Jak poznat psychosomatickou dušnost

213
28.7.22 17:17

Jak poznat psychosomatickou dušnost

Ahoj jak poznat psychosomatickou dušnost? Bolí vás na prsou?… Máte pocit jako by vás někdo stlačoval? Cítíte to i v krku jako by jste se každou chvíli měly udusit? Mívala jsem dušnost ale takhle je taková jiná poslední dobou… Jak poznat astma? Nebo jestli je to od zad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7977
28.7.22 17:24
@ElissHook píše:
Ahoj jak poznat psychosomatickou dušnost? Bolí vás na prsou?… Máte pocit jako by vás někdo stlačoval? Cítíte to i v krku jako by jste se každou chvíli měly udusit? Mívala jsem dušnost ale takhle je taková jiná poslední dobou… Jak poznat astma? Nebo jestli je to od zad?

Vyjdi si kopec, nebo několik pater schodů. Pokud se u toho nezadýcháš, tak je dušnost nejspíš psychosomatická. Pokud se dušnost při námaze zhoršuje, tak bych pátrala po něčem jiném. Astmatická dušnost je výdechová, člověk nemůže pořádně vydechnout, píská mu u výdechu na hrudníku. Psychická dušnost může být spíš při nádechu, jako když se sevře hrdlo a člověk sípe při nádechu (ovšem podobné to může být například i u laryngitidy, tam taky vázne nádech, ale tam jsou i jiné příznaky). Dušnost od srdce se zhoršuje vleže na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
28.7.22 17:27

@Lucka1111 no já se občas zadýchání při úklidu ale díky své kondici kterou jsem půl roku dost flakala ale jinak ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
28.7.22 17:32

To mi připomíná dítě u doktora (má astma) - Zadýcháváš se v tělocviku? Ano, při běhu :-)

Příspěvek upraven 28.07.22 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
28.7.22 17:33

Začni brát konečně ty antidepresiva, jinak se fakt zblaznis. Našlápnuto máš dobře. Ale možná by ti to nakonec prospělo. Skončila bys na psychiatrii, žádný mobil, internet, hezky léky a nazdar. No a za měsíc dva už by zabraly a konečně bys pochopila, že je dobře ty doktory poslechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
28.7.22 17:35

Beru, ale tohle.me.traoi byla jsem na plicním 86% 3,5L kapacita…a prý obstrukce lehká…tak si říkám jestli to není od toho, když mě to vezme tak mě bolí i nohy a motá se mi hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
28.7.22 17:36
@Lucka1111 píše:
Vyjdi si kopec, nebo několik pater schodů. Pokud se u toho nezadýcháš, tak je dušnost nejspíš psychosomatická. Pokud se dušnost při námaze zhoršuje, tak bych pátrala po něčem jiném. Astmatická dušnost je výdechová, člověk nemůže pořádně vydechnout, píská mu u výdechu na hrudníku. Psychická dušnost může být spíš při nádechu, jako když se sevře hrdlo a člověk sípe při nádechu (ovšem podobné to může být například i u laryngitidy, tam taky vázne nádech, ale tam jsou i jiné příznaky). Dušnost od srdce se zhoršuje vleže na zádech.

Píše to paní, která má od dvou lékařů napsaná antidepresiva a ani jedny nezačala brát. Teda, včera to vypadalo, že už začne, ale možná to zas nevyšlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
28.7.22 17:39
@TRG píše:
Píše to paní, která má od dvou lékařů napsaná antidepresiva a ani jedny nezačala brát. Teda, včera to vypadalo, že už začne, ale možná to zas nevyšlo. :nevim:

to je zase heduš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
28.7.22 17:46

Že já blbá tu diskuzi vždycky otevřu ve snaze poradit… Na tý psychiatrii skončím dřív než vy, z tady těch dotazů

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
28.7.22 17:48
@vokishka píše:
to je zase heduš?

Přesně tak. Včera se ptala, co jí hrozí, když začne brát antidepresiva a dneska už píše, že je bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.7.22 17:50

Napíšu ti to takto, před rokem a půl jsem byla zralá na odvoz na psychiatrii. Těžké poporodní deprese, které možná podpořilo vše co se dělo v průběhu těhotenství. Jenže jako samoživitelka jsem si to nemohla dovolit. A ač jsem myšlenkami byla na nejbližším mostě, tak jsem se snažila s tím bojovat.Asi dva týdny byla část dětí u známých, abych byla trochu v klidu jen s nejmenšími. Prvně jsem zkoušela bylinky, ale nezabralo to. Když jsem jednou známým otevřela dveře a lapala jsem v tu chvíli po dechu, tak mě odvezli na pohotovost s tím, že buď to je psychika nebo mám problémy se srdcem apod..Na pohotovosti mi řekli, že mám ukázkový tlak apod. a jelikož se jim zdálo, že je nevnímám úplně(vnímala jsem, ale prostě mi bylo vše jedno a nechtěla jsem se s nikým bavit),tak doporučili objednat se k psychiatrovi.Ten mě vzal poměrně brzy, vzhledem k tomu, že mu bylo řečeno, že se chci zabít. Nasadil mi dvoje prášky. Jedny zabíraly hned a druhé až po 3 týdnech. Po čase ty první vysadil.Dnes nemám prášky vůbec. Jsem v pohodě. Jen se dokopávám k psychologovi, abych vše zpracovala. Protože o něčem se furt těžko mluví. Ač si říkám, že furt je lepší o tom mluvit, než to v sobě držet. Ale v té fázi, kdy jsem nemohla dýchat, jsem to prostě sama nedávala. Ještě dnes s tím mám občas problém, ale to ve chvíli, kdy jdu třeba s dětmi k doktorce a v čekárně je někdo z rodiny ex. Jenže už nemám to, že bych byla schopná sebou seknout, ale to, že se chci dostat co nejdříve pryč. Není špatné nechat si pomoct, pokud člověk něco nezvládá sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
28.7.22 17:51
@vokishka píše:
to je zase heduš?

A kdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
28.7.22 18:09

Mě ta dušnost ale nepřijde normální, tohle je hnus bolí mě z toho nohy…motá se hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7977
28.7.22 18:16
@ElissHook píše:
Mě ta dušnost ale nepřijde normální, tohle je hnus bolí mě z toho nohy…motá se hlava
Člověk co má panickou ataku má opravdu potíže a opravdu je mu strašně špatně. Kdyby sis myslela, že ta dušnost je normální, tak tu asi nezakládáš diskuzi. Jestli máš doma nějaký neurol nebo lexaurin, tak si ho zkus vzít. Jestli je to psychické, tak se Ti uleví.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
28.7.22 18:22

@Lucka1111 já nemám panickou ataku, mám celodenní dušnosti… Proto obiham lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí