Jak předejít doktora?

Anonymní
30.10.15 19:54

Jak předejít doktora?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám doktora -problematického doktora a chtěla jsem se zeptat jestli ho mohu nějak přejít. Chci se přeregistrovat s dcerou k jinému a nechci aby ten pan doktor věděl ke komu zrovna jdeme. Můžu si vzít kartu a osobně předat tomu novému? Věřím, že ty svoje pocity, že jsem neschopná rodička bude předávat dál. Doufám, že jsem to napsala tak aby jste to pochopili.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7211
30.10.15 20:00

Normálně jdi za novým doktorem/doktorkou a zeptej se jestli můžeš přejít. Jestliže řekne ano tak ji řekneš jméno předchozího doktora a ona si kartu vyžádá sama. K exlékaři vůbec nemusíš a nemusíš mu nic říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.15 20:03

Takže k ní můžu jít a vyžádat si kartu a osobně předat novému doktorovi?

• Citovat
  • Upravit
101778
30.10.15 20:03
@JayLee píše:
pokud jses tehule tak pochybuju ze te někdo vezme jako tehotnou ale mozny to je - u nas by to byl docela problém kazdopadne jinak mas nárok si vzit svoji kartu a nemusíš vůbec rikat ke komu odcházíš a proc ;)

Vzít si kartu nárok nemá… může požádat o výpis z karty, ale lékař může žádat úhradu nákladů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
30.10.15 20:06

Kartu do ruky Ti nikdo nedá-je to nelogické, ale nesmí se to. Sama si můžeš požádat o výpis z karty a někde si žádá nový doktor sám. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.10.15 20:06

Já myslím, že by to mohlo jít. Ale zkušenost nemám, nevím.

Příspěvek upraven 30.10.15 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
30.10.15 20:07

Kartu vám vůbec do ruky nedají - uchovává se jako dokumentace pro pojišťovnu…Udělají maximálně výpis z karty - takové stručné shrnutí dosavadní léčby a zdravotního stavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101778
30.10.15 20:07

@JayLee Já netvrdím, že ji někteří doktoři nedají… jen tvrdím, že na to není žádný nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
30.10.15 20:16

Kartu ti do rukou nedaji ikdyz je,,tvoje,, kazdopadne ja mela obvodaka debila, hrozneho, tak jsem si nasla jinou ordinaci, rekla jsem doktorce jaky byl, a ona vse pochopila… takze nove doktorce rekni co se stalo atd proc prechazis aby mela trochu jasno (pokud se bude ptat jinak to neres!). Urcite se k tobe Bude nova doktorka/ doktor chovat normalne, stejne za 1.) maji z tebe penize 2.) nemeli by davat najevo sve sympatie k nekomu a uprednostnovat nebo odsuzovat, jsi pacient at jsi jakakoliv.

pokud je to gynekolog, ja prechazela k jinemu kvuli dojizdeni a ruznym komplikacim k jinemu co byl bliz v 5. Mesici, a vzali me, takze neres, ze by te odmitli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
30.10.15 20:17
@JayLee píše:
pokud jses tehule tak pochybuju ze te někdo vezme jako tehotnou ale mozny to je - u nas by to byl docela problém kazdopadne jinak mas nárok si vzit svoji kartu a nemusíš vůbec rikat ke komu odcházíš a proc ;)

To není pravda, kartu ji do ruky nikdo nemusí dát a nejspíš ani nedá. Karta není jejím majetkem, nemá ji právo vymáhat. A ne zakladatelko, prostě současný lékař bude vědět, kam přejdeš. Buď jste si nepadli a nový lékař si udělá svůj názor, nebo byl dojem původního lékaře správný a nový to pozná jistě také :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.10.15 20:29

Normalne si najdi doktora, ktery bere a sdel mu jmeno a adresu stareho doktora, novy si dokumentaci vyzada, ty uz stareho nemusis vubec videt. Elegantnejsi nez si jeste strihnout posledni vystup na tema predavani/nepredavani karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.10.15 20:30

A kam prejdes, po tom uz je staremu doktorovi hovinko, at se tim klidne zadavi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
30.10.15 20:55

Záleží na doktorovi. pokud ho nechceš už vidět, tak zajdi k novému, kde chceš chodit a veme tě, tak si vyžádá kartu (spíš její výpis). Také je možné si tam pro kartu (výpis) dojít. Kartu ti klidně může dát do rukou, ale tím by byl spíš proti sobě, protože je to jeho vlastnictví a kdyby došlo k nějakým sporům, tak jediné záznamy, jak se může bránit. Takže dávají spíš výpis. Normální doktor při přechodu ho platit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.10.15 21:02

Dojdo k novému doktorovi a on si vyžádá kartu u starého. Zas si nemysli, že jsi pro starého doktora tak důležitá, aby měl potřebu spolu s kartou poslat i svůj posudek na tebe :-) Pacienti přicházejí a odcházejí, fakt je malá pravděpodobnost, že by starý volal novému, aby mu pověděl, jak jsi nemožná, či co si myslíš, že si o tobě myslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
30.10.15 21:16

Taky si myslím, že mu jsi úplně šumák, stejně tak novému doktorovi, kdyby si takhle posílali posudky na pacienty, tak by se z toho zbláznili ;) Jako v každé profesi je klient/pacient/případ atd. jen kusovka, co ti v práci projde pod rukama, uděláš co musíš a tím to hasne. A teď k věci, třeba můj doktor si ani mou starou kartu nevyžádal, ani se mě neptal, kam jsem chodila dřív. Nebo teda se zeptal, ale nikam si to nepsala řekl, že si zavede svou novou kartu a tím to haslo. Ale je teda fakt, že jsem tam byla jako netěhotná, takže jiný případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty