Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kocourGarfield jenže jako měšťák to nepoznáš. Já když k našim na vesnici přijedou, tak mi to taky neskutečně páchne a mám pocit, že mě to dusí. Jenže podle zakladatele takhle topí půlka vesnice, čemuž zas až tak nevěřím. V dnešní době, kdy se měly staré kotle má tuha paliva vyměnit za lepší nebo přejít má jiné. Jasné, že spousta lidí to nemá, ale určitě ne půlka vesnice
@Aduš8 píše: Více
U nás je jedna vesnice, kde musím přepnout v autě na vnitřní okruh. Poprvé jsem si myslela, že prostě výjimka, ale je to fakt každé ráno. V naší vesnici občas večer, tak jednou do týdne nemůžeme otevřít okna. Je to nepříjemné chtit vyvětrat ditete před spaním a nejdříve čichat, zda tam neni smrad. Občas to nezjistíš a máš to v celém domě.
Ráno a večer - to dělá hlavně zatápění. Než se kotel nebo kamna pořádně rozhoří. Nevím ale, zda to ještě dělají nové kotle.
@mado píše: Více
A jak to dělají majitelé velkosadu? Nějak jsem nikde neviděla, že by se to pálilo. A fakt by mě to zajímalo, protože tam třeba dřeva musí být hodně. Tráva a listí, to neřeším. Trávu hádám sečou tak dvakrát. A na podzim to listí přejet sekačkou a je rozbité a muže se nechat, ne? Nevím, třeba to blbé vidím.
@Aduš8 píše: Více
Paradoxně kdo uměl topit, tak měl starý kotel ekologičtější, než dnešní moderní ekologické plecháče. Starý litinový kotel, když se nesmyslně neškrtil na sekundárním vzduchu, tak si krásně držel uvnitř vysokou teplotu hoření a palivo spálil pěkně bez bordelu a popílku do komína. Zatímco s těmi novými ekokotli spousta lidí neumí topit a jde jim z komína bordelu jak z lokomotivy. Na nových eko kotlích, pokud to nejsou vyloženě zplynovací, není nic nového, co by přispívalo ekologii. Místo nesmyslných zákazů se měl stát postarat o to, aby bylo k dispozici kvalitní topivo za přijatelné peníze a udělalo by to pro čistotu mnohem víc, než zákazy a příkazy.
Edit: trvalo mě pěkně dlouho, než jsem přišel na to, proč mi to nechce nechat odeslat příspěvek kvůli výskytu sprostých slov. Napřed jsem měl podezření na slovo „bordel“, potom na „sekundárním“, ale nakonec to způsobovalo slovo „ekokotli“ ![]()
@rmot to je vtipný. Dřív měl problém právě se sekundou. A jo. Jinak máš pravdu. Bylo to vidět u nás. Lidi v městě přešli ve velkém na plyn, a paráda. Pak vyletěl plyn, a každý najednou zapojil staré kotle a je to jak v Indii. Pálí kde co.
@inkakřivák píše: Více
Mají drtičky a štěpkovače. My máme asi 20 stromů a po jarním ořezu pálíme.
Zakladateli, to je úplně normální český venkov. Kotle prostě smrdí. Plynofikace všude neproběhla, ne každý si může dovolit topit elektrikou. Jestli někdo háže do kotle něco, co tam nepatří, tak to pozná kominík. Revize komína je myslím povinná. ![]()
Zakladateli, je bláhový myslet si, že na vesnici jdu za čistým vzduchem. Ten máš ve městě. Ale vydrž, jednou se tam taky dočkáte. Zkus životní prostředí, jak ti radila tady jiná uživatelka.
Jestli jste v nějaké díře o osmi domech, tak věřím, že polovina vesnice, což jsou jen 4 domácnosti to dělají ![]()
Takovej prasečák je taky žůžo. To ještě zlatej kouř.
@Kolicek95 Tak ale komeníkovi je to úplně fuk. Navíc na vesnici se znají.
@Kolicek95 kominik to napíše do revize a tím to hasne. Příští rok to tam napíše zas. Pokud dojde k požáru, tak pojišťovna nic nezaplatí, ale to řeší s majitelem, ne s kominikem.
Dej podnět na životní prostředí. To musí prošetřit tak nebo tak! Můžou pálit mokrým dřevem a totálně zadehtovat komín, či si odrovnat kotel. Každý rok se provádí revize komínu. Pokud se s kominíkem ale ten člověk zná, nebo mu dá prachy do kapsy, samozřejmě může do revizní zprávy napsat cokoliv.
všude milují tyhle náplavy, co se přistěhují a začnou ostatním do všeho kecat.
Už vadí i uhlí, jo? ![]()
Hele klidně do toho začni vrtat. Ale potom si ve vsi asi užiješ. Všichni budou vědět, kdo práskal. ![]()
@Kolicek95 píše: Více
Kominík pozná prd, protože plasty ti komín nezaneřádí, pokud udržíš vysokou teplotu hoření. V podstatě shoří beze zbytku, jen budou obtěžovat sousedy smradem. Komín si zaprasíš mokrým nekvalitním uhlím, nebo mokrým dřevem, ale plasty komínu neublíží.
@rmot píše: Více
Jo přepad ze septiku, vyšší level pak je, když si někdo ten rybníček odčerpává a zpětně tím Domestosem zalévá vlastní zeleninu.