Jak poznám, že má miminko hlad

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21773
4.10.15 08:23
@blumen píše:
Nam dudlik techniku sani nepokazil a dudlala od porodnice. dudlik bych uplne nezatracovala.

přesně tak. Mladší mel dudlík už od porodnice, protože si chtěl dumlat pořád a já dudlík fakt nejsem. Kojila jsem půl roku plně a končili jsme v 11 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
4.10.15 08:23

@blumen to,ze tobe dudlik problem nezpusobil neznamena, ze to tak bude i jinde.. Nam problemy zpusobil.

Zakladatelce doporucuji na fb skupinku Laktacni poradkyne, zastanci a milovnici kojeni..
Predem upozornuji, ze nepodporuji lahve, dudliky a dalsi cicoviny, ktere odporuji spravnemu kojeni..
Da se tam i sehnta kvalitni laktacni poradkyne, ktera za tebou prijede domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
4.10.15 08:28

@tria.002 ja to neposu tak razantne, jak Ty. Ale jak tu pise i nekdo jiny, nam se dudlik hodi, treba v kocarku a pri usinani, ja dudlik byt nechci. Ale souhlasim, nejaka LP by ji mela techniku kojeni a sani zkontrolovat osobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
4.10.15 08:31

@blumen ja mam kojeni tvrde vybojovane, tak hned startuju.. :) stalo me to dost nervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 08:37

My jsme začínaly přes kloboučky, používáme dudlík a technika kojení se nám výrazně zlepšila, dokonce jsme odbourali i kloboučky. Takže bych taky dudlík úplně nezatracovala. Ještě mě napadá, jestli kojíte v leže nebo v sedě? Mně malá v sedě mlaská a v leže pije naprosto ukázkově. Takže pokud máte třeba špatnou techniku, zkuste změnit polohu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.10.15 08:37

Zakladatelko, jak psaly holky. Slabé mléko (anž na opravdové extrémy) není. Buď mlíko je nebo není. Zadruhé, s prominutím se vy.ser u týdenníhp na lahvičku. pokud už máš nutkavou touhu ho narvat umělým mlíkem, tak mu dej dokrm přes prst stříkačkou. jinak si koleduješ skončit s kojením cu grunt.
Ano, mimina mohou začít řvát už při kojení nebo hned po něm z bolení bříška. Sání totiž spustí peristaltiku střev.

A jak poznáš, že má dítě hlad/málo mlíka? Prostě nebude dostatečně přibírat. Takže si klidně hned zítra ráno dojdi na převážení k doktorce. Za hraniční se pohybuje přírůstek 100-120g týdne.
Nebo bude naprosto neutěšitelné (ale to může být i dítě s kolikou).

Jinak k tvé otázce by to chtělo víc informací. Co děláš, když nakojíš a dítě začne být nespokojené? Těch 20 minut skutečně jí (kojí se efektivně dlouhými tahy, slyšíš polykání?). Dáš ho k druhému prsu, saje u něj, saje efektivně, nebo spíš jen dudlá? Jak často kojíš?
Sání miminka uklidňuje, proto se jím snaží řešit každou nepohodu, kterou pociťují. Takže nejen hlad, ale i bolení bříška, strach, pokakanou plínku nebo prostě jen chce být u mámy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.10.15 08:43

@blumen @tria.002 K dudlíkům. Nejsem jejich úplný odpůrce (kluk ho vyfasoval už v porodnici), ale ani velký podporovatel (nacpat při každém zabreknutí hned dudel). Chce to fakt vysledovat, v čem je u dítěte problém. U týdenního mimina bych nejdřív nabízela prso, pokud bych u sání vypozorovala, že má spíš tendenci dělat si ze mě živý dudlík, nebo sice jí, ale pak se třeba z toho pozvrací, tak bych nabídla dudlík. Ale jen v okamžiku, kdy je miminko neklidné a pokud umím alespoň trochu ohodnotit, jestli se umí dobře přisát. Ne, že by ho muselo mít v tlamě 24/7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
4.10.15 09:25
@blumen píše:
Nam dudlik techniku sani nepokazil a dudlala od porodnice. dudlik bych uplne nezatracovala.

U nás taktéž, dudlík od porodnice do 8. měsíce, z prsu sál jak o život :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.10.15 10:52

Tak já nevím, ale myslím si, že jsem slabé mléko měla… V dobách kdy měl prcek vypít 90-100ml jsem mu dala třeba 140ml i víc MM a přesto plakal hlady. Přitom UM mléka mu těch 90ml stačilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 11:14

@Vaja1988 a určitě plakal hlady? a kolik přibíral? Ono kolikrát hlady nepláčou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.10.15 16:07

@Ester588 v tu dobu právě skoro vůbec nepřibíral, za dva týdny třeba 80g… Hlady to asi bylo, protože po kojení nebo odsátém MM jsem mu, když plakal, dala třeba 60ml nutrilonu a byl klid… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
4.10.15 20:00

@Vaja1988 tak jste spíš měla asi málo mléka, ale pak se to srovnalo, nebo ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.10.15 20:25

@Ester588 Byla jsem několikrát u doktora na kontrolním kojení, pil dostatečné množství, ale prostě mu nestačilo. I jsem si odsávala, takže jsem měla přehled kolik vypil. Jak říkám, v dobách kdy mu mělo stačit třeba 90ml mu mého mléka ani 140ml nestačilo. No, nakonec jsem kojila jen dva měsíce, byl to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
5.10.15 08:37

@Vaja1988 tak to mě mrzí :) třeba to u dalšího bude už v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová