Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Háta_x píše:
Moje babička vždycky říkala, že není většího hříchu, než když je žena na muže protivná a není většího hříchu, než když muž ženu nudí.Za sebe ti můžu napsat, co dělá můj muž, můžeš s inspirovat: má zájem, zeptá se, jaký jsem měla den, vyhradí si pro nás čas, kdy si sednem s kafem a proberem, co den/týden dal, překvapuje mě tu lístky do kina, do divadla, všimne si, že jsem unavená a pošle mě na masáž nebo jde se mnou do sauny, nebo mi namasíruje tělo, aniž by nutně vyžadoval sex (že to tak skončí je jiná věc), často uspává večer dítko, občas napíše z práce hezkou sms, třeba jen „myslim na tebe“, chodíme na večeře nebo mi uvaří, nikdy nevynáším koš a nemusím to říkat, nenechá mě samotnou nakoupit víc, než 1/4chleba a máslo - žena nemá nosit těžké věci, podrží kabát, dveře, otevře auto a nepřehání to, nechá mi prostor pro toužení, těšení se .....prostě žijeme spolu a ne vedle sebe.
Přidávám se k závistivcům! Je to vůbec možný? Já myslela, že takový chlapy už vymřeli.
anonyme já bych v takové chvíli chtěla se znova zamilovat.Takže pokud máte prcky najít hlídání a pozvat svou polovičku di kina,nebo na jídlo které má ráda,prostě dělat takové věci co jí udělají radost.
Nebo ji navrhnout nějaký výlet (pokud je fin. možnost).
Vzpomeň si jak váš vztah vypadal na začátku a co ste spolu dělali rádi? A to obnov,protože pochybuju že teď máte společné zážitky.Když opomenu domáci večeři atd.
Holky, oba jsme si už jednou nabili huby, tak asi proto to tak funguje
Taky se rafnem, ale kvůli pitomostem a pak se tomu smějeme… a byla už i krize, ale oba zastáváme názor, že je důležité, jak se k tomu člověk postaví. A čím víc věcí jsme spolu zvládli, tím snáz se řeší další věci.
Protože jsme před tou propastí stáli 2 roky také (a shodou okolností jsme spolu 9 let a téměř 8 let jako manželé) a já jsem po 2 letech vyčerpání, hádek a k ničemu nevedoucích monologů už ztratila iluze, trpělivost i pocit, že mám manžela ještě ráda a podala jsem žádost o rozvod. Což mělo ten účinek, že se manžel konečně začal zamýšlet nad tím, že něco v jeho přístupu není v pořádku a začal na našem vztahu pracovat. Díky tomu jsme to urovnali a dnes jsem ráda, že jsem se pro ten radikální řez rozhodla, protože to rok konečně klape tak jak má a já k němu znovu nacházím cestu i když s tou komunikací to jde postupně a nejde udělat zázraky hned a najednou začínám žít s pocitem, že ho mám zase ráda.
A věř, že to nespraví dárky a cokoliv materiálního, ale je to v přístupu a pozornosti. Najít si alespoň hodinu času denně jenom pro ní a její svět je hodně důležité. Je to o spolupráci, o rozdělení rolí, ale taky o spojenectví. Taky musí vědět, že jí máš rád a pokud ona už neví proč si tě brala a je schopná ti to takhle říct, pak jí řekni proč sis jí bral ty. A tuhle prvotní představu si v sobě nos a pamatuj na ní.
Určitě na to brzy bude pamatovat i ona.
Smska přes den nemusí být hned srdceryvná, to říkám rovnou, že když mi manžel posílal v urputné snaze, abych rozvod stáhla najednou smsky typu: miluju tě a kluky víc než všechno na světě, nedokážu bez tebe být… apod. Tak jsem mu to už nedokázala věřit, zvlášť když mi tohle normálně neříkal už hodně dlouho a ani nepsal. Mnohem milejší mi v tu chvíli bylo to, že mě v noci vzal za ruku, nebo se ke mě přitulil. Nebo dělával to, že mě pohladil po vlasech. Nemohl vědět, že o tom vím, ale bylo to víc sbližující než tisíc slov.
Je to práce to dát zase dohromady a pokud je to už hodně v krizi je to na dost měsíců, ale vyplatí se. Už jenom tím, že vidíš, že ten druhý chce, že si tě váží a že CHCE a nekašle na to, pak je to půlka úspěchu.
ahoj,já jsem tedy nečetla vše,ale za mě:Vztahu prospěje,když spolu dva komunikují,když se zeptáš,jak se celý den měla,co se jí povedlo,co se jí líbilo/nelíbilo.Prostě projevit přirozený zájem,nic křečovitého,za každou cenu.A všímat si maličkostí-nový hadřík,účes,postava,apod.A pokud bys chtěl něco hmotného-já bych doporučila nějaký rozmazlovací víkend,pokud možno jen ve dvou,bez dětí.
NiKina píše:
Netlačit v sexu, nejlépe ho vynechat. Občas se jen letmo dotknout, pohladit po vlasech…třeba.
Tak to třeba u mě by znamenalo, že mě nemiluje…
Takže vidíš, že na každou funguje něco jiného, že budeš muset poznávat tu svoji a ne nás tady. ![]()
heh, stylem mi to připomíná jednoho pána z jiného servru
ale je možné že se pletu …
Každopádně … děvčata a pane … on se snažit může a je to na něm to je pravda, aůe je taky na ženě jestli to ocení,protože někdy to prostě zachránit nejde. Ale je pravda že nepokusit se o to je škoda …
mě by tenkrát když to stálo za víteco možná stačilo, kdyby mi dával na jevo, že mě má rád, že o mě tojí, že já jsem ta jeho nej .. třeba jen tím že mě tu a tam pohladí, ussměje se, všimne si, pozeptá se jak se mám co bylo v práci a jinak komunikoval…
momi33 píše:
ahoj,já jsem tedy nečetla vše,ale za mě:Vztahu prospěje,když spolu dva komunikují,když se zeptáš,jak se celý den měla,co se jí povedlo,co se jí líbilo/nelíbilo.Prostě projevit přirozený zájem,nic křečovitého,za každou cenu.A všímat si maličkostí-nový hadřík,účes,postava,apod.A pokud bys chtěl něco hmotného-já bych doporučila nějaký rozmazlovací víkend,pokud možno jen ve dvou,bez dětí.
rozmazlovací víkend s někým, koho momentálně nemůžeš ani cejtit???
Ne e…
![]()
NiKina píše:momi33 píše:rozmazlovací víkend s někým, koho momentálně nemůžeš ani cejtit???
Ne e…
Taky si myslím.
Pokud jsem v citovém rozpoložení, že vlastně nevím, proč jsem si toho chlapa brala a proč s ním vlastně jsem, tak by s ním rozhodně nechtěla rozmazlovací víkend. A upřímně, ani ten sex! Bych si připadala jako děvka spát s někým, koho nemám ráda… ![]()
ahojky…tak ja nemam proble s tim ze by z naseho manzelstvi vyprchala laska…ale vim co zenu potesi..nejsou to darky je to pozornost. Ne se ji vnucovat a nutit ke konverzaci, ale vnimat co zena rika..co si preje pomahat ji. Malickost jako kdyz porad dokola opakuje aby si muz al po sobe hrnecek do drezu aby to udelal…aby kdyz vypozoruje ze si neco naopak nepreje aby ji do niceho netlacil, prsote vnimal co rika…zenu unavuje proad dokola neco opakovat…nekdyp omuze i jina zmena jako kdy chlap prijde od holice hezky ostrihany, koupi si nove obleceni a je atraktivni…Kdyz udelat radost tak treba prinest domu malickost jako neco obycejnyho co ma rada, pytlik bombonu nebo tak neco. Muz si mysli ze da lasku najevo jen nejakym hodne vyraznym projevem ale staci malinky pohlazeni po nose rano, nebo hezkym oslovenim jmenem…zeny si vsimaj malickosti ne velkych gest…(ovsem to taky potesi)
Hlavne vy jako manzel po 9ti letech by jste sam mel vypozorovat co ma rada a co ji deal radost..NAvic pozor…zeny nesnasi kdyz se jich chlap pta co by jim udelalo radsot..to neni zadna snaha…takze rada zni POZROVAT,NASLOUCHAT,POMAHAT, PROJEVOVAT MALIMY GESTY
Ajla píše:
