Jak poznám alergii na příkrm?

267
26.6.13 09:23

Jak poznám Alergii na příkrm?

Ahoj holky,
včera jsem malé poprvé podávala špenát, a dnes ráno jsem si všimla na bříšku pupínků, místy i červených flíčků. Problém je, že nevím.. jestli je to opravdu alergie, jelikož měla malá 4 dny zpět potničky z těch veder.. co si o tom myslíte vy? mělo vaše mimčo také alergii na špenát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2642
26.6.13 09:35

.

Příspěvek upraven 22.02.14 v 00:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
26.6.13 09:52

Nejdřív si zreviduj, co je u vás případně nového (kosmetika, prací prostředky, oblečení, koupání v bazénu, zvíře…), to odstraň a za týden opět podej špenát, nejlpe dva dny za sebou a mimo to nedávej žádnou neozkoušenou potravinu. Pokud se vysype, je to jasný.

Ale třeba dcera měla po podání rajčatového pyré do příkrmu tak bouřlivou reakci, že nebylo pochyb- obsypaný obličej, oteklá a zarudlá spodní víčka a celá plenková oblast rudá, podrážděná, opruzená až do puchýřů… :( Ale rajčata patří k nejagresivnějším potravinám… Špenát asi tak bouřlivou reakci nevyvolá… Ještě mě napadá, jestli to u vás bylo z kupované skleničky, může to být reakce ještě na něco jiného v ní- dávají tam nesmysly (černý pepř, smetanu, tymián, kopr, citronovou trávu a jiné aromatické bylinky apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek