Jak přirozené jste?

Anonymní
6.2.25 11:40

Jak přirozené jste?

Nemyslím, kolik máte plastických úprav, myslím, jak moc jste své.
Zamýšlely jste se nad tím někdy, dámy? Já se musím poměrně hodně ovládat, pracuji s lidmi, myslím si, že to zvládám víceméně dobře, i když jsem založením spíš temperamentní, upřímná, až moc přirozená. :oops:
Ale setkání s jednou spolužačkou z VŠ mě přimělo zamyslet se nad tím, jak moc hrajeme v životě role. Já, vy, všichni. Je to normální, jinak by tahle společnost nemohla fungovat. Nicméně tady jsem čekala, že jako vrstevnice a spolužačky, které se znají poměrně dobře z dřívějška, zafunguje něco víc spontánně. Jednaly jsme spolu o jedné napůl soukromé záležitosti a ona se celou dobu chovala jako úřednice z magistrátu nebo pošťačka za přepážkou, učitelka. Nečekala jsem, že my, staré kozy, spolu budeme blbnout jako za mlada a oslovovat se „ty vole“ :), ale bylo to tak formální, jako bych mluvila se strojem nebo dámou z vyšší společnosti, VIP, bylo to takové strašně povýšené, zvláštní. Uvědomila jsem si, že se takhle chová vždycky. Vzdělání i život máme víceméně stejný. Strašně mě to otrávilo. Připadala jsem si najednou starší než jsem a taková jako školená. Přitom to nebylo tak, že ona mi radila, byly jsme v té komunikaci na stejné úrovni, jestli mi rozumíte. Znáte někoho, s kým se takto cítíte? Jaké jste vy?
Téma zřejmě není ve správné kategorii, ale lepší to nenabízí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
6.2.25 11:47

Tak asi si nejste třeba tak blízké ne? A celkově profesní deformace. Třeba ženský, co dělají ve školství, to je taky hned na první dobrou poznat. Tak i úřednice.

Osobně jsem vůči druhému opravdu přirozená a ve své kůži, když je mi blízký, znám ho a mám si s ním co říct, jinak jsem v křeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
6.2.25 11:48

Jsem sama sebou, takže úplně přirozená, nikdy si na nic nehrají a nepřetvařuji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
6.2.25 11:48
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

nemám jedinou operaci, jediné vylepšení. Ale zase jdu do věku, kdy si říkám, že bych asi měla začít chodit na kosmetiku…

Nicméně mám v okolí jednu jedinou paní, která je botoxová a řičí to na metry daleko (ty úpravy), peroxidová, umělá prsa… paní se očividně cítí velmi sebevědomě a dobře. Ale okolí se ji směje, stačí když projde a vidím, že se lidé smějí :nevim: zda to ukazuje třeba jaká je společnost :nevim: nevím, ale u ní tedy bohužel není nic víc dáno, jak ten vzhled, který je pro ni asi důležitý, tak budiž ji přáno :nevim:

Vylepšení nemám, neplánuji a ani tyto lidi nevyhledávám :mavam: ale ani je tedy nezavrhuji. Možná kolem sebe mám lidi, kteří mají vylepšení, ale není to poznat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
6.2.25 11:49
@Paola21 píše: Více

Jak to poznáš, že někdo dělá ve školství? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
6.2.25 11:51
@chs.jasmin píše: Více

Hlavně školka a 1. stupeň - mluví zřetelně, nahlas, gestikuluje, mají tendence organizovat a být vždy pozitivní a venku tě i převedou bezpečně přes přechod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41599
6.2.25 11:53

a ta věc byla i částečně pracovní? :think: nemohla mít pocit, že očekáváš, něco víc, protože jste kamarádky, resp. nechovala se tak naschvál, aby někdo nemohl mít kecy, že tě třeba zvýhodnila atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.25 11:56

Co mi hodně vadí, je ten opačný extrém. Když někdo považuje neomalenost za ctnost, neb je přeci tak upřímnej! :nevim: Zastávám takovou tu společenskou tvář (pózu?). Prostě neřeknu někomu do očí, že je blbej / tlustej / hubenej / takovej a makovej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9295
6.2.25 12:02

Být buran a někoho oslovovat „ty vole“. To je spíš ostuda, než se tím chválit. Asi se někdo zasekl v počátku puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
6.2.25 12:10
@Kelsey1 píše: Více

To mě třeba vůbec nevadí :nevim:. Někdo tak vyplňuje jen mezery mezi slovy, není to nic osobního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
6.2.25 12:18

Za mě je fajn si udržet nějakou profesionalitu. Jednou se mi stalo v práci, že mi začala tykat pacientka. Znala jsem ji od vidění ze školy. Byla zdravotní sestra, takže si asi v té ordinaci myslela, že je něco víc. Takže mi normálně začala tykat a chtěla předbíhat pacientky. Tak to jsem jí velmi rychle srovnala, že si určitě tykat nebudeme. Takže fakt lepší si v práci udržet trochu odstup. Když mi přijdou opravdu kamarádky do ordinace, tak se také chovám profesionálně. Určitě si v ten moment s nimi nevykládám to stejné co někde u piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.25 12:19

@Kelsey1 S tebou musí být hrozná zábava… :roll: Bereš takhle doslova vsechno? Ne, nikdy jsme se takto netitulovaly, ani s nikým jiným, byl to jen příklad, že jsem neočekávala takovou zovialnost právě. Lepší příklad mě momentálně nenapadl, pracuji mez chlapama.
@Keyllah Ne, to určitě ne, o žádném nadrzovani nemohla být řeč. Jednalo se o dost banální věc.

• Citovat
  • Upravit
41599

ale byla ta věc pracovní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24523
@Bytsamsebou píše: Více

To mi taky přijde hrozný. Jakože u piva dobrý, ale i tak to nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.25 12:20

@anavi13 Nebyly jsme v pozicich klient-profesional. Ne v tomto smyslu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová