Jak reagovat - soukromá školka

42
4.6.15 21:15

Jak reagovat ? - soukr. školka

Dobry den, prosim, poradte. Moje decko chodi 1-2× tydne na dopoledne ted do soukrome skolky, neni to nejaka super skolka, ale detem se tam libi. Ovsem dnes, jsem uplne vytocena. Rano jsem decko oblekla, myslim primerene, bylo 16 C, fokal vitr. Natelnik, tricko s dlouhym rukavem a slabe triko s kratkym na to, sebou jeste lehkou bundicku. Ja sama jsem mela mikinu a bylo mi trochu chladno. Kdyz jsem dite vyzvedla, bylo jen v natelniku, cele studene a az odpoledne jsem zjistila, ze ma dost spalene rucicky a raminka - letos jeste takhle nahate nebylo. Nepredpokladala jsem, ze ho takhle odsliknou, je celkem zimourivy a tak jsem ho ani nenamazala. Cely zbytek dne to bylo normalne na dlouhy rukav. (trika mi dali s tim, ze bylo vedro, nejsou vubec uspinena, polita nic) Jak reagovat? Je to bezna praxe skolek nebo je neco spatne? dekuji, zatim je to prvni zkusenost se skolkou, ja sama vubec nechodila. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Eve
4.6.15 21:19

Upřímně, dnes by se uvařilo v dlouhém rukávu asi každé dítě, kde bydlíte, že to bylo na dlouhý rukáv? Dala jsi učitelkám opalovací krém, aby mohly dítě namazat? Na ven nachystat tričko s krátkým a nevidím problém :)

• Citovat
  • Upravit
merde
4.6.15 21:20

Normalne si to vyrikat. Me by vadilo to spaleni, dala bych mu vzdycky do skolky nejake lehke volne triko s dlouhym rukavem a domluvila se s nimi, aby v pripade tepla mu sundali natelnik, ale nechali triko s dlouhym rukavem

• Citovat
  • Upravit
30408
4.6.15 21:20

Předně v tomhle počasí dítě ráno namazat je samozřejmé. Nevím tedy, jestli bydlíš někde na horách, ale vedro dneska teda bylo, děti se ráchaly ve vodě i v družině a to bydlíme na severu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
4.6.15 21:23

@Martik11
Kdyby šlo dítko ven na sluníčko v tom, v čem popisuješ, tak by bylo chudák celý uvařený. To, že učitelky dítě svlíkly chápu, venku bylo vážně teplo.
U nás se učitelky chovají stejně, dle situace dítě obléknout/svlíknou a nemám jim to za zlý. Když si nepřeješ aby to dělaly, musíš jim to říct.
Mě dneska dítko přišlo ze školky taky s načervenalym krkem a obličejem od sluníčka, ale drama z toho nedělám. Tvoje reakce mi přijde přehnaná, promiň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@Martik11 Vadilo by mi jen, že dítě nenatřeli krémem. Ale já teda sebe i dítě v létě mažu krémem tak nějak automaticky, pokud má být jen trochu sluníčko.
Dát školkovému děcku v těchhle vedrech 3 vrstvy? Moje dvouměsíční mimino mělo jen letní overal přes sebe plínku kvůli sluníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846

Kolik je tvému prckovi? Když to srovnám s mou dcrerou, tak byl oblečený docela hodně. Jinak já mažu opalovákem hned ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
4.6.15 21:24

@Martik11 Nátělník, triko s dlouhým rukávem, triko s krátkým rukávem, bydlíš asi minimálně v Krkonoších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.15 21:26

@Poison Eve Včera jsme byla s dětmi na hřišti (u nás stejné vedro včera i dnes) a nestačila jsem zírat, kolik dětí od dvouleťáků po teenagery bylo v dlouhých kalhotech a dlouhých rukávech. O maminkách v dlouhých dřínách ani nemluvě. :nevim: A to sebe za horkokrevnou fakt nepovažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
4.6.15 21:27

Nevím, kde bydlíš a v kolik jste ráno vycházeli, moje děti šly do školy v tričku s kr. rukávem a kraťasech, v osm jsme vyšli s dcerkou, obě v letních šatičkách a v těch jsme byli celý den. Pokud ti jde dítko do školky, je potřeba ho namazat už ráno. Tím, jak měl tvůj prcek vespod těch vrstev tílko, tak mu asi zůstalo, nepřevlékli ho do trička s kr. rukávem, což by asi bylo vhodnější (kvůli těm ramenům). Takže namazat ráno, přidat do školky krém a nedávat tílko, jen tričko s kr. rukávem. Učitelku poprosit o přimazání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
4.6.15 21:28

Bylo horko, tak ho vysvékly, nevidím v tom problém :nevim: Kdyby ho v tome nechaly pařit, založíš diskuzi, jak jsou cáklé, že nechají děcko pařit v nátělníku a dvou tričkách. Jak to mají ty úči vědět, co která maminka vyžaduje? Nedělala bych z toho vědu, nechala bych ve školce opalovací krém, to by bylo asi jediné, co bych v této situaci udělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.6.15 21:30

@Martik11 V tomhle ročním období mažu ráno automaticky, to, že je chladněji nesnižuje vliv slunečního záření. Pokud ho ráno nenamažeš, tak dát krém s sebou do školky a upozornit učitelky.
Nevím, kde bydlíte, u nás by se v tom, co jsi synovi dala, uvařil, takže bych pochopila, že syna učitelky svlékly. Kolik je synovi? Umí si říct, jestli je mu zima, nebo horko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65211
4.6.15 21:30

No, musím se trochu zakladatelky zastat, u nás bylo ještě v 9 necelých 18, pod mrakem, foukalo a teplo mi určitě nebylo, litovala jsem, že nemám dlouhé kalhoty nebo alespoň mikinu. A hromada lidí ty kalhoty a mikinu měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
4.6.15 21:34
@vokishka píše:
No, musím se trochu zakladatelky zastat, u nás bylo ještě v 9 necelých 18, pod mrakem, foukalo a teplo mi určitě nebylo, litovala jsem, že nemám dlouhé kalhoty nebo alespoň mikinu. A hromada lidí ty kalhoty a mikinu měla.

U nich tak ale asi nebylo, když je dítě spálené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.6.15 21:34

Chudák dítě, když se ho maminka snaží uvařit. Ráno bylo chladno. Ale odpoledne ve školce pustili i mlhoviste takže kluk lítal v plavkách.
Takže bych byla ráda, že když sama nemám rozum a dítě oblékám neadekvatne počasí, že ten rozum mají učitelky. Zítra ráno ho namaz a dej jenom triko s kratkym rukavem (a kratasy).

Příspěvek upraven 04.06.15 v 21:36

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin