Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky můžu se vetřít s dotazem na reklamaci.
Dávala jsem reklamovat tablet, který přestal nabíjet (dle servisu poškozená základní deska).
Po týdnu volali, že na vadu se nevztahuje záruka, že s nabíjením bylo špatně nebo násilím manipulováno (nevím o ničem, ale budiž), jestli souhlasíme s opravou na vlastní náklady. POtud ok, opravu si uhradíme.
Ale včera měla doběhnout ta 30ti denní lhůta a zboží nikde, ani neopravené ani opravené.
Běží i v případě toho, že jsme uplatňovali reklamaci a opravu si hradíme sami, běžně těch 30 dnů na vyřízení??
Holky, reklamovala jsem telefon IPhone po měsíci používání, byl zakoupený v kamenném obchodě distribuci CZ, poprvé byla reklamace uznána a vyměnili mi ho za nový. Po dvou dnech používání se ten nový začal opět zasekávat, takže zase reklamace a prodejce napsal, že chci odstoupit od smlouvy a teď mi přišlo vyjádření, že se závada neprokázala. Chci se zeptat, jak postupovat. Telefon si mám vyzvednout a teď nevím, jestli ho vzít a znovu reklamovat nebo když je reklamace do 6 měsíců od koupi, tak oni musí podle zákona prokázat, že tam ta závada nebyla už když mi ho dávali nebo poraďte, čím tam argumentovat? Díky
Ahoj, jsem ted pekne vytocena mela jsem tyden novy telefon najednou mi nesel nabijet po zasunuti nabijecky se ukaze error pripojte nabijecku. Nabijecka se mi zdala v konektoru nejaka volne. Takze reklamace a za dva tydny prisel ze servisu neopraveny ze byl necim polity.Na sto procent ale nebyl ja jsem na tohle hodne opatrna je to proste vymysl a uz jednou mi odmitli opravit neco podobneho u tabletu co s tim? Asi nic nenadelam ale na co jsou sakra ty dlouhy zarucni lhuty kdyz se z opravy snazi skoro vzdycky vyvliknout?
Tohle je desne blby. Resila sem reklamace tri roky a tohle bylo denne. Servis ma jasno a pres to nejede vlak. Nevim co je to za znacku, ale vetsina servisu je autorizovanych a tam se neda delat nic.
Kazdopadne neco v tom tel bude. Mohl navlhnout, telefonovani v desti, mohlo se neco vylit vedle..ne primo na nej a hlavne to mohlo byt i pul roku zpet. Tyhle vady se neprojevi hned.
Moc sem ti nepomohla, ale nenadelas nic. Muzes vyjadreni servisu rozporovat posudkem z jineho autor. servisu a pokud bude jiny, tak jit k soudu… ![]()
@Malike za to nemuze obchod, ale servis, ktery tu danou znacku servisuje. Obchodnik je jen prostrednik…
@Monik1 to je fakt.
Já mám zatím naštěstí pozitivní zkušenost a posledně to byl iPad po roce užívání mého autistického syna.Tam jsem počítala že to neuznají. Ale naštěstí jo. A iPad vyměnili.
To vim mam vyjadreni servisu vim ze prodejna s tim nic neudela.Asi ho vazne necham nekde opravit a napsat si opravdovou zavadu. Mobil jsem pouzivala tyden.To politi je uplne vyloucene tim jsem si jista. Podle me je vadny konektor kdyz v nem nabijecka neni napevno.Ach joo ![]()
@mimi-111 a co je to za znacku?
No pockej, jak to das opravit jinde, tak okamzite prichazis o zaruku. A jelikoz ho mas tyden, tak bych ten cen. navrh zvazila. Pokud to teda neni v cene noveho tel ![]()
@mimi-111 aha,tak to je divny. Jedine by oprava byla nerentabilni, tzn, ze by se opravdu nevyplatila. Pokud je tekutinou zasazena cela zakl. deska, tak se to asi opravit nevyplati ![]()
Takze bud bych chtela cen. nabidku a nebo smirit s tim, ze prijdes o zaruku a dala to opravit jinde. Zalezi na znacce no ![]()
Zdravim, budu reklamovat iphone xr a potrebovala bych poradit. Co vsechno je treba udelat pred tim nez ho dam reklamovat? Odhlasit se z iCloud nebo zalohovat nebo ho dat do tovarniho nastaveni?? Vubec nevim, nemam s tim zkusenosti…Dekuji
@Anonymní píše:
Zdravim, budu reklamovat iphone xr a potrebovala bych poradit. Co vsechno je treba udelat pred tim nez ho dam reklamovat? Odhlasit se z iCloud nebo zalohovat nebo ho dat do tovarniho nastaveni?? Vubec nevim, nemam s tim zkusenosti…Dekuji
No záleží s čím jej jdeš reklamovat, ale doporučuje se si zálohovat veškerá data. Oni v servise jej stejně nejspíš do toho továrního nastavení dají, pokud to bude potřeba. Nemusíš to dělat.
@Cenarius píše:
No záleží s čím jej jdeš reklamovat, ale doporučuje se si zálohovat veškerá data. Oni v servise jej stejně nejspíš do toho továrního nastavení dají, pokud to bude potřeba. Nemusíš to dělat.
Tak ja to vzdycky dala do tovarnihi nastavení (na teda iphone). Nechtela jsem, aby se nekdo divaltreba do sms, fitek nebo neceho jiného. Jsem prihlasena na ruznych strankach, musela bych resit, kde všude. Oni se navic ptali, jestli to tam mam, jestli tovarni nastavení pripadne nevyresilo problem.
@Anonymní píše:
Ahoj. Zrovna mám telefon v servise. Je potřeba vypnout funkci „Find my iPhone“, viz. https://www.swissit.cz/apple/ . Nic jiného po mne nechtěli. Samozřejmostí je vše zazálohovat (ideálně přes cloud) ![]()