Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@My Melody píše:
To neni o alfach a betach, mmhch teorie o alfa samcich v lidske spolecnosti je mytus. Ty pribehy, kdy to zeny takhle resi, jsou o prachsproste, lidske vychcanosti, to je o vztazich z rozumu. Prazdnotu, strach z postupujiciho veku chteji nektere zeny resit zakladanim rodiny za kazdou cenu, tak si najdou nejakeho chudaka, ktereho nemiluji, ale prepdokladaji, ze pro jeijch projekt hnizdeni bude slusnej financmistr, ploditel a tatulda. Chudaci chlapi.
Ja bych tenhle model smahem neodsuzovala, mame v blizsim okoli „chudaka“ ktery se shodou nahod stal otcem, kdyz dva afasamci se teto role nechteli zhostit a je stastny jak blecha a hrde tatinkuje krasnemu chlapeckovi. Dotycna maminka se taky hodila do klidu- ma splneno.
Pro zakladatele: jsi táta, sakra uzivej si to, starej se o rodinu a nebrec na zenskem webu. Tecka.
@My Melody píše:
To neni o alfach a betach, mmhch teorie o alfa samcich v lidske spolecnosti je mytus. Ty pribehy, kdy to zeny takhle resi, jsou o prachsproste, lidske vychcanosti, to je o vztazich z rozumu. Prazdnotu, strach z postupujiciho veku chteji nektere zeny resit zakladanim rodiny za kazdou cenu, tak si najdou nejakeho chudaka, ktereho nemiluji, ale prepdokladaji, ze pro jeijch projekt hnizdeni bude slusnej financmistr, ploditel a tatulda. Chudaci chlapi.
Ani jednou slovo covid. Nejsi nemocná? ![]()
@My Melody píše:
Ani ne, jen někteří nesnesou takové pojmenování páč to evokuje srovnání se zvířaty kterými ale defacto jsme.
@Lexter píše:
Ani ne, jen někteří nesnesou takové pojmenování páč to evokuje srovnání se zvířaty kterými ale defacto jsme.
Nějaké zvířátko dokáže psát kód?
Hele, fakt tu nežijeme v tlupě. Svého nej alfa samce mám doma. Komu se to nelíbí, ať mi prd3l políbí. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Nějaké zvířátko dokáže psát kód?
Hele, fakt tu nežijeme v tlupě. Svého nej alfa samce mám doma. Komu se to nelíbí, ať mi prd3l políbí.
DOBŘE TY! Tak máte tlupu o dvou členech, to je toho. ![]()
@Lexter píše:
Nakonec spěchem přivezli várku z jiné nemocnice a děcko zachránili. Podvedený manžel se sice rozvedl, ale synky přesto dovychoval. Miloval je nade vše.
A jaký mají vztah s „bio otcem“?
Už jsem se setkala s lidmi, kteří vyrůstali bez biologického otce a nemají k němu žádný vztah.
@OpenHearted píše:
A jaký mají vztah s „bio otcem“?
Už jsem se setkala s lidmi, kteří vyrůstali bez biologického otce a nemají k němu žádný vztah.
To jsem se už nedozvěděl. Bylo to součástí nějakého dokumentu. Asi se jim k tomu soused nechtěl vyjádřit. ![]()
@Nurofen píše:
Je to o světonázoru, co už dlouho bojuje na univerzitách a jinde: woke neomarxismus versus věda.Gender studies a jiná gender pseudověda versus chromozomy a biologie a dvě pohlaví atd…
U vás je ten světonázor nevědecký, pseudovědecký, o převaze prostředí atd… u nás je to o vědě - vidíme, jak geny mají často převahu na velkých číslech (rasy a IQ a tak dál, stejně tak mulati či míšenci co jsou někde mezi, průměry, velká čísla). I když prostředí je taky důležité, ale často jinak než si myslíte.
Je to nás hereditalismus versus váš environmentalismus, je to váš iracionální neomarxismus versus náš scientismus (nikoliv scientologie) a racionalismus.
Dominance ve skupině se dá krásně popsat slovy jako „alfa“ či „beta“ atd. U lidí i zvířat, dá se to brát i v různých rovinách, ale je to o nastavení mozku - povaze, genech, testosteronu atd.
To s tim IQ je třeba zajímavý - jak si vysvětluješ, že když jsme se vyvinuli z opice, proč jsme inteligentnejsi než opice? Jaktoze nám teda zůstali nějaké pozice v tlupě, se kterými nic moc nenadelame, ale u IQ to není, to se rozvinulo v průměru několikanásobně?
Nečetla jsem celé, ale nemyslím si, z toho, co jsem pochopila, že by to byla nevěra. Nebyli jste „ofiko“ spolu, nebyl to vztah jako vztah. Měli jste si to vydefinovat už tehdy. Teď už je pozdě. Nicméně nevidím důvod pro ukončení vztahu.
@Nurofen píše:
Jako biolog se setkávám ve zvířecí říši (kde taky existuje něco jako kultura a memy, třeba u primátů) s jasně alfa či beta…delta chováním…Jsou i přechodové kusy, to neříkám, ale většina je spíš to či ono. JE to výsledek genů i výchovy v dětství, někdy se někdo posune nahoru či dolů (třeba drogy udělaj z člověka trosku někdy), ale většinou zůstávají kde jsou už na základce…
Jinak abych to upřesnil, tohle je jedna z mnoha škatulek, do které lidi i zvířata zapadají. Prostě jsou rasy, třídy, druhy,… a jiné škatulky, které jsou poměrně přesné a adekvátní. Člověk zapadá do „škatulky“ věku, biologického i čistě „chronologického“. Někdy se rozchází, ale většinou ne o moc. Lidi zapadají do mnoha škatulek. Někdy jsou na pomezí několika typů. Jsou ale zaškatulkovatelní poměrně dobře, záleží co se probírá.
Když se tu probírá zda chlap umí něco opravit či neumí, je to taky škatulka
Pírko už zalez. Tvá 100 reinkarnace a pořád šíříš stejné blbosti. O biologii víš asi tolik, jako můj skorotříletý syn, jenom si mnohem otravnější než uřvané batole. S prominutím, ale bohužel tenhle web v posledním čase živí samé troly, kteří si v každé diskuzi jedou svou a už mě to štve. Je to už prostě naprostá devalvace obsahu. Nechceš raději konečně navštívit odborníka k tomu určeného?
@Capelucia píše:
Pírko už zalez. Tvá 100 reinkarnace a pořád šíříš stejné blbosti. O biologii víš asi tolik, jako můj skorotříletý syn, jenom si mnohem otravnější než uřvané batole. S prominutím, ale bohužel tenhle web v posledním čase živí samé troly, kteří si v každé diskuzi jedou svou a už mě to štve. Je to už prostě naprostá devalvace obsahu. Nechceš raději konečně navštívit odborníka k tomu určeného?
Je neuvěřitelné, že jeho blbosti někdo ještě lajkuje. Já už to ani nečtu, je to copy paste furt dokola.
@Mango_Lassi píše:
Je neuvěřitelné, že jeho blbosti někdo ještě lajkuje. Já už to ani nečtu, je to copy paste furt dokola.
Taky nechápu
. Žalostně tady chybí tlačítko ignor.
@Nurofen píše:
Alfa a beta samci atd. se samozřejmě v biologii dál používaj jako označení pro různé stupně dominance u samců i samic ve skupině, i když v sociálních vědách je to tabu jako rasy a další věci… protože „femi-levičáci“ ovládli sociální vědy a vyházeli oponenty… jednou jim uděláme to samé, doufám - a nejen to…
Ježíš ty seš blbec.