ahojky…tak ja nemam proble s tim ze by z naseho manzelstvi vyprchala laska…ale vim co zenu potesi..nejsou to darky je to pozornost. Ne se ji vnucovat a nutit ke konverzaci, ale vnimat co zena rika..co si preje pomahat ji. Malickost jako kdyz porad dokola opakuje aby si muz al po sobe hrnecek do drezu aby to udelal…aby kdyz vypozoruje ze si neco naopak nepreje aby ji do niceho netlacil, prsote vnimal co rika…zenu unavuje proad dokola neco opakovat…nekdyp omuze i jina zmena jako kdy chlap prijde od holice hezky ostrihany, koupi si nove obleceni a je atraktivni…Kdyz udelat radost tak treba prinest domu malickost jako neco obycejnyho co ma rada, pytlik bombonu nebo tak neco. Muz si mysli ze da lasku najevo jen nejakym hodne vyraznym projevem ale staci malinky pohlazeni po nose rano, nebo hezkym oslovenim jmenem…zeny si vsimaj malickosti ne velkych gest…(ovsem to taky potesi)
Hlavne vy jako manzel po 9ti letech by jste sam mel vypozorovat co ma rada a co ji deal radost..NAvic pozor…zeny nesnasi kdyz se jich chlap pta co by jim udelalo radsot..to neni zadna snaha…takze rada zni POZROVAT,NASLOUCHAT,POMAHAT, PROJEVOVAT MALIMY GESTY
**An
Co by vás v těch chvílích potěšilo? Co by vám udělalo radost? Co by musel udělat váš chlap, abyste ho vzali na milost a začali se s ním znovu bavit o všech partnerských věcech? Prosím poraďte.
mně osobně by udělalo radost už jenom to, že by se se mnou chtěl manžel „bavit o všech partnerských věcech“. Kobouk dolů. Můře být šťastná, že tě má. Toho mého by ani neapadlo o něčem tkovém uvažovat. … Jo, a ještě SEX. Ten by mi teda udělal radost. Možná víc než ten pokec ![]()
Tak ať vám to klape!!!!!
jo, s tím souhlasím, ptát se je blbost… protože je to důkaz, že mu na ní nezáleží…a že chce něco pokakanýho žehlit…
Wiolla píše:NiKina píše:Taky si myslím.momi33 píše:rozmazlovací víkend s někým, koho momentálně nemůžeš ani cejtit???
Ne e…Pokud jsem v citovém rozpoložení, že vlastně nevím, proč jsem si toho chlapa brala a proč s ním vlastně jsem, tak by s ním rozhodně nechtěla rozmazlovací víkend. A upřímně, ani ten sex! Bych si připadala jako děvka spát s někým, koho nemám ráda…
přesně, jako děvka.
Předně je tady asi třeba vycítit či vyřešit (my to z pánova dotazu nevíme) PROČ manželka chce odejít? Třeba už prostě ani NECHCE vztah obnovovat z vážných důvodů… a lásku si nevyprosíme, nevyškemráme, nedostaneme jen tak. Mohla by s tebou zůstat ze soucitu a to chceš???
Nikdo nejsme ničí majetek, nemáme na nikoho nárok a lidské osudy a cesty duší jsou různé, nemáme právo někoho soudit za jeho rozhodnutí, i když je pro nás špatné. Pro něj je třeba to nejsprávnější.
Pokud je vůle vztah opravit, půjde to.
Pokud na jedné straně není, smůla… ![]()
NiKi
Myslím, že nejlepší by bylo jí objednat wellness víkend. Jen pro ni, bez dětí a bez manžela. Aspoň by si odpočinula a měla by čas na přemýšlení. Pokud upustila od stěhování, tak má přinejmenším aspoň minimální naději někde v zadu v mozku. Možná si pamatuje, proč si manžela vybrala a jak jim spolu na začátku bylo. Ovšem to neznamená, že má manžel vyhráno. To je jen odrazový můstek. Třeba potom začne aspoň trochu komunikovat. Ale asi to bude chtít mnohem víc času. U mě by si to partner taky po 9 letech nevyžehlil jedním víkendem. Spíš to bude trvat tak měsíce než to bude zase dobrý, jestli vůbec…Ale pokud manželovi o ni a o děti jde, tak udělá všechno,co bude moct… ![]()
Souhlasím se všemi příspěvky a ještě přidávám, že je fajn zajít si do toho kina, nebo někam na výšlap (jestli není žena lenošná
), klidně i s dětma a o těchto společných zážitcích si pak povídat jak to bylo fajn a tak, tím navážete konverzaci, třeba se i zasmějete těm situacím a smích jak známo sbližuje
já si náš vztah bez smíchu nedovedu představit teda, my se smějem snad každý den a přítel můj smích miluje ![]()