Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu. Mám vypěstované feferonky (v únoru zasetá semínka), rostlinky mají cca. 20cm. Mám je doma za oknem v 0,5l plas. kelímkách. A teď řeším co s nimi. Mám je přesadit do větších? A můžu je dát ven, když nemám skleník? Nebo je můsím nechat doma za oknem? Děkuji za rady a tipy.
@Hani84 ..jestli nebydlíš někde na severu,klidně je dej ven,sází se vždycky po 2.kusech.
Dej je na sluníčko,ale aby na ně nepeklo,když pokvetou.Jinak se tady směju,mm si dovezl semínka z Chorvatska,vloni se mu povedlo vypěstovat takové výstavní kusy,pak je sušil pod střechou,vypadal tam jako poustevník s kobylkami
..a letos je slavnostně vysadil a čekal a čekal,až mu vylezla obří Adéla…
semínka nevzešly,zato mu vyrostla hezká slunečnice
![]()
A Proč po dvou kusech? A tak je manžel také pěstoval venku? Díky.
@Hani84 píše:
A Proč po dvou kusech? A tak je manžel také pěstoval venku? Díky.
ony se navzájem podpírají…jj,papriky dáváme ven,bydlíme na jižní Moravě…akorát ty silnostěnné musí do skleníku.
najdi si to googlem,máš tam i podrobný návod na hnojení a výsadbu ![]()
Mam na panelakovem balkone udelany parenak a chtel jsem se zeptat, jestly je lepsi nechat feferonky dozrat na slunicku nebo je mam ponechat v pareniku dik moc za radu ![]()
Nechala bych je normalne na slunicku, mam takhle na balkone berani rohy a nektere krasne loni zcervenali, trhala jsem je az nekdy na konci zari.
Hlavně dej pozor při sklízení a vysemínkování jestli je budeš sušit, nikam si nešáhnout my si doma celkem potrpěli..
Ahoj, mám taky krásný rostlinky feferonek, ale najednou se mi začali kroutit stonky ohybat až k zemi. Vypadaji jinak zdravě, nevite někdo jak to napravit děkuju. brut.
Mám malý dotaz. Vsadila jsem se s přítelem, že příští rok budu mít úžasnou úrodu feferonů. Máme sice balkón, ale vždy prosperovaly. Přítel sázel semínka už v březnu - vzal nějaký tác, nasypal 2cm hlíny a nechal je vyklíčit a pak postupně přesazoval ty nejhezčí rostlinky do větších květináčů. Jenže vždy se o to staral on a nenechal si do toho kecat.
Teď jsem si dupla, že si vypěstuji vlastní feferony, objednám si semena a letos mi do toho nebude kefrat on.
Mohu semínka dát klíčit už třeba v lednu? Máme opravdu doma teplo, jestli by to pomohlo, tak i ručně dělaný skleníček na bylinky. Máme květináče různých velikostí, tak kdyby feferony byly obrovské, košaté, mám je kde zasadit, takže s tím by problém nebyl.
Otázka je, jestli by se tomu dařilo, kdybych je dala už v lednu klíčit?
@Maculinka já myslim, že je klidně vysadit můžeš - můj muž si je pěstuje normálně doma v truhlíku celoročně. u nás je zima i v létě
takže ven to stejně nemá cenu cpát ![]()
@brumdinka A to má bez zazimování? Vím, že jdou zazimovat a pak zase začnou růst. Ten můj je teda vždy ostříhal a vyhodil. Když použiju skleník, pomůže to něčemu? ![]()
@Maculinka no já mu do toho moc nekecám - to je jeho kšeft
ale je fakt že je před zimou všechny obere a některý nechává vysušit na další semínka…dobrou noc ![]()
@Maculinka já je pěstuju normálně na okně. Zasadit můžeš kdykoliv ![]()