Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mata132 píše:
@forstella Přesně tak, v noci se taky budí. Ale už od narození. Kojila jsem oba syna do půl roku v noci po 2-3 hodinách. Prostě jinak se dál nespalo. Hladovci žíznivýTeď rostou zuby tak se budí i co hodinu
jediné co mě uklidňuje je to, že v tom nejsem sama
Taky teď máme na programu zuby. ![]()
Ja mam osmi mesicni holcicku a od 3-6mesice spala denne 3×30-40min a od pul roku spi 2× 30-40min. A dneska dokonce spala jen jednou 45min ![]()
Vstava kolem 6, chodi spat kolem 18.30
No holky, to mě teda vůbec neuklidňujete! Naše princezna je tedy ještě maličká, ale denní spánek je děsný skoro od narození. A aby toho nebylo málo, moc se jí nelíbí v kočárku. Takže je to tak padesát na padesát, jak každá procházka dopadne. Přesně po 30-ti minutách vzhůru, pak řev a buď ještě usne, nebo se jde domu… Je vidět, že je unavená, pak je i brzy protivná a je znát, že by se jí ten spánek šikl, ale nějak na něj asi nemá čas nebo co
A já doufala, že věkem se to bude lepšit ![]()
@Mata132. Myslím ze s takovou se k tomu bude muset dopracovat sám…čím bude starší tím to bude lepší. Pak bude stačit už kolem roka třeba jen jeden spánek po obědě, za to dlouhý a vydatný. Nějak si to upraví sám…nenapadá mě nic jak.bys to mohla prodloužit když se prostě vzbudí a už nezabere ![]()
@leene Je ale zvláštní, že večer usne a probudí se třeba až za 2- 4 hodiny. Ne po 30 minutách jako přes den. To prostě nechápu.
Me to dcera delala taky (nyni 9,5 mesice). Zjistila jsem, ze v dobe kdy spi, nesmim nic delat v kuchyni, ktera sousedi s loznici. Pak spi i 1,5 hodiny. Nekdy se stane, ze treba jen tech 30 minut a nekdy i 2,5 hodiny. Proste jak spi musi byt naproste ticho. Takze bud zehlim nebo odpocivam taky ![]()