Jak odnaučit na dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
414
2.4.06 13:38

Právě, mně to taky přijde drastický, byť to dítě ten dudlík odevzdá samo :) Třeba v tu chvíli je přemluvené, ale stejně má dudací závislost a večer mu je nutně ouzko… Tohle mi přijde (s tím stříháním) nejmíň drastické :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
2.4.06 13:47

KOCICKAMALINKA - nase mimi taky striktne odmita dudel, uz od zacatku. Do ruky si ho vezme, pripadne ho ruzne okousava, ale ze by ho dudlalo, tak to ani omylem :-) Na druhou stranu je to vyhoda, usne v pohode i bez nej a nastesti si ani nevyrobil zlozvyk cucani palce, jak se pry u deti, ktere nedudaji, muze stat. Takze ja bych to na tvem miste nelamala pres koleno a pokud dudel nechce, tak bych mu ho nedavala, pripadne mu ho dej mezi hracky a treba si ho objevi sam :-).

JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
2.4.06 13:51

musim se priznat, ze kdyz jsme odevzdali dudlik miminku, netusila jsem, ze to tak dobre zvladne a bala jsem se breku. Vecer usina sam a pres den taky. Kazdy prcek je fakt jiny. Kdyby nam to tak pekne slo s nocnikem :D

market

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
2.4.06 14:06

Ten náš kluk dudl přes den vůbec nepotřebuje, jen když ho dám do postýlky spát, to se pak vsteká. Večer občas usne bez něj, ale jak se v noci probudí na jídlo, tak pokud mu ho pak nedáme je schepen ječet třeba půl hodiny. Nevadilo by mi, že má dudl, ale bojím se těch křivých zubů. Tak uvidíme, cca za měsíc se nám má narodit mimčo, tak jsem zvědavá co bude až uvidí dudl u mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.06 18:20

Ahoj holky. Tak u nas je toto tema taky aktualni.
Kacence budou 2 roky a 2 mesice. Dudlik mela jen na spani (vecer a na odpoledni spanek). Asi pred 4 dny jsem dala vsechny jeji dudanky do misticky a donesly jsme je spolu sousedovic pejskovi. :wink: Polozily jsme misku s dudlikama k sousedovic zahradce. Po chvilce jsem tam pro dudliky dobehla a nechala tam jen misticku. Pak jsem tam vzala Kacenku zpatky. Ukazala jsem ji prazdou misticku a rekla ji, ze si dudanky vzali pejsci, ze jsou malinci a ona uz je preci nepotrebuje.. Od ty doby porad opakovala NENY DUDU, HAF HAF DUDU. :D Bala jsem se probrecenych noci, ale VUBEC NIC! Parada, doufam, ze nam to vydrzi. :wink:
Pekny den vsem, Jana a Kacka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.4.06 18:26

..to jsem jeste ja! Nedavno jsem slysela dalsi „metodu odnaucovani“.
Maminka s holcickou vzaly vsechny dudliky a povesily je venku na stromecek s tim, ze si pro ne prijde dudlikova vila. Ze si dudliky odnese a necha ji tam pak za to darek..
Vila dudliky odnesla a pod stomeckem pak nechala darek.. Od te doby proste dudliky nebyly, odnesla je vila.. :wink:

• Citovat
  • Upravit
551
10.4.06 14:59

Čau holky,
tuhle diskusi jsem četla minulý týden, jakožto maminka jedné dudlíkové zavislačky!
Malé budou 2 roky a dudánek byl u nás na spinkání a když byla hodně unavená, tak se ho dožadovala i během dne :(
Vzhledem k tomu, že jsem měla pocit, že se jí také pomalu křiví zoubky, řekla jsem si, že to chce radikální řez :wink:
Ve středu jsem ustřihla špičku dudánka a malá to jen zvědavě omrkla a za chvíli byl dudu v pusině. Další den byl zase šílený řev, že chce dudu a já jsem se už naštvala a ušmikla jsem půlku. Malé jsem řekla, že ho ukousla myška. Ona celý večer chodila, že „dudinka kousla pyška“ , ale už si ho do pusinky nedala!! Prostě jí ukousnutej nejede!! :lol:
Od toho minulého čtvrtka jsem od ní slovo „dudinka“ neslyšela!! A snad už neuslyším!!

