Jak řešit problém s Booking.com a Lastminute.com

302
4.2.25 17:44

Jak řešit problém s Booking.com a Lastmunute.com

Přes Booking.com jsem rezervovala pobyt + letenka, proces probíhal od začátku až do konce na stránkách Booking.com, ale jakmile jsem na stránkách Booking.com uhradila, byla jsem přesměrována na stránky lastminute.com, kde jsem obdržela i číslo objednávky. Na stránkách Booking.com již nic nebylo, žádná má objednávka, žádná rezervace. Nikdy bych u společnosti lastminute.com nic nerezervovala, má samé negativní recenze. A zároveň není nikde česky napsané na Booking.com, že vše zprostředkovává společnost lastminute.com a ne společnost Booking.com. Během telefonním hovoru a-i písemné odpovědi společnosti Booking.com jsem byla informována, že to tak je, že je vše moc mrzí, ale že nemají na společnost lastminute.com žádné možnosti, jak peníze získat zpět, že mě chápou, ale …. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Ráda bych obdržela své peníze zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.2.25 17:57

Vždyť to tam je i na hlavních stránkách? A když se kline na zájezd a na otazník u přihlásit, vyjede lastminute.com ??
Nechápu :roll:
Pokud jste si rezervovala balíček Let+Hotel přes Booking.com, pak jste musela potvrdit obchodní podmínky, kde je jasně uvedeno, že tuto službu zprostředkovává lastminute.com. Booking.com v tomto případě nefunguje jako poskytovatel, ale pouze jako platforma pro propojení se třetí stranou. Pokud jste to přehlédla, je to bohužel vaše odpovědnost. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.25 18:00

@apolca + A jak přesně si představujete, že získáte peníze zpět, když jste při rezervaci odsouhlasila obchodní podmínky? Doporučuji si je pořádně přečíst – tam musí být jasně uvedeno, zda je rezervace vratná, do kdy lze případně žádat o storno a jestli vůbec máte na vrácení peněz nárok. Pokud jste souhlasila s nevratnou rezervací, tak s tím Booking.com ani lastminute.com nic neudělají. To není o tom, že by vás někdo chtěl podvést, ale o tom, že jste si pravděpodobně nepřečetla, co potvrzujete.

• Citovat
  • Upravit
302
4.2.25 18:02
@Anonymní píše: Více

Tam je akorát velmi malým písmem powered by Lastminute.com, není to tam česky a vše probíhá na stránkách Booking, přesměrovaná jsem byla až po úhradě. Ani jsem si toho nevšimla, přes Booking.com objednávám často, takže mě ani nenapadlo, že to není Booking.com. Třeba na jiných internetových stránkách jste hned přesměrovaná na konkurenci. takto se mi to jeví jako podvod - až do úhrady Boooking.com, po úhradě Lastminute.com.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
4.2.25 18:04

Tam je akorát velmi malým písmem powered by Lastminute.com, není to tam česky a vše probíhá na stránkách Booking, přesměrovaná jsem byla až po úhradě. Ani jsem si toho nevšimla, přes Booking.com objednávám často, takže mě ani nenapadlo, že to není Booking.com. Třeba na jiných internetových stránkách jste hned přesměrovaná na konkurenci. takto se mi to jeví jako podvod - až do úhrady Boooking.com, po úhradě Lastminute.com.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 18:09

Takže jste zaplatila, aniž byste si přečetla, komu vlastně platíte, a teď je to podvod? Dole je to napsané, ve smluvních podmínkách to je jasně dané, ale vy jste si toho „nevšimla“ – takže vina je samozřejmě na straně Bookingu, že vás nenutili číst, že? Když něco neznám, podívám se na Google, přečtu si stránku, zjistím si, s kým mám tu čest.
To, že jste zvyklá objednávat přes Booking.com a automaticky jste předpokládala, že je to stejné jako vždy, není chyba Bookingu, ale vaše nepozornost. Z toho se nevykroutíte – stačilo číst, než jste zaplatila.

• Citovat
  • Upravit
302
4.2.25 18:15

Proč píšete anonymně? Z toho, co jste poslala nic nedůvěryhodného nevidím. Booking.com zjevně jedná v neprospěch lidí a od Vás se pomoci ani rady nedočkám. Osobně to stále vidím jako podvod - měla jsem být přesměrována hned na začátku na jiného prodejce a ne stále objednávat na Booking.com či viditelným písmem a česky psaným upozorněna, že se jedná o jinou firmu. Je to evidentně podvodné a nekalé jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
4.2.25 18:16
@apolca píše: Více

Vždyť to, že je to jiná společnost, je jasně česky napsáno v dolní části stránky. A je to uvedeno i v adresním řádku prohlížeče.

Příspěvek upraven 04.02.25 v 18:28

• Citovat
  • Upravit
302
4.2.25 18:26
@Alpacass píše: Více

Evidentně v tom vidím podvodný záměr - podvodné jednání a nenechám to tak, budu to dále řešit přes právníka, přes televizi, přes jakoukoliv pomoc. Stačí si otevřít recenze na Lastminute.com a je jasné, co to je za společnost. A určitě najdu někoho, kdo to vidí stejně jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21939
4.2.25 18:45
@apolca píše: Více

Já si teda myslím, že se rozčiluješ dost zbytečně. Podvod by byl, kdyby tam ty informace nebyly uvedené vůbec. Ony tam ale byly, jen drobným písmem. A to se pořád všude opakuje, že si lidi mají číst vše, co na netu odsouhlasují. I to drobně napsané. Jako můžeš to zkusit rozmáznout, ale z tohoto asi nikdo aféru nevyčaruje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21939
4.2.25 18:47

Jo a ještě dodám, že to je podobné, jako kdyby sis kupovala zájezd u Invie. Oni nejsou poskytovateli zájezdu, jsou pouze zprostředkovatelé. Spousta lidí se pak různě rozčilovala a očerňovala je z podvodu, ale oni jen nečetli pořádně informace na jejich webu. A tak měli smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
4.2.25 18:58

@apolca Chápu, že jsi naštvaná, protože se ti to nevyšlo podle představ, ale fakt se nemůžeš ohánět podvodem, když je tam všechno napsané :nevim:

Když si nepročteš podmínky, tak je to těžké - to jde z 99 procent za tebou. Pokud teď chceš jít za právníkem nebo televizi, klidně, ale nepomůže ti to, budeš tam trapčit akorát, protože jsi zjevně nečetla ani ty tvé podmínky…vše mají v pořádku (je to stejné jako jiné servery, Invia apod). Spíš je fakt úsměvné, jak dupeš nožkou jak malé dítě a hned se oháníš televizí, právníky a vším možným. Přitom by bylo lepší si nejdřív pořádně přečíst, co vlastně kupuješ a s čím jsi souhlasila. Všechno je jasně uvedené a teď to prostě nemůžeš přehazovat na ostatní, když ses sama neinformovala, ono totiž předpokládat při závazné rezervaci je jedna věc a fakt vědět je věc druhá.
Žádný právník při smyslech se ti pod toto nepodepíše, hraje se na důkazy a ne na tvoje hypotetické předpoklady. :nevim:

A když jsme u toho. Už víš, jestli máš vratnou rezervaci, anebo ne? - to je další věc, chceš okamžitě vracet peníze, přičemž zřejmě ani netušíš, jak to se stornem funguje. :roll:
Holt za nevědomost se platí, možná by bylo fajn si vše projet ještě jednou, na co jsi kývla, sebrat sebereflexi, dát si máslo na hlavu, že sis to SAMA podělala a je to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
4.2.25 19:14
Není
@nozu píše: Více

Není to jako, když kupuješ zájezd od Invie, Invie s Tebou stále komunikuje a prodává pouze kvalitní zájezdy, dále Ti radí a přeposílá veškeré informace, kdež to Booking již nekomunikuje a neradí, dává ruce pryč. Od začátku je to podvod a měli by to vědět všichni další uživatelé, pokud člověk otevře odkaz letenka + hotel, je již na stránkách podvodného Lastminute.com, který se tváří jako Booking.com až do úhrady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
4.2.25 19:17
@Sunnysmile19 píše: Více

Tam nejde o to, že podmínky jsou takové a takové, já od začátku věřila, že je to Booking.com, ono to totiž jako Booking.com vypadá, ale je to ji Lastminute.com, který se vydává za Booking.com. vydává, jejich stránky vypadají jako Booking.com a to je ten podvod. Pokud je to Lastminute.com, neměli by vypadat, jako že jsou Booking.com.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
4.2.25 19:21

@apolca
Pokud jsi si neuvědomila, Booking.com skutečně spolupracuje s Lastminute.com a to je jasně uvedeno, TVÁ SMŮLA. Nemůžeš očekávat, že ti Booking.com bude poskytovat stejné služby, jaké dělá cestovní kancelář. A pokud si nečetla podmínky a jaký proces u rezervace probíhá, tak je to tvá chyba. A jak nejde o podmínky, milá zlatá, jde HLAVNĚ o podmínky a proces, jakým stylem spolupracují.

Tvoje argumenty jsou opravdu zoufalé. Když si něco kupuješ, tak bys měla mít sebereflexi a zjistit, s kým vlastně uzavíráš obchod, než začneš házet vinu na někoho jiného. Tohle není podvod, je to tvoje vlastní nedbalost. Booking ti opravdu nemá co říct, protože jsi souhlasila s podmínkami, které byly jasně uvedené.

Kde jsou tvoje argumenty? Zatím jsi jen kopala kolem sebe, ale nic konkrétního a hlavně logického jsi nenapsala. Všechny tvoje námitky už byly vyvráceny :think: Co chceš říkat těm právníkům a TV? Reálně si nechceš přiznat svoje vinu, smutné. Jen kopeš kolem sebe. :roll:

Příspěvek upraven 04.02.25 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák