Jak ochránit dítě před opařením?

3
17.12.14 16:40

Jak ochranit dite pred oparenim?

Ahojky, kupujeme novou kuchyni a chtela jsem se zeptat jakym zpusobem chranit deti pred zvrhnutim napr. hrnce z plotny? Napadlo nas pred varnou desku umistit takovou konzoli, v podstate garniz :) jiny napad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
17.12.14 16:43

@andikp varim pouze na zadních plotynkach, tím je u nás riziko opaření nulové ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
17.12.14 16:43

@andikp
Hlídáním, výchovou? :think:
Já jsem tak důrazně dala najevo, že k plotně opravdu NE, že se jí opravdu vyhýbá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
17.12.14 16:44

@Ivaneska
Nemáte stoličku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
17.12.14 16:45

Dělají zábrany k varným deskám. https://www.google.cz/search?…

Já neměla zábranu žádnou, malou jsem si při vaření ohlídala. Když byla malá měli jsme plynový sporák, nebyl problém jí ohládat a naučit, že se tam nepohybuje, a nesahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
17.12.14 16:45

Existují různé zábrany… já vařím jen vzadu a dávám si majzla

• Citovat
  • Upravit
461
17.12.14 16:46

Když vaříš, stejně jsi furt v kuchyni, či někde poblíž ne? A když dovaříš, dáš hrnce na zadní plotny či jinam na linku a je to. Jsi přeci ženská, ta si poradí i při této banální otázce, ne? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
17.12.14 16:46

Nechat šáhnout na horkou plotýnku a dítě pak nevymejšlí bejkárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
17.12.14 16:49
@fenny píše:
Nechat šáhnout na horkou plotýnku a dítě pak nevymejšlí bejkárny.

Tak tak. Malá si jednou sáhla na teplou žehličku a od té doby už se jí boji. A to jsem ji říkala snad 5krát, že se na ni nesahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.12.14 16:50

Myslim, ze o hrana netkvi v technice, ale v navycich. Tj. Varit na zadnich horacich, hrnky s horkymi napoji vzdy doprostred stolu ci dozadu linky, zadne visici kabely odrychlovarne konvice…

Nicmene je pravda, ze u nas treba varic z perspektivy ditete pozornost nepouta, mam jen varnou desku, cudliky na jejim boku, deska zacinacc 10cm od hrany linky, trouba je jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
17.12.14 16:50

@anairda nemáme, máme jen židle v kuchyně a když je dětí presunuji tak je to Sakra slyset ;-) Stejne od plotny nikam daleko neodbiham a jakmile slyším, ze je všude ticho, tak vím, že děti dělají něco co nemají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.12.14 16:52

Já vařím jen na zadních plotýnkách a malá ví, že na to nesmí sahat. Ale i tak přední plotýnky radši vůbec nepoužívám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
17.12.14 16:53

Varit na zadnich plotynkach? To bych toho moc neuvarila.
Kdyz varim, tak ho hlidam, dlouhe rukojeti davam smerem dozadu a kdyz dovarim, tak hrnce posunu dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
17.12.14 16:54

Jo a my name indukci, takze plotynky horke nejsou. Oparil by se jen kdyby na sebe prevratil hrnec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.12.14 16:55

Přesně nepoužívám přední plotýnky a návyk dítěte! Když byl syn maličký mohlo mu být tak 1,5 roku. Hrneček s horkou kávou jsem si dala dozadu na linku, uplně do rohu. šla jsem pověsit prádlo. A když jsem přišla syn stál na přišoupnuté židli a lžící na boty si stahoval ten hrnek za ucho k sobě 8o Nechápu jak na tohle přišel, chci tím jen říct, že ten návyk je nejdůležitější, protože ani sebelepší opatření někdy nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný