Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky včera tu sice podobná diskuse byla, ale většinou tam psaly ty z vás, co už mají starší děti, které běhají venku. Ale chtěla bych se zeptat, jak obléct měsíční miminko v tomhle počasí. Fusak už jsme včera nedali, protože předevčírem byl z něho zpocenej, ale stačí, když má body s dl. rukávem, přes to mikinku a kombinézu a je přikrytý dekou?
Pájinka25 píše:
Ahojky včera tu sice podobná diskuse byla, ale většinou tam psaly ty z vás, co už mají starší děti, které běhají venku. Ale chtěla bych se zeptat, jak obléct měsíční miminko v tomhle počasí. Fusak už jsme včera nedali, protože předevčírem byl z něho zpocenej, ale stačí, když má body s dl. rukávem, přes to mikinku a kombinézu a je přikrytý dekou?
to se ti upece…radsi ho oblec min a deku vem s sebou a kontroluj mu, jak ma teplej nosanek. Jeste docela fouka studeny vitr a kdyz se ti zpoti a ofoukne ho, tak ti nastydne. Jestli mas letni fusak, bavlneny, tak vem ten a tu kombinezku bych uz nedavala a tu deku s sebou pro pripad, ze by se ochladilo. Taky zalezi v kolik chodite ven. Ja chodim kolem druhy a to je teploucko
Ahojky, já malýho oblíkám do bodýčka s dl. rukávem, pak ho dám do lehčí kombinézky (ne té zimní), přes něj deku a stejně se mu předevčírem udělaly potničky na čelíčku z horka. Tak asi místo kombinézky už budu dávat jen mikču ![]()
Tak já jsem Lili vytáhla včera fusak.Dala jsem tam plymo a slaboučkou deku. Má na sobě body s dlouhym rukávem, punčošky, na to kalhoty, ponožky, a takové ty slabé pletené botičky, mikču, slabé rukavičky, slabší čepičku a zimní vestičku a je spokojená. Nepláče, potničky nemá, zima jí není a ani horko ne…
Já jsem fusáček nechávala. Ale syna jsem do něj dávala jen v dupačkách, bodýčku s dlouhým rukávem a v takové zateplené plyšové bundičce.
ven chodíme taky tak nějak odpoledne kolem druhý a právě že je teplo. Jenže to je těžký. na jedněch stránkách se dočtete, že miminka ještě neumí regulovat svojí tělesnou teplotu a musí se proto dobře oblíkat a jinde zas píšou, že se mají oblíkat stejně, jako se oblíkáme my, aby se zbytečně nezpotili. Tak se radši ptám přímo u osvědčeného zdroje a to u maminek ![]()
Pájinka25 píše:
ven chodíme taky tak nějak odpoledne kolem druhý a právě že je teplo. Jenže to je těžký. na jedněch stránkách se dočtete, že miminka ještě neumí regulovat svojí tělesnou teplotu a musí se proto dobře oblíkat a jinde zas píšou, že se mají oblíkat stejně, jako se oblíkáme my, aby se zbytečně nezpotili. Tak se radši ptám přímo u osvědčeného zdroje a to u maminek
kdyz on je rozdil jestli je leto nebo zima
tam je to mysleny na chladny pocasi. V lete se ti zase zapari. Chce to hlavne kvalitni materialy. Ze vsech nejradsi mam samozrejme 100% bavlnu a ted jsem si moooc oblibila merino vlnu. Kdyz se podivas na stranky Bundle of joy, tak najdes mnoho obleceni, ono je funkcni jako moira treba, ale na to ze je to vlna, tak se v tom nepoti a muzes mu to dat pak i na zimu. Ted mam pro malyho merino cepicku protoze ma vlasky a hrozne se potil kdyz dospaval v kocarku a jedine s tou merino je teplouckej a neni spocenej ![]()