Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sociálky bych se nebála, jen ať ji bába zavolá. Poznají, že se nic neděje. Ale tím bych s ní skončila. Aby mi vlastní rodina neprávem vyhrožovala, to je už to poslední. Ale taky bych jí to řekla. Jestli na mě bezdůvodně tu sociálku zavolá, anebo mi tím bude vyhrožovat, tak jsme tam s dcerou byly naposled.
@Atisia píše: Více
My o koze ty o voze.
Tady se nejedna o sladkosti u babicky, kdyz se vidi zridka clovek nad tim muze mavnout rukou, dite to prezije.
My se bavime o vyhrozovani ospodem ze dite ji malo cukru doma a tim ho matka tyra, proboha.
![]()
Jesteze bydli zakladatelka daleko, nekomunikovat bude snadnejsi.
Děkuji, docela jsem se uklidnila. My se vidíme jednou za měsíc, kolikrát ani to ne. Ale pořád v sobě mám ten pocit, že je to přece rodina a nechci dceru ochuzovat o prababičku. Pokud bych jí řekla, že když nás nahlásí na sociálce tak k ní nebudem jezdit, tak už vidím jak mi říká, že jí vyhrožuji. ![]()
@Anonymní píše: Více
No jasne, protoze ona vyhrozovat tobe muze a ty ji vyhrozovat nemuzes
![]()
Jinak promysli si co to znamena „ochuzovat dceru o prababicku“, jestli ti to za to stoji, jestli chces ukazovat dceri ze tohle chovani je normalni a aby dcera casem zacala prebirat hodnotovy vzorec sve prababicky.
Jestli chces byt porad za tu „hodnou“ tak navod - treba bych ted nic nerekla, nekomentovala a zacla frekvenci navstev prodluzovat na 1×za tri mesice a uvidela jestli to ma nejaky efekt.
Příspěvek upraven 30.01.25 v 19:54
Hm, to je fakt babka snů
sebereflexe žádná. Tak ji to budeš muset připomenout, že ona jaksi s tím vyhrožováním přišla první.
Tak jí to neříkej, třeba si po roce sama všimne, že už jste tam dlouho nebyli. ![]()
@stinga tak co cekas ve vlaknu „pozor na prarodice a pribuzne“
![]()
muzes si jit plevelit do jineho vlakna
@adies píše: Více
já neplevelím, já si píšu se svou anonymní kámoškou ![]()
Jeee, tak jestli fakt prijdou, rekni, ze se omlouvas, ale ze babka uz je dementni a ztraci se v realite. Pak bych babce zavolala, ze je mi to lito, ale ze minule jste se videly naposledy a ze ji dekujes, zes byla socialkou pochvalena za kvalitni peci o dite a sbohem.
Nenech si tohleto libit, jsi dospela a mas za dceru zodpovednost, potrebuje rodice, co bude stat za jejim dobrem a ne se bat kde koho.
@stinga píše: Více
jéje, já jsem sem jen nahlídla a chtěla si začít plácat játra o tom, že nemá k vyhrožovací prabačicce zbytečně jezdit a hádat se, ale koukám, že zas nějaká vymyšlenost
už mne to nějak přestává bavit tu čemukoliv věřit
po pár letech se pak uživatelky/lé nesmí divit, že stálice jsou drsnější a opatrnější, protože tu je snad půlka samá fikce
![]()
Tak pokud máš čisté svědomí, tak nechápu, proč z toho děláš takovou vědu. Co se ti na tom vlastně tak nezdá? Když dceru vychováváš, jak nejlíp umíš, a staráš se o ni, jak máš, tak se prostě nemusíš bát žádné sociálky. Leda že bys něco ve svém svědomí přeci jen měla, a proto máš v kalhotách, co? Jinak sociálka přijde, zkontroluje, že je dítě zdravé a vyživené, a půjde zase dál…
@Lucy75 píše: Více
minimálně 98 % anonymních diskusí je troll - a téměř u všech je i stejný rukopis, použité obraty, slova - pořád se jedná o nějakou křivdu, tenhle troll tu vyplodí tak 3 diskuse denně, není teda hloupý, dokáže ty povahy vykreslit dost věrohodně, akorát ona se nikdy nemění - trpně přijímá příkoří od rodiny,
včera teda byla ona na ubližující matka
A to ti jako přijde málo často?! I dvakrát za rok je u takového člověka moc.