Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Stála bych nad ní tak dlouho, než by uklidila. U nás funguje něco za něco - ale jsou jí už dva roky. Když něco vysype - stavebnici a chce si malovat, tak musí prvně uklidit jedno a pak si hrajeme s druhým… ale chápe to tak poslední 2 měsíce. Celkově kolem toho druhého roku pochopila hodně věcí.
No tak bud´ se to postupně naučí anebo taky ne
každopádně bych to zkoušela hravou formou nebo zkoušet něco za něco nevim např. ted´to spolu uklidíme, pak pustim pohádku atp…a stejně něco ovlivnit jde a něco zas ne tj. pokud má v genech neuklízet jelikož „pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos“ jako já tak jí těžko donutíš
nebo jinak to napíšu vidim to na mých klukách, starší Jiřík je v tomhle celej po mě a i když už je mu skoro deset tak donutit ho něco po sobě uklidit je na zázrak
a mladší Tobíček si sám od sebe snad už od roka po sobě uklízí, boty má ze všech nejlíp srovnaný, hned se sám zouvá obouvá atd…to zas řikáme, že je pinktlich po manželovi ![]()
@Barca12345 píše:
Ja nekdy jedu na silu - kdyz to neuklidis, nebude pohadka, nevezmes si novou hracku, nebude zmrzlina, bazen - ale fakt to dodrzim.
Ted uz to mala pochopila. Ale bude mit v lednu tri roky.
Našemu budou v sobotu 4 a na tohle mi zvysoka víš co ![]()
Mně pomohlo úkolovat konkrétně, tzn. místo Pojď mi pomoc uklidit duplo, říct Podej mi prosím okýnko.- když podala, uklidila jsem okýnko do bedny. Ještě párkrát takhle něco konkrétního podala a pak už začla sama sbírat a házet do bedny.
@kamiŠ píše:
Našemu budou v sobotu 4 a na tohle mi zvysoka víš co
Treba ta moje caramura taky prijde na to, ze se bez pohadky svet nezbori… ![]()