Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja si nemyslim, ze je nejlepsi poridit si stene hned. Kazdy tohle proziva jinak, ja bych treba taky nebyla schopna. Potrebovala bych cas na to, abych se s tim srovnala. A v takovy situaci neni dobry si poridit hned stene, clovek pak porad srovnava.
Nejdriv je dobry si to prozit, posmutnit a az zacnes vzpomninat na hezky chvile, je ten pravy cas
U nekoho je to mozna hned, u nekoho za tyden, u nekoho za rok. Ale kazdy urcite pozna, kdy.
@sabuskasabka píše:
Jinak to mi ostatní radi taky, abych si poridila nového, jenze ja si neumim představit, ze tady budu mit jine stene, proste by mi porad připomínalo, co se stalo a mela bych to porad před ocima, na druhou stranu si neumim představit byt bez psa, ale nechci ji to udelat, nahradit ji nekym jinym. Pro me je proste nenahraditelna
Jj prvni moment jsme si mysleli to samé a nového pejska nechteli..ale hodne rychle jsme změnili názor..doma se nedalo byt..tolik jsme si na psí přítomnost zvykli ![]()
@sabuskasabka neboj, nové štěně tě zaměstná natolik, že na nějaké připomínání a vzpomínání nebude čas
A je to tak správně, nemá smysl žít minulostí a utápět se v žalu… opravdu, projdi si inzeráty a dojeď se někam kouknout. Nebo do útulku, jestli chceš dělat dobrý skutek. A uvidíš sama, jestli si tě někdo vybere, nebo tě nechá smutnit ![]()
Jak píšou holky. Nečekej a šup pro dalšího pejska. Ale je fakt že nebude takovej, jako ten první. Já měla psa 13let. A musela jsem odjet a psa jsem sebou nemohla vzít tak jsem ho dala na zahradu. Na řetízek a on se oběsil. Tak moc jsem si to brala že za to můžu já. A do dneška tomu věřím. Pořídila jsem si dalšího na zalepení bolesti, a trochu to pomohlo.
Vyplač se z toho,,Já taky přišla o svého pejska u něj to bylo stářím, musela jsem ho už nechat uspat..
Nic si nevýčítej, není to tvoje chyba..
Prostě se z toho vyplač, pokud chceš tak někomu zavolej at je s tebou a co to pujde pořid si štěnátko..Není to žádná náhrada, prostě dáš a budeš dostávat lásku jinému pejskovi..
Bude dobrý
![]()
Ted je to uplně čertvé, ale za čas to bude lepší..
Ahoj,
je mi to líto ![]()
Je to těžký, nevyčítat si, ale udělala jsi to nejlepší, co jsi mohla.
Tchyně měla nemocného pejska a protože neměla sílu ho nechat utratit, celkem dlouho se trápil, než ho nakonec stejně uspali.
Určitě to bylo těžké rozhodnutí, ale někdy prostě není jiná „lepší“ cesta:(
Hodně síly.
H.
Je to jiná situace, ale měli jsme pejska asi 13let a já věděla, že „to“ jednou přijde. Pořídili jsme mu kámošku, hrozně ožil, měli se rádi. Když odešel pejsek, bylo to strašně smutný, špatně jsme to s manželem nesli, ale ta jeho kámoška musela chodit ven, museli jsme žít režimem jako předtím. Tohle bylo pro nás podstatný. Sice manžel chodil domů se slzama v očích, že je divný jít jen s jedním psem…ale pes doma byl a to bylo důležitý.
Nevím, jak bych se zachovala, kdybych měla jen jednoho. Možná bych si pořídila kočku nebo nějaký míň náročný zvíře, ale rozhodně nějakou němou tvář, o kterou bych se starala a mohla se mazlit…
@Prcek88 píše:
Nic si nevýčítej, není to tvoje chyba..
Vycitam si to proto, ze jsem s ni sla na veterinu a ona se tam vždycky hrozne bala, takze jsem to mela předvídat a vzit ji na ruce, ale tohle me opravdu ani ve snu nenapadlo ![]()
1. krok - odpusť si a nevyčítej si to. Udělala jsi to nejlepší, co jsi mohla, držela jsi ji, jak nejpevněji jsi mohla. Nemohla jsi ovlivnit, že pod auto vběhne.
Až tohle zpracuješ, tak sama budeš mít jasno, jestli je už čas na nové štěně. Souhlasím s přispěvatelkami přede mnou, u každého je ta doba jiná, někdo potřebuje nového psa okamžitě, někdo potřebuje týdny, měsíce i roky, než dozraje do nového.
Taky si vycitam, ze jsem v tu chvili proste nedokazala zustat s ni a divat se na to, byla u ni moje sestra. No a to, ze jsem nemela ani silu ji videt, takze jsem si ji nevzala s sebou, tohle si taky asi nikdy neodpustim ![]()
@sabuskasabka píše:
Vycitam si to proto, ze jsem s ni sla na veterinu a ona se tam vždycky hrozne bala, takze jsem to mela předvídat a vzit ji na ruce, ale tohle me opravdu ani ve snu nenapadlo
ja jsem zabila malinke stenatko.,vypadlo me z ruk..vypl me mozek v tu chvili…bylo to hrozne, ale dostala jsem se z toho…a tady to byla jednoznacne moje vina…to stvoreni melo par gramu a ja kdyz jsme ho davala k mamince jsem udelala fatalni chybu! prezila jsem..srovnala jsme s tim..casem..ty jsi neudelala nic…kup si noveho pejska…nic lepsiho za radu nemam.
@sabuskasabka jsi v šoku, to je přirozené
já jsem si taky donekonečna vyčítala, že jsem si nevšimla, že pes leží v mokrém pelíšku, když odcházel. A jsem si teď jistá, že on mi to nevyčítal a Tvoje psí holčička Ti taky nemá nic za zlé - vždyť jsi člověk, plný emocí, ne racionálně fungující stroj! Opakuj si, že jsi to zvládla, jak nejlíp jsi v danou chvíli uměla, časem se to srovná, přebolí to a zůstanou jenom ty hezký vzpomínky, uvidíš!
@sabuskasabka Já si taky hodně vyčítala, když to bylo takto čerstvé..Všechno, že sem mohla tohle a tohle..
Tyhle pocity jsou normální..
Prostě se vyplač, vykřič..
Výčitky..Zkus spíš myslet na ty hezké chvíle a že to byla štastná fenka..A ty dobrá panička..
Nemysli na to zlé..
![]()
@sabuskasabka zažila jsem si to už několikrát… u rodičů jezevčík, irský setr, německý ohař a s manželem kernteriér. Všichni byli úžasní pejsci, milovali nás a my je. Vždy pomohlo si pořídit ihned nové štěně. Nikdy jsem je nesrovnávala. Teď už mám dvě dcery a zase kernteriéra a vím, že pes u nás bude vždy. Ať to u vás brzy přebolí.
@Peprminta píše:
@sabuskasabka jsi v šoku, to je přirozenéjá jsem si taky donekonečna vyčítala, že jsem si nevšimla, že pes leží v mokrém pelíšku, když odcházel. A jsem si teď jistá, že on mi to nevyčítal a Tvoje psí holčička Ti taky nemá nic za zlé - vždyť jsi člověk, plný emocí, ne racionálně fungující stroj! Opakuj si, že jsi to zvládla, jak nejlíp jsi v danou chvíli uměla, časem se to srovná, přebolí to a zůstanou jenom ty hezký vzpomínky, uvidíš!
Hrozne moc jsem chtěla ji v tom nenechat samotnou, ale proste videt ji tak, by me asi zabilo. Uz tak si vycitam, ze jsem to dovolila, kdyz jsem videla, jak se na me diva.