Jak porodit normálně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7932
10.1.13 17:46

@neila já jsem epi-no používala a byla jsem maximálně spokojená, po porodu jsem měla jednu miniaturní vnější oděrku (PA mi na ni dala 1 steh), jinak nic, takže já ho doporučuju, kde chodím ;) dokonce jsem si ho nechala pak přinést do porodky a PA si ho tam mezi sebou ukazovaly :lol:

ale zase - já jsem byla max. spokojená celkově s přístupem, měla jsem slabé kontrakce do břicha a silné do zad, tak mi mazaly břicho vonnými olejíčky a zapálily aromalampu, aby podpořily kontrakce, PA mi průběžně masírovala hráz olejíčkem a pokud se dobře pamatuju, tak mastila i hlavičku, když už trochu koukala ven, nikdo na mě nespěchal - prostě udělaly maximum pro to, aby porod proběhl v klidu a bez poranění/nástřihu :) :palec: nevím, jestli by to tak dopadlo i bez epi-na a maliníku, to samozřejmě říct nemůžu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
10.1.13 17:46

@hefilka Tak v tom případě zkus příště odmítnout epidurál… jsou totiž lidé, kterým zastaví porod a předem to nezjistíš. Nic dalšího neporadím, neb já se pokaždé otevřela, aniž bych tušila, že se něco děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.1.13 17:48

@chaarleene to si měla ale příkladnou péči :palec: můžeme jen závidět a doufat ;) co jsem četla tu diskuzi, tak to asi bude mít něco do sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
10.1.13 17:49

@ivuska.h
O PA jsem také uvažovala, bohužel jsem typ člověka, který není schopný věřit a nechat si pomáhat od cizího člověka. Proto jsem měla u porodu manžela, tomu jsem schopná věřit. Původně jsem chtěla mámu, ale ta by to bohužel psychicky neunesla jak mi sama řekla.
Porodní plán si tentokrát určitě napíšu a dokonce jsem i připravená vybírat porodnici, dle toho jaký lékař bude sloužit na Kladně. Bohužel si myslím, že to nebyla pouze moje vina to že jem neporodila normálě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.1.13 17:52
@hefilka píše:
@ivuska.h
O PA jsem také uvažovala, bohužel jsem typ člověka, který není schopný věřit a nechat si pomáhat od cizího člověka. Proto jsem měla u porodu manžela, tomu jsem schopná věřit. Původně jsem chtěla mámu, ale ta by to bohužel psychicky neunesla jak mi sama řekla.
Porodní plán si tentokrát určitě napíšu a dokonce jsem i připravená vybírat porodnici, dle toho jaký lékař bude sloužit na Kladně. Bohužel si myslím, že to nebyla pouze moje vina to že jem neporodila normálě.

Však právě PA, se kterou se několikrát sejdeš a pokecáš, už nebude cizí :) Ony mají vesměs opravdu talent na to, aby ses s nimi cítila dobře. Pokud nechceš cizí lidi, tak personál v porodnici ti v tomto moc užitečný nebude, manžel zas nemá patřičný odstup a zkušenosti, aby tě podpořil v těžších momentech (tím neříkám, že nepodpoří, ale je to jiné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
10.1.13 17:52

@hefilka
Ani přirozený porod ti nezaručí, že mimčo uvidíš hned. Já jsem rodila přirozeně, ale malému trošku zahaprovala plíce a šel hned do inkubátoru, viděla jsem ho až po 6 hodinách 2 minuty přes inkubátor, ani sáhnout jsem si na něj nesměla, protože to bylo už v noci, poslali mě spát, druhý den jsem si směla své vlastní dítě jen pohladit, nakojit jsem ho mohla až po týdnu, a na pokoj mi ho dali až 10.den po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
10.1.13 17:53
@j.a.n.i1 píše:
@hefilka Tak v tom případě zkus příště odmítnout epidurál… jsou totiž lidé, kterým zastaví porod a předem to nezjistíš. Nic dalšího neporadím, neb já se pokaždé otevřela, aniž bych tušila, že se něco děje.

Epidurál jsem měla asi pět minut, než mě rozřízli. Takže si myslím, že tím to nebude. Vyžádala jsem si ho sama. Vím o tom, že zastavuje porod, proto doktoři čekali ty 4 cm(12 hod. než mi ho píchli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
10.1.13 17:55

@ivuska.h
Ale pro mě by bylo to první setkání problém. Opravdu věř mi, PA není to pravé pro mě. Nejradši bych, aby si manžel udělal kurz pro PA :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.1.13 17:58
@hefilka píše:
@ivuska.h
Ale pro mě by bylo to první setkání problém. Opravdu věř mi, PA není to pravé pro mě. Nejradši bych, aby si manžel udělal kurz pro PA :-)
Škoda no, v tom případě budeš odkázána sama na sebe, což nemusí být lehké :( Manžela ale určitě vybav informacemi, pokud možno ať si něco načte o přirozených porodech… Je taky dost dobře možné, že u tebe porod brzdil stres z cizího prostředí a cizích lidí, některé ženy to tak prostě mají a moc tomu pomoci nejde (leda porodem doma nebo co nejpozdějším odjezdem do porodnice) :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
10.1.13 17:58
@Gabulle píše:
@hefilka
Ani přirozený porod ti nezaručí, že mimčo uvidíš hned. Já jsem rodila přirozeně, ale malému trošku zahaprovala plíce a šel hned do inkubátoru, viděla jsem ho až po 6 hodinách 2 minuty přes inkubátor, ani sáhnout jsem si na něj nesměla, protože to bylo už v noci, poslali mě spát, druhý den jsem si směla své vlastní dítě jen pohladit, nakojit jsem ho mohla až po týdnu, a na pokoj mi ho dali až 10.den po porodu

No tak v tomto případě to chápu, to bych akceptovala. Bohužel já ani nevěděla, že to mimčo co mi po třech hodinách dali, je moje. Ty jsi ho mohl alespon na chvilku zahlednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.1.13 18:03

@hefilka já bych ti samozřejmě přirozený porod přála ale nevím, podle metříků mi přijde, že budeš mít porody dost brzo po sobě, a to, aby se dalo přirozeně…samozřejmě možnost je, ale podle mého laického názoru není moc velká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
10.1.13 18:04

@hefilka přesně tak, já jsem taky byla v pohodě i jsem se na přítele tlemila a měla jsem ty svoje nablblý kecy a malej stejně byl císařem. No jo, ale my to asi máme dědičný. Měla jsem úplně stejnej porod jako moje mamka, když rodila mě a babička měla podobný problémy, když rodila mamku. Prostě přenášení, neotevíraní se a nepostupující porod maj u nás všechny ženský. Prej snad i prababička rodila babičku císařem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.1.13 18:06
@hefilka píše:
@ivana-domca
No nevím, mě psychika moc nepomohla, byla jsem naprosto v pohodě žádný stres. PA příjemné, manžel zvládal v pohodě, já celkem taky a stejně to bylo na nic. Takže potřebuju něco jiného než jenom psychiku.

tak to nevim co poradit :think: a já třeba to epino vůbec nepotrebovala, ani jsem si nemasirovala hráz, porody mám 9 let od sebe, takže u druhého mě brali zase jako prvorodicku, kluk šel bez nastrihu a žádný hubenour to nebyl, měl 3680 gramů a 51 cm :think: nenutili tě být třeba jen na zádech? Když se do této polohy pridaji krizové bolesti, tak to je pak masakr a tělo se může začít bránit neoteviranim se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
10.1.13 18:06

Pila jsem malinik, jedla lnene seminko. Epi -no nepozivala kvuli kvasinkam. Rodila jsem normalne, 12 hodin v porodce. Mela jsem epidural, protoze jsem byla srab. Maleho jem tlacila hodinu, mel kratky pupecnik a zajizdel zpet. Ke konci oxytocin, byla jsem vyrizena. Ctvrtecni noc jsem prochodila po byte, nemohla si sednout ani lehnout. V patek rano jsem zustala v porodce a vecer se prdolka narodil. Doufam, ze druhe zvladnu bez epiduralu. Sice mi bylo nejakych 6 hodin hej, ale asi to zpomalilo porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
10.1.13 18:07
@ivuska.h píše: Škoda no, v tom případě budeš odkázána sama na sebe, což nemusí být lehké :( Manžela ale určitě vybav informacemi, pokud možno ať si něco načte o přirozených porodech… Je taky dost dobře možné, že u tebe porod brzdil stres z cizího prostředí a cizích lidí, některé ženy to tak prostě mají a moc tomu pomoci nejde (leda porodem doma nebo co nejpozdějším odjezdem do porodnice) :(

Jo tak předčasný příjezd do porodnice byla moje hlavní chyba, mohla jsem si to odbýt doma a do porodnice přijet jenom porodit. Jako prvorodička jsem byla dost vyplašená. Měla jsem pravidelné bolesti od 7 hod od rána, a do porodnice jsem jela až v osm veřer. A stejně jsem byla úplně zavřená a nic nenasvědčovalo porodu, kdybych nebydlela tak daleko od porodnice tak mě doktor poslal ještě domů, ale nechtěl si to vzít na svědomí tak mě tam nechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí