Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dnešní diskuze o smradlavých lidech mě inspirovala k otázce. Máme v rodině starší (pra)tetu, která už žije sama a má doma takovou divnou zatuchlinu. Jako není to takový ten typický stařecký odér, ale prostě moc nevětrá, protože je zimomřivá a v zimě nechce zbytečně víc protopit. Nemáte radu, jak osvěžit vzduch, zbavit se zatuchliny? Je to reálné bez pravidelného a pořádného větrání?
Tak větrání je základ, ale treba by pomohl takový ten automaticky osvezovac vzduchu ![]()
@ALIPELI píše: Více
Jj tetka nevětrá a ještě bude dýchat jedy. ![]()
Vyházet krámy, vyprat záclony, vyčistit matrace, potahy a koberce, topit a větrat. Jestli ne, tak jedině osvěžovač do zásuvky.
@lucad77 píše: Více
Tak řeší smrad a když nechce větrat, tak jiná varianta není.
@ALIPELI píše: Více
Ale té tetě ten smrad zjevně nevadí, nejspíš ho ani nevnímá. Tak snad to zakladatelka tu chvilku na návštěvě přežije. Nevidím důvod tam staré ženské cpát chemické srágory.
Větrat, to je proste zaklad, no.
Jinak take obvykle pomuze vyhazet staré krámy, pokud ma přeplněné skrine, tak ty probrat, vymalovat, důkladně uklidit, setrit vsechny plochy, linku i zevnitř atd.
My se takhle nastehovali do bytu, ktery byl pul roku zaligrovany i s vecmi predchoziho nájemníka a totalni uklid a malování cely byt provonel svěžestí.
Tak mě to netrápí, teta bydlí v jiném městě a vidíme se tak 3× za rok. Ale posledně to sama nějak zmiňovala, že když je pár dnů pryč a pak přijde domů, že to cítí a pak si zas nos zvykne. Já ji právě říkala, že nevím, jestli by pomohlo něco jiného než větrání.
@Pauznuto píše: Více
větrání samotné to nezachrání, musela by udělat všechno to, co píše @Mar__tanka1983
Ja osobne osvezovace nesnasim, boli me hlava a dela se mi z toho spatne. Nejhorsi jsou obcasne jizdy taxikem nebo navstevy u nekoho, kdo ty sajrajty ma doma.
Jesli to tete nevadi, tak bych to asi prezila. Ale chce to jinak najit puvodce. Nekdy se smard zazere i do omitky. Ale neni to treba jen vlhky hadr, nebo tak neco? Asi to pujde z calouneni nebo jake uz se psalo ze zavesu.
Ale zalezi… mam znameho ctyricatnika, co mi smrdi zatuchlinou i kdyz sedi ode me pul metru na zahrade. Nejde to vydrzet a zdrham dal. Takze puvodcem muze byt i samotna teta, ikdyz to treba neni „typicke starecke“…
Příspěvek upraven 12.11.25 v 19:06
@Pauznuto píše: Více
Tak pokud je teta přístupná, pomoz jí doma uklidit, jak píše @Mar__tanka1983. Můžete i najmout úklidovou firmu.
Není, jedině vyvětrat a odstranit zdroje smradu a vlhkosti, včetně psa nebo kočky