Tak se držte maminy!

minonka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
10.4.06 15:03

Moje 25 měs. holčička má dudlíky 3!!!! Dobrý ne? Mojí vinou. V noci jí stále padal a abych ho nemusela hledat měla jsem druhý 2 a pak třetí. No a ona je pak najednou všechny našla a napustí je večer ani náhodou!!!
Tak to bude asi horor!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 16:14

Tak to máme za sebou :D
První den jsem odstřihla půlku,následovalo:„maminko,co to je?Musíme ho spravit!“
A já na to,že je odudanej a rozbitej a spravit už nepůjde.Večer si i ten zbytek strkala do pusy,ale nebylo to ono,takže následoval pláč,„maminko,zpívej mi“ a převalování se,asi do deseti hod :(
Druhý den jsem odstřihla i ten zbytek,s tím,že už se rozbil úplně.Do pusy už strčit nešel,tak ho aspoň držela v ručičce,sedět jsem už u ní nemusela,ale opět usnula hrozně pozdě a pořád „potřebovala“ čůrat,kakat,napít,přikrýt,odkrýt atd atd.
Třetí den se to začalo zlepšovat a čtvrtý už spala normálně 8)
Takže Aprilmouse,díky za tip :wink:

A hodně úspěchů a málo slziček všem,které to teprve čeká.
 Monika

• Citovat
  • Upravit
414
10.4.06 18:47

Teda Moni, ty jsi odvážná :D to bych si v životě nedovolila, ustřihnout půlku na ráz!! Já to stříhala po milimetru, aby si postupně odvykal dudání :) ale hlavně že je výsledek, super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.2.12 16:48
MaK píše:
Minko,tak to je úplně jak u nás.Než jde spát tak chodí a „maminko,můžu dát bibíčka na chvilku do pusinky?“Mmch. bibíček se vyvinul z původního bibi :lol: .No nevim,asi ho fakt zkusim ustřihnout,jinak ho ta naše závislačka bude chtít ještě v první třídě 8O
Monika

ty jo stejne oznacovani dudlika, u nas si ho taky malej pojmenoval bibik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
suria
26.6.12 14:53

dudák

Ahoj holky my jsme našeho prcka odnaučili dudáka tak že jsem vedle malého miminka položila čokoládu(trochu rozteklou) náš synek to neviděl…vzala jsem dudáka a vymáchala ho v tý čokoládě tak aby to neviděl…a pak mu říkám koukej fůůůj terezka ti pokakala dudáka fůůůůj toho ještě chceš?? zaptala jsem se…a všichni kolem jsme dělali fůůůůj blééé a on fůůůj že ho nechce a od té doby máme klid.-)))

• Citovat
  • Upravit
5619
26.6.12 22:07

Aprilmouse- před třemi lety jsem úplně stejně zbavila syna dudlíku a vážně to funguje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
27.6.12 13:54

Tak naše Kristýnka byla úplně závislá (teď ale vlastně nevím, jestli byla závislá nebo ne :nevim: )… Od malička milovala dudlík, v roce jsme jí ho vzali přes den, ale na spaní ho vyžadovala :mrgreen: :lol:, jinak řev, hysterie apod. :pocitac: :zed:… Když bylo malé necelých 17M, odjela jsem na víkend pryč a přítel se rozhodl, že to zvládne :palec: :potlesk:… A taky JO :pankac: :pankac:!!! Prostě jí ho nedal a prý jen blábolila tu svojí hatmaťilku a usnula, pak šla spinkat druhou noc k babičce a ta jí ho taky nedala a vše proběhlo bez pláče, bez problému, pohoda :dance:!! Jen, co jsme v neděli přišli domů, Kristýnka spustila hysterickej řev, že chce dudu :think: :think:, běžela k postýlce a vytahovala vše, co tam bylo, ale dudu nikde :mrgreen: :lol:, hysterčila hodinu v kuse a pak šla spát bez dudlíku :potlesk:. Kdybych nevěděla, že ho 2 noci už neměla, dala bych jí ho, ale takhle jsem to vydržela a NE :hug: :hug: Prostě to na mne zkusila, ostatně jako se vším, a od té doby, už si po něj ani nesteskne :dance:.. jen sem tam „dudá“ svého plyšáčka, se kterým spí :D :mrgreen: :P
Takže u nás pomohlo - ODJET PRYČ!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
28.6.12 22:54

Ahoj, u nás byl závislák syn, dcera neměla dudlík prakticky vůbec. U syna jsem tak nějak po druhém roce věku zvolila metodu nastříhnutí a úspěšně. Bylo mu po dudlíku smutno, pamatoval si obrázek, který na obou dudlech měl, a smutně na ně asi 14 dnů vzpomínal a pak zapomněl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí