Jak překvapit přítelkyni vařením?

Anonymní
7.7.24 17:55

Jak překvapit přítelkyni vařením?

Ahoj,
v dětství jsem nebyl veden k tomu, abych se naučil vařit a v současnosti bych se to chtěl naučit, ale jsem vcelku marný.
Bydlím s přítelkyní a snažím se jí v domácnosti pomáhat, ale zatím vaří jenom ona, já občas nějaké jídlo objednám nebo ji vezmu někam na večeři. Chtěl bych se ale naucit i vařit a překvapit ji tím, aby v budoucnu nemusela vařit jen ona.
Máte nějaké rady, jak bych měl začít? (Jsem úplný amatér a udělám maximálně míchaná vajíčka)
A jaká jídla se vám pro začátek zdají nejlepší?

Díky za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
7.7.24 17:57

Pomazánky, polívky, těstoviny, saláty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
7.7.24 18:10

Zajdi si na kurz a nauc se delat treba sushi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
7.7.24 18:16

Určitě těstoviny + ragú, různé jiné masové směsi. Polévky, velmi snadné. No a můžeš zkusit guláše a jiné omáčky s masem. Recepty i postupy najdeš na netu nebo YT. Vaření je snadné, chce to jen chuť a čas. Ať se daří.

• Citovat
  • Upravit
16441
7.7.24 18:26

A co ma pritelkyne rada k jidlu? A musi to byt prekvapeni? Kdyz ji pozadas o vyuku, naucis se raz dva. Bude rada a jeste spolu stravite hezky cas spolecnym pojektem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
7.7.24 18:30

Za ala bych něčím jednoduchým…polévka, řízky, karbanátky s bramborovou kaší…začni postupně podle videí na internetu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.24 18:30

Tak ale třeba teďka na léto by stačilo ty saláty a pomazánky, třeba s topinkou. Nakrájet nebo nastrouhat suroviny zvládne. Tousty jsou taky úplně jednoduchý a na letní večery použitelný. K tomu domácí limonádu. Hele mě by to stačilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.7.24 18:32

Hlavně po sobě úklid pak tu kuchyň. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
7.7.24 18:33
@Svistice píše: Více
:lol: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.7.24 18:38

Doporučuji kuchařku pro dceru. Stačí internetová verze, pokud je pořád volně dostupná. Pracovní postup je podrobně vysvětlený. Díky ní jsem se naučila vařit složitější jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
7.7.24 18:54
@1Pears1 píše: Více

jo, tohle jsem chtěla také napsat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
7.7.24 18:55
@Svistice píše: Více

přesně, přítel také vaří, ale pak ten bordel je neskutečný, strouhanka a mouka v nejnepředstavitelnějších škvírách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
7.7.24 18:56

Sledovat Pohlreicha “ano šéfe” a koupit si jeho kuchařku “superjednoduse” :lol:

A hlavně sam hodně vařit. Jelikož se tato dovednost musí natrenovat, asi ji tím úplně nepřekvapis, jelikož se to, ze se ucis vařit, ve spolecne domácnosti moc neda utajit :mrgreen:

A pro mě úplně hlavni věc, krom uklidu po vaření, je mýt si ruce v průběhu vaření. Sahnes na maso, potřebuješ něco vytáhnout… tak si predtim umejes ruce mejdlem. Pak to vytahnes, sahnes na maslo nebo třeba mouku, a umejes si ruce opět, než například zapnes sporak nebo otevres dvířka nějaké skříňky. Vlastně velká část vaření spociva v tom, ze si mejes ruce. Myju si je fakt několikrát. Manžel bohužel ne nebo si je jen oplachne, ale nepoužije to mydlo pokaždé, a pak je vše mastné po nem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9773
7.7.24 19:05

Skvělé a strašně jednoduché jsou třeba banánové lívanečky, třeba jako snídaně do postele :)
Nebo těstoviny s pestem, pečené kuře, lečo, pečené brambory posypané fetou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
7.7.24 19:11
@stinga píše: Více

To manželka taky nadává. Tak jí řeknu, že žádný problém, příště vaří ona a pak to není zase takový problém. Prostě se musela smířit s realitou, že buď bude vařit a uklízet všechno a bude to podle toho jak ona chce. Nebo budu věci dělat já a musí slevit ze svých požadavků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí