Přijde k nám sociálka

Anonymní
30.1.25 18:53

Přijde k nám sociálka

Dopředu se omlouvám za anonym, je to pro mě velmi citlivé. Včera jsem byla s dcerou (5 let) u mé babičky. Máme dlouhodobě spory ohledně sladkostí. Kdykoliv jsme tam, totálně ji přecpává sladkým. Např. jen co tam přijdeme, hned do ní cpe rohlík s nutellou, k tomu jí dá na zapití Fantu, poté následuje nějaká čokoláda apod. Vždy se proti tomu ohradím, ale ona bohužel nic nerespektuje. Vždy se dozvím, že jsem hysterka a že je malá chudák. Cukr prý vyživuje mozek a kosti a děti ho nutně potřebují. Včera to už ale vyvrcholilo…prý malou týrám, jsem hrozná matka a ona už má zjištěný kontakt na sociálku, kde nás nahlásí, aby k nám přišli na kontrolu. Měla číslo napsané na papírku. To mě uplně dostalo. Kontakt jsem si ověřila a je to opravdu číslo na OSPOD. Když jsem se jí zeptala co by jim asi tak řekla, tak mi odpověděla, že by jim řekla, že ji týrám, že jí nedávám dostatečnou výživu a ať ji přijdou zkontrolovat. Podotýkám, že dcera má cca 112 cm a 20 kg. Sladkosti jí dávám vždy jen trochu. Máme stravu zaměřenou hlavně zelenina-ovoce-maso-mléko, vývary atd., naprosté minimum polotovarů. Zuby má uplně ukázkové, ani jeden kaz. Máte se sociálkou někdo zkušenosti? Co mám očekávat při případné návštěvě? Vůbec mi z toho není dobře. :(
Děkuju moc za všechny rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1039
30.1.25 18:56

Proc tam vubec chodite kdyz je babka toxicky vyhrozujici manipulator? Uz bych se tam neukazala. Fantu petiletemu diteti? To mi hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
30.1.25 19:01

Jejda, tak se na babku vyprdni, jestli tě hlásí na sociálku, tak bych o kontakt s ní nestála.
No a jinak, však o dceru se staráš, tak máš svědomí čisté ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
30.1.25 19:01
@Anonymní píše: Více

Sice se socialkou zkušenost nemám ale věřím že se nemáš čeho bát. Pokud vůbec přijdou, prostě jim řekneš pravdu a bude to. Když vidím v jakých rodinách některé děti vyrůstají, tak nevěřím že by tohle někdo řešil.

Každopádně babička by mě a dítě už nikdy neviděla. Pěkně od plic bych jí řekla co si myslím a praskla dveřmi a ukončila veškerý kontakt 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
30.1.25 19:05

Pokud by k Vám někdo přišel, ukážeš, kde má dítě postel, že má nějaké oblečení a hračky, že máte něco v lednici, ještě se třeba koukne na koupelnu, udělá zápis, nejspíš si dá kafe a půjde o dům dál (zkušenost od známé). A tím to skončí. A po té návštěvě bych klidně s protokolem, že je vše OK naběhla na babču, udělala tóčo a vnoučci by ji neviděli asi hóóódně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.25 19:07

Děkuji za Vaše odpovědi. Víte, babička i matka byly celý život velmi autoritativní, já vždy musela poslouchat na slovo, jinak přišel vždy nějaký trest. A teď když máme dceru, tak se z toho snažím nějak vymanit, snažím se nastavovat hranice, ale prostě nikdo to nerespektuje. Návštěvy jsou výjimečné, bydlíme od sebe docela daleko.

• Citovat
  • Upravit
30408
30.1.25 19:08

První, co mě napadlo, že jestli tě tohle opravdu znepokojuje a je to tak, jak říkáš, tak máš fakt nějaký problém a sladkosti to nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
30.1.25 19:08

Prosím tě, úplně v klidu, ještě tě ani niam nenahlásila, a i kdyby, tak na ospodu nejsou blbí a už toho viděli dost, aby si nechali něco nabulíkovat.
Proč k té babičce pořád chodíš a nabíháš si na vidle? Jsk často tam chodíte?
Asi bych si příště pořídila nahrávku té návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.1.25 19:09

Asi bych babce řekla, že dobře ale, že její psychický stav budeš konzultovat s jejím lékařem a necháš ji napsat doporučení na psychiatrii. Dodala bych, že se obávám o její psychický a zdravotní stav a že je nejspíš zralá na nějakou sociální péči. A plete si kinder vejce s mandarinkou.

Pokud by opravdu upozornila ospod už by nás tam neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Tak ji k babičce nedávej, proč jako…to už je pro malou prababička, tak ta mi do výchovy už nemluvila…dcera má 5let, 112cm a 18kg, perlivé limonády nepije vůbec…sladké jí, ale má tréninky a výdaje…

• Citovat
  • Upravit
1039

Nemas se ceho obavat, jen s tebou manipuluji. To je dobre ze bydlite daleko :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
30.1.25 19:13

Ideální reakce: žádná.
Absolutně žádná.

Baba buď dá pokoj, nebo ji vydráždíš ještě k horšímu jednání.
Pravděpodobně tě čeká peklo s toxickou narcistickou ženskou, pravděpodobně nebyla ani ideální matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
30.1.25 19:14

Tak to by bylo naposledy, co by mě a mojendítě „babička“ viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
30.1.25 19:16

Jinak s tvým přístupem ke sladkostem souhlasím. Přijde to zodpovědné a zdravé. Neexistuje důvod, proč by malé dítě (nebo i dospělý) mělo konzumovat taková kvanta cukru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.1.25 19:19

Přiznám se, že u prababiček to zase tolik neřeším. Dcera pije nejvíc vodu, ze sladkého maximálně jupika a džus, obojí většinou dopijím já. Ze sladkostí vedou lízátka a čokoláda. Stejně to kolikrát dojidam já. Snad jediné „sladké“ co sní na jeden zátah jsou různé tvarohačky s čokoládou a brambůrky všeho druhu. Hold doma, po akcí prarodiče, sladký na chvíli brzdim. Často si lidi myslí, že má zákaz sladkých limonád jako je Fanta a cola. Nemá, nechala bych ji to ochutnat ale ona to prostě nechce. Vždycky vidím ty pohledy, když někde na návštěvě dceři objednám vodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová