Jak přirozené jste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41209
6.2.25 12:28
@Anonymní píše: Více

píšeš, že to byla věc napůl soukromá…tedy na půl pracovní? protože já, pokud řeším cokoli alespoň částečně pracovního, tak prostě jednám jinak, než s „kamarádkama na kafču“, a nemyslím si, že je to maska, nebo něco proti přirozenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.2.25 12:29

Tak možná ti cítila jinak. Nehledala bych zatím nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.25 12:33

Ty jo u kamarádů nevím. Jsem na kamarády dost přísná. Buď si sedneme a vídáme se a nebo konec. Nechci se před kamarády sponovat do něčeho co mi není blízké.

Co mě ale neskutečně vadí je povysovani v práci. Kdy jedna pozice se povysuje nad druhou. Přitom bez té druhé pozice by se ta první mohla jít klouzat. Toto ukazuje pouze na neprofesionalitu. Úsměvné také je, jak je ještě někde vzite, že někdo má nějaké vzdělání a tedy víc.

Jo jak říkal kdysi můj šéf, svět je krásné jeviště. Všichni tu hrajeme nějakou roli a je jen na nás, jak si ten život zrezirujeme.

• Citovat
  • Upravit
7355
6.2.25 12:37

Snažím se k lidem chovat vlídně, když je někdo buran nebo hulvát, mírně je usměrním, nemám ráda ty slovní výplně typu ty vole, to se na to vyprdnu a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
6.2.25 12:54

Jsem upřímná a přátelská, k bývalým spolužákům uvolněná, mám je ráda. Nicméně, když někdo plácá blbosti, co mi už přijdou přes čáru (ať jsou to vulgarity nebo rasová či jiná nenávist), tak pak jsem dost odměřená a chovala bych se asi podobě, jak je popisováno.
Pokud to není tvůj případ, ani jsi nechtěla někoho pomluvat, a spolužačka je taková bez příčiny, tak to neřeš, každý máme „něco z války“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10196
6.2.25 13:12
@anavi13 píše: Více

Nejen u piva.
Ten přátelský duch z toho přece vycítíš.
Stejně jako údiv…no týý vooleee :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
6.2.25 13:16

Myslím, že neměla zájem se s tebou víc sbližovat, chtěla vyřídit, co je potřeba a nashledanou…

Pustila bych to z hlavy, nemá smysl to prožívat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
6.2.25 13:23

Ty zas budeš zakladatelko asi dost vztahovačná :lol: holt bud taková je, nebo neměla zrovna svůj den, nebo si tě nechtěla zrovna (nebo celkově) pouštět příliš k tělu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
6.2.25 13:24
@chs.jasmin píše: Více

jste si přečetla jen nadpis, že..? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
6.2.25 13:28
@chs.jasmin píše: Více

Zakl. neřeší plastické operace, píše to hned v první větě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
6.2.25 19:44

Ano, lidi někdy umějí skutečně překvapit.

Člověk z volnočasové aktivity na konci SMS či mailu napíše,,Přeji příjemný zbytek dne". Normálně byl nepsaný zákon,,Ahoj". Najednou změna.

Jsou lidé, co sobě dnes pomalu denně dávají znát na sociálních sítích. Jak se někam hnou, foto, kde byli, krátký komentář. Mám pocit, že žijí sociálními sítěmi. Nepřijde mi to přirozené. Taky člověka baví, co dělá, ledacos se mu povede, ale hlásat to do světa? Ať je to upečený koláč, ať je to výlet za hranice všedních dnů.

Nevím…znám dost lidí, kteří něco umějí, někam to dotáhli a přitom jsou pořád stejní. A znám i takové, kteří jsou obyčejní lidé, ale pořád mají potřebu si na něco hrát.

Někdo využije i z pozice, že se uměl nalepit na ty správné lidi, s nimiž se někam podíval nebo díky nim poskočil trochu výš v práci. Je mi úsměvná třeba partnerka úspěšného člověka, která nepracuje, nechá se živit, ale přitom dovede dát najevo, že je něco víc. Milejší je mi každá obyčejná ženská, která se třeba sama stará o dítě a nemá na vyhazování.

Jsou mi blízcí lidé, co mi dají přirozeným způsobem vědět, že mě rádi potkali. Prohodíme pár normálních vět. Nemusejí padat lichotky. Nemusime se trumfovat, kdo má úspěšnější potomky.

Jako mezi svými se člověk cítí třeba s bývalými spolužáky, s milými příbuznými, s opravdovými kamarády. Jestli někdo má potřebu se vytahovat na druhé nebo jim cíleně dávat najevo, že jsou někde za nimi samotnými, mi přijde docela úsměvné. Žádný strom neroste do nebe. Jednou je člověk na tom dobře, jindy ne.

Ona každá faleš a neupřímnost je z člověka asi stejně cítit. Je i neverbální komunikace a ta se většinou nedá ošálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
6.2.25 22:04

Pises ze je takova vzdy. Co kdyz je tohle jeji prirozenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
6.2.25 22:09

Pusobim provysene a formalne, když se bavím s nekym vlezlym, koho nemůžu na ferovku poslat do…

Vsadim se, ze treba pro skorotchyni a skorosnachu jsem stopro nafoukana slepice, ale to si jen snazim udrzet hranice a soukromí.

• Citovat
  • Upravit
1968
6.2.25 23:09

Hmm. No, už jsem se na podobné téma bavila s více lidma mé příchutě a mám to celkem typické. Mám velmi mnoho různých masek. Mnohdy až s protichůdnými vlastnostmi. A všechny jsem to zároveň autenticky já.
Kdysi dávno to byli role. Když jsem se učila smát, když jsem se učila u chůze hýbat rukama, když jsem se učila všechny takové ty věci, co ostatní lidé považují za přirozené. Ale už to dělám na vědomé úrovni tak dlouho, že je to součást mě.
Jsou věci co nikdy nedělám i když mnohým přijdou normální, protože pro mě už je to moc. Třeba zásadně nikdy o nikom neříkám nic, co bych mu neřekla do očí. Ale to neznamená, že mluvím o lidech jen hezky. Ale kdo si u mě zasloužil nehezká slova moc dobře ví jak to spolu máme.
Nebo třeba skoro vždy odpovím na otázku i když je osobní, nebo pro někoho intimní, pokud není o jiných lidech. (Funguje jen osobně) Občas to někoho dost šokuje.
A na představování se zásadně říkám, ze jsem magor a jsem na to hrdá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 01:29

Jsem svá a snažím se být svá takřka možná až za každou cenu, přetvářka se mi hnusí. Ano, občas řeknu něco, co jsem nechtěla a nebo působím ostřeji, než ve skutečnosti jsem :nevim: Pokud se s někým bavit nechci, tak dělám vše pro to, abych se s ním bavit nemusela, povrchní přátelství moc neuznávám :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová