Jak poznám malé botky - batole

27305
8.5.11 07:49

Jak poznám malé botky-batole

ahoj maminky,
takový „blbý“ dotaz :-) jak poznáte,že děcko vyrostlo z botiček? Totiz prckovi se na palečcích u nožek na vnější straně (ne na špičce) objevily jakoby puchýřky či otlaky. Prcek nijak nedává najevo, že by ho něco tlačilo. Botičky (botasky) mají tvrdou pogumovanou špičku, takže tam prsty na omak zvenku nejsou vůbec cítit. Zezadu má místo tak max. na půl mého (tenkého) ukazováčku (tak půl cm, možná ani to ne)… bačkůrky na omak poznám, má tam u prstů místo taky tak půl cm.
Kdy mám koupit větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
8.5.11 08:04
MaryClementine píše:
ahoj maminky,
takový „blbý“ dotaz :-) jak poznáte,že děcko vyrostlo z botiček? Totiz prckovi se na palečcích u nožek na vnější straně (ne na špičce) objevily jakoby puchýřky či otlaky. Prcek nijak nedává najevo, že by ho něco tlačilo. Botičky (botasky) mají tvrdou pogumovanou špičku, takže tam prsty na omak zvenku nejsou vůbec cítit. Zezadu má místo tak max. na půl mého (tenkého) ukazováčku (tak půl cm, možná ani to ne)… bačkůrky na omak poznám, má tam u prstů místo taky tak půl cm.
Kdy mám koupit větší?

pokud má otlaky, určitě vyměnit
dětská noha je extrémně tvárná, takže dítko ti to nepoví, že ho to tlačí

já to dělám od prvních botiček stejně- čas od času postavím prcka na papír, nožičku obkreslíme, vystřihneme, zastrčíme do botičky a hned vidíš kolik je tam místa 0,5cm je minimální nadměrek, který by měl být v každé botě pro volný pohyb prstů..u dítka musí být větší protože ta noha neustále roste, tak aby měla kam. Doporučuje se 0,8-1,5cm, v uzavřených botách více, v sandálkách méně (ale tam to vidíš, kde má prstíky). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.5.11 08:13

Potí se mu hodně nožka, tak si říkám, jestli to není od toho, že mu v botě klouže ponožka a tře kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.5.11 08:15

Ahoj!

Pokud u botiček jde vytáhnout stélka, pak se to dá vyzkoušet úplně jednoduše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.5.11 08:16
MaryClementine píše:
Potí se mu hodně nožka, tak si říkám, jestli to není od toho, že mu v botě klouže ponožka a tře kůži.

to určitě taky může být, ale pokud tam nestrčíš ani tenký prst za jeho nožičku k patě, tak myslím, že jsou ty botky určitě malé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.11 08:18

Já myslím zakládala stejnou diskusi :lol:
Taky nějak nevím. Některé boty mají vyndávací tu vnitřní stélku, tak vyndat a postavit na ni dítko (nebo většinou tam jdou vidět vychozené otisky prstíků…)
A to obkreslování na papír dělám tam, kde nejde stélka vyndat.
Ani to mačkání palečků přes botu není moc přesné, určitě ty palečky trochu skrčí a víš zas prd.
Nejlepší jsou sandálky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.11 08:19
MaryClementine píše:
Potí se mu hodně nožka, tak si říkám, jestli to není od toho, že mu v botě klouže ponožka a tře kůži.

Zkus celokožené botky a bavlněné ponožky, asi to nezpůsobí, že se nebude potit vůbec, ale je to mnohem lepší…
(Až na to, že bavlněné ponožky jsou snad nesehnatelné…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.5.11 08:28
Pipet píše:
MaryClementine píše:
Zkus celokožené botky a bavlněné ponožky, asi to nezpůsobí, že se nebude potit vůbec, ale je to mnohem lepší…
(Až na to, že bavlněné ponožky jsou snad nesehnatelné…)

Kupuju mu zdravotní obuv Santé. Nevím, je-li kožená, ale perfektně sedí. :-) Jinak na doma má takový ty klasický zavazovací bačkůrky a potí se mu nožky furt. Tak asi pořídíme nějaké sandálky, na doma :nevim: (na ven mi přijde ještě zima na sandálky, zvlášt dopo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
8.5.11 09:18

Ja to delam tak, ze vezmu boticky, kde je vynadavaci stelka (na kterou postavim nozicku a vim presne jak ji je) a pak tu stelku davam do vsech ostatnich boticek na pomereni :wink:
Jinak mne uz taky prijde, ze boticky, ktere maji vnitrek cca 14cm jsou Zuzce na nozicku 13,3cm knop, takze vazne pul centimetru za patou je dost malo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.5.11 10:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.5.11 11:09

Já nechávám přemeřit v prodejně botiček.
Stejn se nám to tak točí, že jednou jdeme pro botky staršímu, jednou mladšímu, tak nechávám přemeřit.

• Citovat
  • Upravit
169
8.5.11 11:10

Pravidelně měřit

Ahoj, děti nemají cit na bolest, takže budou klidně chodit v malé botě. Takže jednou za měsíc do obuvi a nohu změřit, jestli nevyrostla. Tohle je to nejjednodušší. My chodíme pravidelně k Baťovi, i když tam boty nekupujeme. Mají tam i malou míčkovou herničku a Willík si pohraje a já můžu změřit nohu :wink:
Dávat prst za patu může být zrádné, protože dítě automaticky nohu posune dopředu.
Kamarádky syn měl taky otlačené nohy ze strany a zjistila, že mu noha roste více do šířky, než délky, takže musela koupit hodně široké boty Keeny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.5.11 11:13

No každopádně hned v pondělí razíme do obuvi :-) A to znamená teda koupit „jen“ o číslo větší nebo o dvě? Mám nějak pocit že jedno číslo je půl cm, ale asi kecám… jedno číslo je jeden cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
8.5.11 11:21
MaryClementine píše:
No každopádně hned v pondělí razíme do obuvi :-) A to znamená teda koupit „jen“ o číslo větší nebo o dvě? Mám nějak pocit že jedno číslo je půl cm, ale asi kecám… jedno číslo je jeden cm?

To ti řeknou v obuvi. Měli by ho pořádně změřit, prohlédnout nohu (široká, úzká, i kotník, nárt…) a doporučí typ boty a velikost. Bota by měla mít minimálně 0,5 cm na pohyb a další 0,5 cm na růst nohy. Zavřené boty se kupují větší o cca 1,2-1,5 cm. Nejhorší je, jako jsme to teď měli my, že měl velikost nohy přesně 27, takže jsme kupovali boty jen 28. Protože 29 by už byla moc velká. Ale musíme to hlídat, nejspíš znich vyroste dost brzy :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.5.11 13:38
MaryClementine píše:
No každopádně hned v pondělí razíme do obuvi :-) A to znamená teda koupit „jen“ o číslo větší nebo o dvě? Mám nějak pocit že jedno číslo je půl cm, ale asi kecám… jedno číslo je jeden cm?

bohužel u každého výrobce jinak, jak velikost, tak číslování (posun u čísla bývá cca 7mm, ale jak kdy) :zed:
Proto zkoušet a zkoušet, záleží kde a jaké botky budete kupovat, ale v obuvi by měli umět poradit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková