Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja bych si na tak dlouhou cestu sama s miminem netroufla. Jeli sme cca 5h ve dvou a ke konci uz sem nevěděla jak dítě zabavit.
Možná to rozložit aby to vyšlo nějak na dva spánky a udělat po cestě nějakou větší zastávku.
@LucieKLuc
Tak manžel pracoval mnoho let v zahraničí a my jsme bydleli napůl tam a napůl tady. Takto dlouhou cestu, těch 700 km jsme jezdívali od miminek běžně. A nikdy ne na noc. Řidič musí být primárně v pohodě a ne ospalý a ještě za snížené viditelnosti Ono zas podřizovat se v tomto dětem na úkor vlastního pohodlí a bezpečnosti není ok.
To dítě to prostě vydrží, naše byly zvyklé. Chvilku byly v klidu, chvilku pořvaly…
My jsme jeli taktiku- co nejmíň zastávek, ať je cesta rychle za námi a moc se to nenatahuje. Když to jezdíš častěji, nemůžeš trávit na cestě 12 hodin. Ale my měli většinu trasy po dálnici, takže jsme to do těch 7mi hodin dali vždycky.
Tak když jsi zkušená řidička, musíš vědět, že nejlepší to pro Vás bude v noci, kdy je minimální provoz a dítě spí
. Jinak osobně bych jela vlakem.
@Kamenozrout píše: Více
Dekuju, I to me napadlo, ze vyrazit treba kolem 18h, stavet budu muset na kojeni ale jednou bych stavela asi tak jako tak.
@bigl píše: Více
Za bezneho provozu to davam kolem 7hodin, v nedeli, kdy kamiony v Nemecku nejezdi (az na vyjimky) i za 5.5 hodiny.
Jezdim s malou hodinu na fyzio, potom zase hodinu zpet, to da relativne v pohode. Kdyz place, tak ji zpivam a ona usne.
@Bytsamsebou píše: Více
Nekdo naopak doporucuje nad ranem a ptam se na realne zkusenosti s miminkem, ne sama za sebe.
Ale jsem rada, zes to tak zhodnotila, bez toho bych byla ztracena.
Vlakem z nemecka jsem jela jednou, ozrala vedle druheho a trvalo to 12hodin…tak to neberu jako variantu.
@LucieKLuc píše: Více
Nad ránem, kdy ráno bývá všude špička?
to bys taky jako zkušená řidička mohla vědět
.
Bez prosim orudit nekam jinam, verim, ze mas pestry zivot a umis se zabavit necim jinym nez rypanim na epipi. Dekuji.
V tomhle věku dítěte byla cesta totální mordor, utrpení neskutečný. Brrrr.
@LucieKLuc píše: Více
Tak 5,5 hodiny mi přijde celkem v pohodě. I těch 7 se dá. Dáš jednu zastávku na kojení a jsi tam. Vyjela bych třeba v 5 ráno a i kdyby byly nějaké zácpy, tak po obědě jsi tam.
Ty budeš vyspaná a budeš mít před sebou celý den, kdyby se něco vyvrbilo po cestě.