom obyvak s kuchyni. To same vytapeni.
Kvuli tomu střídání kotle s plynem je těžký tady držet stálou teplotu
máme to blbě udělaný.. no tak budem to dělat dál jak děláme a snad to přežijem
díky
Já teda větrám zároveň s topením na plný kule, u nás teda kvůli vlhkosti a plísním, bylo mi to takto řečeno, že když nebudu topit při větrání tak si natahnu zas tu vlhkost z venku do baráku. V tomto počasí ![]()
Také větráme při topení. Je to krátkodobé větrání každé místnosti zvlášť, to pak topení není zas tak moc kontraproduktivní. A samozřejmě v místnosti nikdy nejsme. Větrám tak 5 min, to bohatě stačí při dnešní zimě
Ale větrat hned ráno celý dům, když v něm jste to se mi nelíbí… ![]()
Větráme průběžně během dne, hned ráno bych to nedala. Ale otevřu hodně okna na pár minut.
Při nemoci se větrat má, aby se nehromadily bacily. To klidně několikrát denně. Teď ještě nemrzn. V mrazu samozřejmě míň a jen na chvilku.
@marmelada78 píše:
Já teda větrám zároveň s topením na plný kule, u nás teda kvůli vlhkosti a plísním, bylo mi to takto řečeno, že když nebudu topit při větrání tak si natahnu zas tu vlhkost z venku do baráku. V tomto počasí
Vetrame stejne, ze stejnych duvodu. Nekolikrat denne otevrenu najednou vsechna okna dokoran na cca 3 minuty…