Jak překonat strach z řízení, týdny po řidičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jezdit, jezdit, jezdit, všude! Nejlíp teda sama. Papíry mám víc jak 10 let a stačí když rozkopou silnici, pak si nejsem jistá. Jenže musím. Hlavně teda s dítětem
prostě musíš. Tchyne začala jezdit po 20ti letech
Buď lepší! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chce to jezdit a ono se to podá. Pokud máš možnost vybírej si klidnější cesty - město ve špičce není na učení ideální. A časem až bude zvládat pár tras, zkus další, pak delší cestu, neznámou atd.
A z prudiče na parkovišti si nic nedělej. Kolikrát i zkušený řidič zaparkuje na prasáka a neřeší to a co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to přejde
také jsem to tak měla, nervózní nějak šíleně už nejsem, jedu i s dítětem, jedu ve tmě, v zimě, ve slejvaku atd… Ale pořád ani po 2 letech řidičáku si netroufnou Prahu a dálnici. Ale nijak mi to nevadí a věřím, že na to postupně dojde. Zatím jezdím trasy, které znám a jedu po paměti, abych nemusela přemýšlet nad značkami a jsou pouze rovně po hlavní ![]()
Jinak když potřebuju novou trasu, musí ji se mnou první projet muž a pak už jedu sama, ale zase… Nesmí to být nic s křižovatkami a moc odbočkami ![]()
Když jedu větší dálku, tak jenom po vesnicích, ne po státovce a dálnici ![]()
Ale postupně přidávám, napřed jsem začínala na trase práce-domov, pak domov - škola, pak domov-cvicak… A tak si přidávám pomaličku ![]()
Jo a parkování? To neumím do dnes, takže když jedu na nákup a není večer abych měla volnější parkoviště, tak jedu na vzdálené parkoviště a nákup tahnu přes půl města, páč mezi dvě auta nezajedu a v práci když dělám od 8 tak jedu už po 6, než všichni najedou abych měla místo a pak si trdlim někde po parkovišti nebo jdu na kaficko ci tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě pomohly krátké trasy v čase, kdy je silnice volná. Tedy večer nebo o víkendu ráno.
Potřebovala jsem řízení auta v práci - takže jízdy denně. První měsíc jsem brečela denně a taky jsem auto několikrát odřela.
Už je to 17 let a jezdím jak Fittipaldi.
- Citovat
- Upravit
@hanusha.a paradoxně me Praha prijde na pohodu. Jak jsou tu furt kolony, tak jedes neustále krokem
s tím parkováním - já teda problem nemám, ale většinou neparkuju hned u vchodu, protože plno lidi nemá soudnost a staré auto mi několikrát odreli. Takže za me mas velké plus, ze mas odhad a když se necitis tak zaparkujes radši na jistotu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit