Jak používat inhalátor?

95
2.5.13 07:42

Jak používat inhalátor?

Ahoj,
prosím o radu. Syn má opakované několikaměsíční potíže s vlhkým kašlem a rýmou. Každý týden jsme jezdili po vyšetřeních, brali hromady léků a nic. Byl neustále strašně zahleněný. Nakonec skončil v nemocnici, kde mu pomohly inhalace Ambrobene. Po návratu z nemocnice se stav začal zase zhoršovat, tak jsem si řekla, že zkusím pořídit inhalátor domů. Myslím takový na vincentku, nebo mucosolvan. Po nemocném otci jsem doma našla ultrazvukový inhalátor Faziizi F203. Vyzkoušela jsem ho, ale přijde mi, že něco dělám špatně. Leje se do něj destilovaná voda a do kloboučku se dává léčivo, já tedy dala ten Mucosolvan. Vytváří se mlha, ale když se po 20 min vypaří voda, Mucosolvan je stále v kloboučku. Tak nevím, zda je to pro to vůbec určené, jestli nemám koupit jiný.
Pokud máte některá zkušenosti s takovýmto inhalováním, prosím o radu, co dělám špatně. Nebo mi napište, jaký inhalátor používáte vy.
Jinak syn dostal na alergologii ještě dýchadlo Ecobec a Ecosan.
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
2.5.13 07:47

Nemá inhalátor 2 rychlosti? My máme inhalátor, starší už 15 let, kde máme jeden spínač na vincentku a druhý na hustější roztok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
2.5.13 07:50

Nemá,
bojím se, že ten ihalátor, co mám doma, není vůbec na tuhle léčbu určený :-((.
Léčivo se má lít do kloboučku, max.5 ml. Pod to se leje voda.Po zapnutí se se vytváří pára, ale podezřívám ho z toho, že ta pára je jen z té vody, páč lék v kloboučku zůstává, nevypařuje se. Myslím, zda není určený na nějaké jiné léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.5.13 07:53

Zkuste smíchat mucosolvan přímo s vincentkou a nalít do nádobky, odkud se vypařuje. Máme asi 13 letý starý inhalátor a tam dáváme vše do jedné lahvičky, odtud se to odpařuje v podobě jemné mhly, která se vdechuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
2.5.13 07:58

Blbá otázka, ale stát se může - dalas tam mucosolvan roztok, nedalas omylem sirup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
2.5.13 08:05

Jo, jo, koupila jsem v lékárně roztok na inhalaci Mucosolvan, ne sirup.
přijde mi, jestli ten inhalátor není na nějaké speciální léčivo od dokrora, ale na druhou stranu, to by tam asi zůstalo taky, taky by se nevypařilo.
ale abych tam lila vincentku jen po 2 - 3 ml, mi přijde divný. Víc se do kloboučku dát nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
2.5.13 08:19

@Andulka 32 Naše malá byla zahleněná taky, a dostala ten Ecosan. Inhalovali jsme každí 3-4 hodiny - i v noci., Snažila jsem se ji nevzbudit, ale stejně se vždy vzbudila. Inhalátor se používá tak, že se pod ten klobouček leje zhruba 10ml Vincentky. A pak mu dáváš inhalovat tak 5 minut, jestli vydrží. Kdyby plakal, na chvilku přestaň. A hlavně stále odsávat hleny.Jo a zvlhčovat vzduch. Jestli máte plynové topení, tak na topení dát mokrou plenu, amokré pleny i rozvěsit olem postýlky, A nebo do stejného pokoje sušák s mokrým prádlem s pračky. Držím palce, já to znám, my byly pár dní v nemocnici, teď už je to naštěstí dobré..

• Citovat
  • Upravit
95
2.5.13 08:35
@Martina.ova píše:
@Andulka 32 Naše malá byla zahleněná taky, a dostala ten Ecosan. Inhalovali jsme každí 3-4 hodiny - i v noci., Snažila jsem se ji nevzbudit, ale stejně se vždy vzbudila. Inhalátor se používá tak, že se pod ten klobouček leje zhruba 10ml Vincentky. A pak mu dáváš inhalovat tak 5 minut, jestli vydrží. Kdyby plakal, na chvilku přestaň. A hlavně stále odsávat hleny.Jo a zvlhčovat vzduch. Jestli máte plynové topení, tak na topení dát mokrou plenu, amokré pleny i rozvěsit olem postýlky, A nebo do stejného pokoje sušák s mokrým prádlem s pračky. Držím palce, já to znám, my byly pár dní v nemocnici, teď už je to naštěstí dobré..

Takže místo té vody, tam nalít Vincentku? Oni tam přímo píší, že se tam musí lít jen voda..
Jinak jak píšeš. Já rozvěšuju kolem postýlky mokré ručníky a plíny už 3 měsíce. Neustále odsávám, ale po návratu z nemocnice bylo vše lepší, i rýma, už byla jen taková vodnatá.
Prádlo také suším vedle postýlky :-))
Doktor řekl, že Ecosal jemn při záchvatu kašle a že účinek je okamžitý. Ale asi ne u nás. Mě kašlal pořád dál. ˇPtala jsem se, jak často můžu opakovat, tak prý nejdříve po 5 hod. Ale na kluka to nemá vůbec vliv, tak nevím, zda to taky nedělám blbě :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
2.5.13 08:44

@Andulka 32 Určitě, Vincentku. V nemocnici tam lejou fyziologický roztok. Obojí je slané, pára pak napodobuje to vzduch u moře. Ano, u Ecosalu je účinek okamžitý, musíš tu masku opravdu přimáčknout na obličejík aby nekoukal nos ani pusa.Je to dost nepříjemném, ale nebolí to, i když pláčou a pomůže to. POkud potíže přetrvávají, neváhala bych běžet do nemocnice, aby poradili, ukázali, co a jak. Já měla strach, že se malá (6m) v noci udusí, jak kašlala, bylo to hrozný.

• Citovat
  • Upravit
94
2.5.13 08:49

Tak my máme novější inhalátor Omron. Tam se leje mucosolvan s vincentkou dohromady. My také inhalovali vincentku s ventolinem, ten roztahuje průdušky a malému se lépe dýchá. Zároveň jsme koupili i zlhčovač vzduchu. Ten si nemůžu vynachválit, jakmile má malej rýmu nebo kašel, hned ho zapínám a brzo je mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
2.5.13 09:00
@petula84 píše:
Tak my máme novější inhalátor Omron. Tam se leje mucosolvan s vincentkou dohromady. My také inhalovali vincentku s ventolinem, ten roztahuje průdušky a malému se lépe dýchá. Zároveň jsme koupili i zlhčovač vzduchu. Ten si nemůžu vynachválit, jakmile má malej rýmu nebo kašel, hned ho zapínám a brzo je mnohem lépe.

A leješ pod to ještě někam vodu? Nebo je tam prostě jen jedna nádobka na tuhle směs?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
2.5.13 12:48

Byla jsem dnes na kontrole u dětského a sestřička taky říkala, že by to nalila rovnou do té nádobky na vodu. Jen mám strach, aby se to nějak nezaneslo.
Už jsem to vyzkoušela, smíchala jsem Vincentku s Mucosolvanem a vypařilo se to asi za 5 min, takže poměrně rychle. Udělám z dětí pokusný králiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.5.13 07:27

@Andulka 32 My máme jen jednu nádobku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.5.13 12:12

@Andulka 32 Zdravím. Do ultrazvukového inhalátoru se leje voda (funguje jako přenosové médium) a dále léčivo (do toho zmiňovaného kloboučku). Klobouček s léčivem se musí zespodu dotýkat té vody, jinak se mlžina nevytvoří. Ultrazvukové inhalátory mají ale obecně problém s rozprášením hustších léčiv, např. na ten Mucosolvan sirup to fungovat nebude, je potřeba koupit Mucosolvan roztok.
A Vincentka, fyziologický roztok, Bílinská kyselka apod. jsou v tomto případě lék, tzn. pokud je chce někdo inhalovat musí je nalít do toho kloboučku, ale dají se taky použít ke zředění hustšího léku (opět se to nalije do kloboučku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
26.5.13 16:51
@vanesa píše:
@Andulka 32 Zdravím. Do ultrazvukového inhalátoru se leje voda (funguje jako přenosové médium) a dále léčivo (do toho zmiňovaného kloboučku). Klobouček s léčivem se musí zespodu dotýkat té vody, jinak se mlžina nevytvoří. Ultrazvukové inhalátory mají ale obecně problém s rozprášením hustších léčiv, např. na ten Mucosolvan sirup to fungovat nebude, je potřeba koupit Mucosolvan roztok.
A Vincentka, fyziologický roztok, Bílinská kyselka apod. jsou v tomto případě lék, tzn. pokud je chce někdo inhalovat musí je nalít do toho kloboučku, ale dají se taky použít ke zředění hustšího léku (opět se to nalije do kloboučku).

Děkuji,
ale mám asi ten inhalátor rozbitý.:-((
Ta voda se leje jen po určenou risku a klobouček je asi o 8 cm výš. Tady v diskuzích jsem našla paní, která má ten ihalátor stejný a psala mi, že ji funguje bez problému, přesně tak jak jsem to zkoušela já. Nakonec jsem volala i výrobci a technik řekl, že to opravdu fungovat má jinak, než to funguje mě.:-(
Tak jsem jim ho poslala na přezkoušení. Zatím se neozvali, tak jsem koupila jiný, kompresorový a ten fungujev pohodě.
Díky za ochotu, Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+