Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lida1234 také jsem houpala. Postupně jsem ji pokládala do naší postele, zpívala, houpala v leže tam, pak už jen zpívala, hladila. Teď nedávno jsem ji přesunula do její postýlky, lehnu k ní, zpívám, nebo povídám, šeptám. Pošolíchám ruce, obličej a malá usne, bez většího křiku. Když ne, pustím ji oceán (bílý šum)
A někdy přes den hojdavak
Ještě by mě zajímalo, jestli některé vaše dítko rádo před usnutím sahalo na vaši tvář, mačkalo, škrabalo a prohlíželo si vaší ruku? ![]()
@Anonymní píše:
Zde bych k tomu rekla, ze jak jste si ho naucili od malicka, tak to mate… jen vyzaduje to, na co je zvykle. Zanet nevysvetlis, ja bych volila metodu vytrvat. Minutu nechat poplakat, prijit, utisist, znovu polozit, odejit. Pak dve minutky nechat poplakat, znovu prijit, pak pet minut, deset… a vydrzet tyden. Po par dnech se to zlomi. Obe dve dcery - 2 a pul roku, druha 10 mesicu usinaji tak, ze se polozi do postylky a odchazim. A rozhodne vi, ze tam pro ne jsem, ale nebudou se vymyslet blbosti. Mala to na me taky obcas zkousi, ale jsou proste dane mantinely u nas. Dite proste bude delat to, co mu povolis. Anonym jen z toho duvodu, ze si umim predstavit ty agresivni reakce
PROSÍM, ráda bych věděla jak to děcko nenaučit? Když mi od narození holka brečí že chce na ruce. Mam ji nechat řvát?
Ne každý dítě se hodí do postýlky a nazdar. Fakt by mě zajímalo jak toho docílit a nenaučit mimino na ruce.
@mackA159 píše:
PROSÍM, ráda bych věděla jak to děcko nenaučit? Když mi od narození holka brečí že chce na ruce. Mam ji nechat řvát?![]()
Ne každý dítě se hodí do postýlky a nazdar. Fakt by mě zajímalo jak toho docílit a nenaučit mimino na ruce.
Miminko je nošenec, no
. Takže holt náruč a třeba nosítko? Šátek?
@Lennynnel píše:
Ještě by mě zajímalo, jestli některé vaše dítko rádo před usnutím sahalo na vaši tvář, mačkalo, škrabalo a prohlíželo si vaší ruku?
Dcera mi dlouho žmoulala ucho a syn přese mě musel hodit nohu. Prostě nějaký fyzický kontakt.
@Lucie_Sx Byl to dotaz pro anonymku.. Nosítko mám, nevadí mi mít dceru na rukách a klidně ji uspavat. Ale fakt by mě zajímalo jak se takový dítě na nošení nenaučí. To prostě nejde.. Buď je dítě kontaktní a chce být u mámy, a nebo mu je to fuk, a vyhovuje mu být sam v postýlce…