Jak řešit problém ve školce? Rýma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6024
17.10.13 17:32
@Anonymní píše:
No jo, vidím že tady také není jednotný přístup :nevim:
Ten, kdo má stejný problém to většinou pochopí, rodiče, jejichž děti jsou zdravé a tímhle problémem netrpí to zase odsuzujou.. :think:
Já to asi nepoznám, zda je jeho rýma infekční nebo ne, ale zatím mě, manžela ani mladšího syna nenakazil.

moje dite z kazde rymy melo zanet stredniho ucha. Bomba, ze musis chodit do prace a usopleny dite do skolky. Nicmene ja jako pracujici bych ti fakt podekovala, pac pri zanetu st ucha dita zustava doma 14 dni na bolest kterou dite trpi radsi nemluvim

A takova ryma je infekcni, dusledkem infekci je mandle zvetsena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
17.10.13 17:32
@Anonymní píše:
Ten, kdo má stejný problém to většinou pochopí, rodiče, jejichž děti jsou zdravé a tímhle problémem netrpí to zase odsuzujou.. :think:
Já to asi nepoznám, zda je jeho rýma infekční nebo ne, ale zatím mě, manžela ani mladšího syna nenakazil.

Jsem psala co jsem očekávala, že nastane a ty jsi mě zatím předběhla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
17.10.13 17:39
@Anonymní píše:

K tomu bych mohla taky napsat to, že dokud se s obdobnými dětmi nepotká, tak problémy nejsou.

Tak jestli je rýma jaká je a pokud vás trápí hodně, tak je potřeba to řešit s pediatrem a ne na eMiminu. Vy jste si mohli vybudovat protilátky. Prostě cokoliv.

Já myslím, že všichni víme jak vypadá pořádná rýma a prostě všeobecně bychom měli vědět, že takové dítě do kolektivu prostě nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
17.10.13 17:45

Ahoj, nechci polemizovat o tom jakou rýmu syn má a nebo jak moc za to může mandle aj.

Ale moje zkušenost je ta, že mám dceru, která mívá opakovaně laryngitidy a po nich pokašlává - hlavně po ránu a to cca měsíc než má další. Tahle to má už třetí půlrok - od podzimu do jara. Nechodila by do školky vůbec, ale po vyšetřenách jsme dostali potvrzení od dr., že prostě takhle to je, není infekční protože neodkašlává zabarvené hleny, vyš. jsou v normě a bohužel řešením je pravd. to, že vyroste. A je to OK. Samozřejmě pokud má laryng. tak ji do školky nedám, pokud má hnisavou rýmu ta už vůbec…Je to o dialogu a ohleduplnosti pro oastatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.10.13 17:45
@Anonymní píše:
Děkuju za radu, asi to zkusíme..On chráme více než můj manžel, takže než dospělý chlap.Tak to se jí ani nedivím :lol:
Kdybych s ním měla být kvůli rýmě doma, tak v podstatě nemusím chodit do práce a můžu zůstat doma :think: Zakl.

Naše Ela o prázdninách chrápala jako pila, fakt hrůza. Slyšela jsem jí přes dvoje zavřený dveře. Taky má nosní mandli, v prosinci jdeme na vytržení. Na rýmu je taky náchylnější, od září jí už měla dvakrát a docela hnusnou. Naštěstí už nemá problém se smrkáním. Já bych mu jí nechala vytrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
17.10.13 17:49
@1024 píše:
Náš syn je na tom uplně stejně. Též 3 roky, věčně od podzimu do jara zelená rýma s hnisákama v očích, nikdy nemá voděnku, ale rovnou zelenou a dělá bubliny. Než jsem se dostali na ORL, trvalo skoro rok. Vždy dětská léčila Pamyconem :roll:,který ORL dr. prý přímo nesnáší. Jenže prý to nemá v takové fázi, že by operace byla nutná. Náš ještě do školky nechodí, dala jsem mu rok, aby vše dohnal motoricky a řečově, ale té rýmy se též děsím, vím jak jsou na to učitelky háklivé. Už jsem se setkala i s reakcí matky, kdy vyloženě v kupé vlaku zakázala svým dětem přibližovat se k synovi :oops:. O smrkání nejde ani mluvit, zachrochtá jen pusou a též chrápe :cert:. Jinak teď utírám už skoro 2 týdny. Jediné co trochu pomohlo byl Aerius, ale ten je na předpis a je na alergickou rýmu

Ale ty vůbec nevíš, co k tomu tu maminku vede. Ona neví co tvému dítěti je, navíc pokud vidí co popisuješ. Akorát si takovou izolací stejně moc nepomohla, poněvadž to stejně lítá vzduchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.13 17:53

@Trojlístek Vždyť jsem psala v dalším příspěvku, že se ji nedivím, jen to mohla říct trochu jiným tónem a ne jako kdyby měl černý kašel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147

Takže my, maminky které máme děti, které mají skoro celý rok rýmu nebo kašel, nemáme vlastně pracovat a máme raději sedět celý rok doma s dítětem, kterému kromě rýmy nic není?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232

@1024 A ve výtěru mu nic nenašli? Naše Elča tahle smrkala několik měsíců a pak z toho vylezla Moraxela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
17.10.13 17:55

@Navli Úplně to tak máme doma jako pře kopírák.

A právě na tyhle oslabenější děti potom nasedají problémy těch, kteří nad opakovanou rýmou mávají rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.13 17:55

@Trojlístek Vždyť jsem psala v dalším příspěvku, že se ji nedivím, jen to mohla říct trochu jiným tónem a ne jako kdyby měl černý kašel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.13 17:56

@MarketaJ Ne jen se koukne do uší, nosu, krku řekne mandle tam je zvětšená a pak že není nutná odstranit. Dceři kdysi dělala obvodní a měla tam snad streptokoka či jinou potvoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.10.13 17:58
@1024 píše:
@Vemas Potom nechápu, proč ji nevyndá teď :evil:. Synovec byl a je zdráv a nechrápe.
Jo taky jsem se nedivila, ale bylo to takové nepříjemné.

Tak jdi někam jinam. U nás se na tom shodli dva doktoři na ORL, že to bude lepší, že už jí má fakt velkou a hlavně jí to ommezuje při mluvení, protože hodně huhňá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
17.10.13 17:59
@Anonymní píše:
Takže my, maminky které máme děti, které mají skoro celý rok rýmu nebo kašel, nemáme vlastně pracovat a máme raději sedět celý rok doma s dítětem, kterému kromě rýmy nic není?? :think:

To je pořád dokola, fakt! Tak si proboha zjistěte o jakou rýmu a proč ji pořád včetně kašle má.

To jako mám napsat, že skrz vás jsem matky, které mají sice „děti zdravé“, ale jakmile se potkají s vašim rezistentním bacilem u vašich dětí, tak nám to vadí? A to se divíš? Anonyme?

Já pak taky kvůli takovým anonymním dárcům řeším paragrafy!

Příspěvek upraven 17.10.13 v 18:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
17.10.13 17:59

@MarketaJ Ne jen se koukne do uší, nosu, krku, změří emise v uších řekne mandle tam je zvětšená a pak že není nutná odstranit. Dceři kdysi dělala obvodní a měla tam snad streptokoka či jinou potvoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí