Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tyntyn píše:
Zdravím, máme se s přítelem již 5 let. Nyní přišel s tím, že bychom si měli dát trochu pauzy, odloučení…třeba půl roku. Vybudovala jsem v něm svým chováním averzi k milování se mnou, tudíž i část důvěry. Bohužel jsem měla poslední rok docela potíže v práci, se zdravím a tak a hlavu asi v zemi, bo co. Řekl mi, že si potřebuje odpočinout, že se trápil moc dlouho, ale že mu na mě záleží, budu mu chybět atd. On si prostě vybudoval v hlavě takovéhle řešení aniž by se mnou komunikoval. Chce se prý napravit s tou komunikací, já se taky musim napravit…pořád jsem ho odstrkovala od sebe, když se chtěl milovat.
Bydlím u něj.
Dokonce mi i řekl, že si mám vzít vše, co potřebuji a zbytek tu nechat. A na chvíli se odstěhovat. Strašně to bolí…myslíte, že tato pauza bude k něčemu? Pořád se mu líbím a přitahuji, i já to tak mám. Nechci o něj přijít. Nevím, co dělat.
Kontinuální pokračování razantně odmítá a pauza na měsíc je prý málo. Že prý pár měsíců odloučení, pak spolu pojedeme třeba na dovolenou a promluvíme si. Nechce to prý ukončit úplně.
Případně…jak tuto pauzu přežít? Jsme spolu 5 let denně a najednou se vedle něj nebudu probouzet…![]()
Poraďte…
Pokud má někdo zkušenosti, napište prosím…
Počítala bych s tím, že je to konec. Nevidím důvod tahle lepit vztah, kde nejsou děti.
@Tyntyn Ne, na pauzy nevěřím. Jak se odtěhuješ, tak to je konec s tím bohužel musíš počítat. Když je problém, má se řešit ale ne tak že se na půl roku odloučíte.
No ja nechci byt hnusna, ale pripada mi to, ze nekoho ma nebo se mu nekdo libi. Pauza vetsinou znamena rozchod. Takze ja bych si hledala nove konicky a pratele a balila. Bud jeho nebo svoje veci. A smirovala se s tim, ze uz s nim usinat nebudu..
A nemyslíte, že když mě stále miluje, tak to neni konec? My to fakt měli teď prostě napjatý, byli spolu denně 5 let. Jakoby jsme nedělali ani jeden věci zvlášť. Všechno spolu. Prostě takoven restart a vzít to trochu z jiného konce. Začít pak zas randit a tak…přece to nemusí být vždy konec.
Na co chce pauzu, aby mohl mít jinou? Jiný důvod v tom nevidím
@pikola píše:
Na co chce pauzu, aby mohl mít jinou? Jiný důvod v tom nevidím
To si myslím, že ne…to by měl jinou už dávno, ne?
@Tyntyn mně by se takové jednání nelíbilo… tenhle chlap asi nebude opora do života… já bych si teda sbalila všechny věci a vracet bych se nechtěla… takhle se k něčemu upneš, budeš čekat, jak se za půl roku vrátíš a on bude už někde jinde (s někým jiným)… jestli máte nějaké problémy mezi sebou, musí se řešit hned, než až za půl roku… takhle mi to přijde mezi řádky, že si nechává zadní vrátka, kdyby mu to s někým jiným nevyšlo, tak aby měl nějaké to své jisté… já jsem zastáncem rčení, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš…
@Tyntyn píše:
A nemyslíte, že když mě stále miluje, tak to neni konec? My to fakt měli teď prostě napjatý, byli spolu denně 5 let. Jakoby jsme nedělali ani jeden věci zvlášť. Všechno spolu. Prostě takoven restart a vzít to trochu z jiného konce. Začít pak zas randit a tak…přece to nemusí být vždy konec.
Kdyby tě miloval, nebude chtít aby ses na půl roku odstěhovala ale řešil by to hned. Tak odjedťe na dovolenou tedˇ, začněte randit, chovat se k sobě jinak atd. Proč to odloučení? To budeš jako půl roku někde čekat až ti od něj přijde pozvání na rande?
Kdyby že miloval jak tvrdíš, chce na vztahu pracovat a ne tě poslat na půl roku někam pryč.
@Tyntyn píše:
Vždyť jsou i páry, co jim taková pauza pomohla.
kolik takových znáš osobně?
@arinecka píše:
Kdyby tě miloval, nebude chtít aby ses na půl roku odstěhovala ale řešil by to hned. Tak odjedťe na dovolenou tedˇ, začněte randit, chovat se k sobě jinak atd. Proč to odloučení? To budeš jako půl roku někde čekat až ti od něj přijde pozvání na rande?
Ale my jsme si fakt teď lezli na hlavu…jedná se o restart…prostě to zkusit trochu jinak. Kdybychom to řešili hned, je to zas jak horkou jehlou.
Ma vyhlídnutou jinou.jak se odstehujes,bude to nejspis konec vztahu.
@Regina Hero píše:
Celkem dost. Podobný případy.
@Regina Hero píše:
Já ani jeden.
Snad jen případ, kdy si chlap našel milenku, pak se mu během „pauzy“ omrzela a vrátil se k manželce…