Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak asi si nejste třeba tak blízké ne? A celkově profesní deformace. Třeba ženský, co dělají ve školství, to je taky hned na první dobrou poznat. Tak i úřednice.
Osobně jsem vůči druhému opravdu přirozená a ve své kůži, když je mi blízký, znám ho a mám si s ním co říct, jinak jsem v křeči.
Jsem sama sebou, takže úplně přirozená, nikdy si na nic nehrají a nepřetvařuji se.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
nemám jedinou operaci, jediné vylepšení. Ale zase jdu do věku, kdy si říkám, že bych asi měla začít chodit na kosmetiku…
Nicméně mám v okolí jednu jedinou paní, která je botoxová a řičí to na metry daleko (ty úpravy), peroxidová, umělá prsa… paní se očividně cítí velmi sebevědomě a dobře. Ale okolí se ji směje, stačí když projde a vidím, že se lidé smějí
zda to ukazuje třeba jaká je společnost
nevím, ale u ní tedy bohužel není nic víc dáno, jak ten vzhled, který je pro ni asi důležitý, tak budiž ji přáno ![]()
Vylepšení nemám, neplánuji a ani tyto lidi nevyhledávám
ale ani je tedy nezavrhuji. Možná kolem sebe mám lidi, kteří mají vylepšení, ale není to poznat ![]()
@Paola21 píše: Více
Jak to poznáš, že někdo dělá ve školství? ![]()
@chs.jasmin píše: Více
Hlavně školka a 1. stupeň - mluví zřetelně, nahlas, gestikuluje, mají tendence organizovat a být vždy pozitivní a venku tě i převedou bezpečně přes přechod ![]()
@Anonymní píše: Více
a ta věc byla i částečně pracovní?
nemohla mít pocit, že očekáváš, něco víc, protože jste kamarádky, resp. nechovala se tak naschvál, aby někdo nemohl mít kecy, že tě třeba zvýhodnila atd.?
Co mi hodně vadí, je ten opačný extrém. Když někdo považuje neomalenost za ctnost, neb je přeci tak upřímnej!
Zastávám takovou tu společenskou tvář (pózu?). Prostě neřeknu někomu do očí, že je blbej / tlustej / hubenej / takovej a makovej.
Být buran a někoho oslovovat „ty vole“. To je spíš ostuda, než se tím chválit. Asi se někdo zasekl v počátku puberty.
@Kelsey1 píše: Více
To mě třeba vůbec nevadí
. Někdo tak vyplňuje jen mezery mezi slovy, není to nic osobního.
Za mě je fajn si udržet nějakou profesionalitu. Jednou se mi stalo v práci, že mi začala tykat pacientka. Znala jsem ji od vidění ze školy. Byla zdravotní sestra, takže si asi v té ordinaci myslela, že je něco víc. Takže mi normálně začala tykat a chtěla předbíhat pacientky. Tak to jsem jí velmi rychle srovnala, že si určitě tykat nebudeme. Takže fakt lepší si v práci udržet trochu odstup. Když mi přijdou opravdu kamarádky do ordinace, tak se také chovám profesionálně. Určitě si v ten moment s nimi nevykládám to stejné co někde u piva.
@Kelsey1 S tebou musí být hrozná zábava…
Bereš takhle doslova vsechno? Ne, nikdy jsme se takto netitulovaly, ani s nikým jiným, byl to jen příklad, že jsem neočekávala takovou zovialnost právě. Lepší příklad mě momentálně nenapadl, pracuji mez chlapama.
@Keyllah Ne, to určitě ne, o žádném nadrzovani nemohla být řeč. Jednalo se o dost banální věc.
@Bytsamsebou píše: Více
To mi taky přijde hrozný. Jakože u piva dobrý, ale i tak to nesnáším.
Nemyslím, kolik máte plastických úprav, myslím, jak moc jste své.
, ale bylo to tak formální, jako bych mluvila se strojem nebo dámou z vyšší společnosti, VIP, bylo to takové strašně povýšené, zvláštní. Uvědomila jsem si, že se takhle chová vždycky. Vzdělání i život máme víceméně stejný. Strašně mě to otrávilo. Připadala jsem si najednou starší než jsem a taková jako školená. Přitom to nebylo tak, že ona mi radila, byly jsme v té komunikaci na stejné úrovni, jestli mi rozumíte. Znáte někoho, s kým se takto cítíte? Jaké jste vy?
Zamýšlely jste se nad tím někdy, dámy? Já se musím poměrně hodně ovládat, pracuji s lidmi, myslím si, že to zvládám víceméně dobře, i když jsem založením spíš temperamentní, upřímná, až moc přirozená.
Ale setkání s jednou spolužačkou z VŠ mě přimělo zamyslet se nad tím, jak moc hrajeme v životě role. Já, vy, všichni. Je to normální, jinak by tahle společnost nemohla fungovat. Nicméně tady jsem čekala, že jako vrstevnice a spolužačky, které se znají poměrně dobře z dřívějška, zafunguje něco víc spontánně. Jednaly jsme spolu o jedné napůl soukromé záležitosti a ona se celou dobu chovala jako úřednice z magistrátu nebo pošťačka za přepážkou, učitelka. Nečekala jsem, že my, staré kozy, spolu budeme blbnout jako za mlada a oslovovat se „ty vole“
Téma zřejmě není ve správné kategorii, ale lepší to nenabízí.