Šílená změna letu se Salam Air, nestihneme přestup

14
6.6.26 00:19

Šílená změna letu se Salam Air

Ahoj holky,
jsem úplně zoufalá a chci se zeptat, jestli jste některá nezažila něco podobného, nebo se v tom nevyznáte.
Letíme 17. července z Vídně na Phuket s přestupem v Muscatu (všechno máme na jedné letence od Salam Air). Teď nám ale aerolinka udělala hroznou čáru přes rozpočet – změnili letový řád. Náš první let z Vídně sice letí stejně, ale nově přistává v Muscatu až ve 23:25 místo původních 22:30 (prý kvůli oblétání vzdušných prostorů).
Jenže navazující let na Phuket nám letí už ve 23:50! To znamená, že na přestup v Muscatu máme nově pouhých 25 minut, což je na tak velkém letišti podle mě úplné sci-fi a absolutně se to nedá stihnout.
A teď ten největší zádrhel:
Na jejich zákaznickou linku se z Evropy vůbec nedá dovolat, hovor prostě hned spadne. Psala jsem si věčnost s jejich podporou na chatu, ale tam mi alibisticky řekli, že tohle se dá vyřešit jedině po telefonu. Takže začarovaný kruh.
Nemáte prosím některá zkušenost, co se v takové situaci dělá? Máme to zkoušet řešit dál předem, nebo to nechat být a řešit to až na letišti ve Vídni v den odletu? Jelikož máme jednu letenku, tak by se o nás teoreticky měli postarat, ale mám fakt hroznej strach.
Předem moc děkuju za každou radu a uklidnění, hrozně mě to vystresovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5063
6.6.26 00:43

No, dali jste si hodně málo času na přestup. I ten původní čas by byl teda dost na hraně.
S touto aerolinkou nemám zkušenost, ale když se nestihl přestup u Turkish Airlines, tak automaticky přehodili letenku na další let (nemusela se platit navíc). To se zařizovalo přímo na letišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
6.6.26 03:45

Taky nemám zkušenost s touto aerolinkou, ale s air baltic meli rodice zkušenost, že na ně ten navazující let proste počkal (a to ne jen chvilku, skoro hodinu…) a nabral zpoždění. ale bylo to asi i o tom že jim tam takhle melo přestoupit větší množství lidí a nevím kdy by byl další let a jaké mel kapacity. jinak já bych se teda bála, kdyby to byla tahle varianta, že se pak v tom spěchu na tom přestupu zasantroci kufry a nedoletí se mnou do cílové destinace včas. rodiče na jiném letu s přestupy měli už tu zkušenost, ze kufr dorazil o týden pozdeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
6.6.26 07:00
@Noku píše: Více

Tak zrovna se zavazdlama je to úplně jedno - nám jednou úletěl připoj v Paříži (směrem do ČR), strávili jsme tam téměř 24h a kufry nám stejně nedoletěly :nevim: Doručili nám je až asi za 2 dny… Někdy počkají, někdy ne, je to dost nepředvídatelné. Na na tenkrát čekal u letadla zaměstnanec letiště, posbíral všechny na ten let do ČR, tak 20 lidí určitě a táhl nás všude přednostně, ale když jsme dorazili na gate, letadlo už bylo zavřené a dovnitř už nás nepustili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.6.26 07:26

@Yasmina21 Kdyz jsme letenky kupovali, cas na prestup byl vice nez 5 hodin, ale bohuzel to uz 2× zmenili, kvuli situaci na blizkem vychode, takze je to tedka blby takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
6.6.26 07:33

Kupovali jste letenky aspon přímo přes aerolinky? Pokud ano, tak bych se nebala ze to nejak nevyresi. Bud na vas puvodni let bude cekat, a nekdo vas po letisti v rychlosti protahne nebo vam prehodi letenku na nasledujici let. Letite s nizkonakladovkou tak s nekterymi komplikacemi se uz musi pocitat no :?
Snad v cili nebudete mit moc pekelny pocasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
6.6.26 07:38
@teri27377 píše: Více

Ahá, tak to jo. :( Protože mnohdy i ta hodina a 20 minut může být jen tak tak. :(
Snad se situaci podaří nějak vyřešit. Z toho mám také pokaždé obavu. :? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.6.26 07:48

Pokud jsou oba lety na jedne letence koupene primo od aerolinky, tak bych se nebala, ze na vas nepockaji nebo vas neprebookuji na dalsi let. Stejne tak se muze stat, ze cas priletu bude jiny a v pohode ti stihnete, zas tak obr velke to letiste neni. Vetsi hlavu bych si asi delala z pocasi na Phuketu v cervenci. Good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.6.26 08:00

@Lany22 Anoo, kupovali jsme primo pres aerolinky. Tak snad to nejak dopadne no😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
6.6.26 08:12

Jsem z oboru..Všechny aerolinky, když zmeni čas, ti letenku prebookovat musí. Na čekající letadlo bych nespolehala, to se stava málokdy. Každé letiště ma v systému nastaveny, jaký je minimální čas na přestup. 25 minut nestačí, říká se tomu misconnection. Na letišti to samozřejmě můžeš prebookovat zdarma, otázka je, kdy leti další let a jak moc je plný, klidně tam tedy můžete čekat x hodin. Takže bych ještě zkousela volat, prinejhorsim si můžete zažádat o vraceni kompletní částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.6.26 08:14

@Anezka1990 Dobre, takze kdyz se nedovolame, normalne pojedeme do Vidne na letiste a tam nas musi zdarma prebookovat? Kolik hodin se treba ceka na dalsi let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
6.6.26 08:22

Jo. Tak to ti nereknu, musíš se sama podívat, jaké aerolinky lítají a v kolik. Ale zase- ostatní lidi si urcite s daným náhradním letem normálně koupili letenku, takže možná nebude místo, takže to klidně muže byt hodina, anebo tam klidně můžete zkejsnout na 2 dny, proste podle obsazenosti dalších letu (to by sis pak schovala úcty od hotelu a oni ti to pak proplatí), proto bych se snažila spis dovolat. Můžeš volat na jakékoliv číslo, nemusis se omezovat pouze na evropu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.6.26 08:28

@Anezka1990 My jsme volali prave primo do Omanu, ale tam se nejde dovolat. Ani na maily neodpovidaji. Myslim si, ze jedine co nam zbude delat je opravdu jet na letiste do Vidne a az tam nas teda prebookuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67809
6.6.26 08:37

@teri27377
Jestli máte jednu letenku s navazujícím letem dohromady a přímo od Salam air, tak se nebojte. Jen je tedy zvláštní, že vám to nepřehodili rovnou, protože každé letiště má stanovený minimum na přestup a většinou to bývá kolem 45min. Nicméně teď už normálně lítaj letadla skrz Perský záliv, neoblítávají ho přes SA, tak možná si dávaj jen fora, protože je tam situace furt nestabilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
6.6.26 08:59

@teri27377 Asi hloupá otázka, ale tohle číslo jste zkoušeli? +420 602 166 787
info@salamair.cz
Případně by měli mít zastoupení v Praze (V Jámě 1, Praha 1), tak jestli to nemáte daleko.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario