Jak říct mamince o těhotenství v 15?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1735
1.6.21 23:25

@Pampeliska724 Hlavně se uklidni. Ano, lehce se to řekne, já vím. Pokud to byl tvůj první sex, tak se nedivím, že vyšiluješ. ;) Pokud jsi na toto emotivně citlivější, tak doporučuji koupit pár úplně obyčejných těhotenských testů a prostě když nepřijde menstruace na čas, tak zkusit test. Když jsem si našla přítele (teď už manžela) tak jsem se první tři měsíce děsně bála, že otehotnim i přes kondom. Stresem se mi rozházel cyklus. A právě udělat si hned při zpožděé menstruaci test, kdy jsem zjistila, že je vše v pořádku mi nejvíce pomohlo hodit se do klidu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.21 06:44
@Kriss Tina píše:
Hele udělej si test rovnou, jestli mas zpoždění, tak by něco ukázal, ale jinak nevysiluj. V tomhle věku je zpoždění normlani i klidně měsíc, použili jste kondom, tam poznáš když rupne a navíc píšeš, ze jste se neudělali, tak z čeho bys byla těhotná?

Hned po tom jsem to všechno vyhledávala, abych se uklidnila. A mám spíš strach o to, že jak nosí kondomy v peněžence, tak se tam nějaká ta malinká díra udělala.
Bojím se, že bych otěhotněla z kapiček lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15221
2.6.21 07:05

Těhotná nejspíš nebudeš. Udělej si test a pokud bude pozitivní, budeš to muset říct mámě, abyste zařídily potrat. ( nepredpokladam, že chceš v 15 mimíska)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
2.6.21 10:36
@iila píše:
V dnešní době pilulek „po“ v pér. deli? :think:

No zrovna tihle dva ji jistě mají nachystanou v šuplíku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
2.6.21 13:01

Taky si myslim, ze tehotna nejspis nejsi. Jen nesouhlasim s temi radami, ze si mas zajit ke gynekologovi pro antikoncepci. Nekdo snasi HA bez problemu, ale nekomu muze poradne znicit zdravi. Ja po svoji zkusenosti svym dceram HA nezakazu, ale popisu jim nasledky, ktere na me zanechala, a at se rozhodnou, jestli tohle chteji riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.6.21 13:27
@truelly píše:
No zrovna tihle dva ji jistě mají nachystanou v šuplíku :zed:

A ony neexistují lékárny? :think: kdyby se stala nehoda, tak snad do ní zvládnou dojít.

• Citovat
  • Upravit
34285
2.6.21 13:34

@Pampeliska724 Kup si test a budeš mít jasno, řekla bych ale že těhotná nebudeš. Řekni mamce, aby s tebou zašla na gynekologii a nech si předepsat antikoncepci, atˇse nemusíš stresovat každý měsíc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.21 15:50

V klidu, těhotná skoro určitě nejsi, to by bylo moc náhod dohromady. Já antikoncepci v Tvém věku užívat nemohla ze zdravotních důvodů a to byly nervy, úplně si na to vzpomínám. Dneska se svými zkušenostmi už ale vím, že zbytečně. S kondomem se to v klidu zvládat dá, od 15 do 19 jsme to s tehdejší přítelem taky zvládli. Nezodpovědní nejste. Když praskne, poznáš to. Skrz nějakou miniaturní dírku to podle mě ani nejde - buď je to dírka větší a praskne jak se kondom roztáhne, a ty úplně malé se zatáhnou a nic skrz neprojde, zkus si někdy nepoužitý kondom třeba propíchnout jehlou a pak napustit vodou, vyzkoušíš si, co to dělá a jak velká díra by to musela být. Když se ti náhodou stane, že praskne (za 5 let se mi to stalo jednou), žádná katastrofa to ještě není. Zaprvé jsi vůbec nemuselo otěhotnět, plodných dní je jen pár v měsíci. Je potřeba si v lékárně koupi „pilulku po“ do 3 dnů, myslím, že na ní není potřeba předpis od doktora, to se několikrát měnilo. A i kdyby přesto všechno jsi otěhotněla, tak a) při podezření si udělej hned test, ať víš, na čem jsi a nevyšiluješ zbytečně, b) pokud ano, řešit hned, do 7. týdne dá doktor jen prášek, později je to na chirurgický zákrok. S oznamováním mamce bych počkala až budeš mít pozitivní test, ať si nezaděláš na problémy zbytečným poplachem, to nenechá v klidu žádného rodiče (přesně to co tobe se mě stalo, menstruace nikde a já to mámě řekla, byly zbytečné scény, a přitom jsem vůbec těhotná nebyla).

• Citovat
  • Upravit
3104
2.6.21 17:48

Mimochodem, v 15 je nutné jít na gyndu v doprovodu rodiče? Myslím, že ne každá holka tam tu mámu snese. Pro některou je to podpora, pro některou naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34285
2.6.21 18:07
@iila píše:
Mimochodem, v 15 je nutné jít na gyndu v doprovodu rodiče? Myslím, že ne každá holka tam tu mámu snese. Pro některou je to podpora, pro některou naopak.

Já jsem s dcerou v patnácti šla, podepisovala jsem nějaký papír, že souhlasím aby pak už chodila sama. Jasně že jsem s ní nešla na vyšetření :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.21 18:07
@Anonymní píše:
V klidu, těhotná skoro určitě nejsi, to by bylo moc náhod dohromady. Já antikoncepci v Tvém věku užívat nemohla ze zdravotních důvodů a to byly nervy, úplně si na to vzpomínám. Dneska se svými zkušenostmi už ale vím, že zbytečně. S kondomem se to v klidu zvládat dá, od 15 do 19 jsme to s tehdejší přítelem taky zvládli. Nezodpovědní nejste. Když praskne, poznáš to. Skrz nějakou miniaturní dírku to podle mě ani nejde - buď je to dírka větší a praskne jak se kondom roztáhne, a ty úplně malé se zatáhnou a nic skrz neprojde, zkus si někdy nepoužitý kondom třeba propíchnout jehlou a pak napustit vodou, vyzkoušíš si, co to dělá a jak velká díra by to musela být. Když se ti náhodou stane, že praskne (za 5 let se mi to stalo jednou), žádná katastrofa to ještě není. Zaprvé jsi vůbec nemuselo otěhotnět, plodných dní je jen pár v měsíci. Je potřeba si v lékárně koupi „pilulku po“ do 3 dnů, myslím, že na ní není potřeba předpis od doktora, to se několikrát měnilo. A i kdyby přesto všechno jsi otěhotněla, tak a) při podezření si udělej hned test, ať víš, na čem jsi a nevyšiluješ zbytečně, b) pokud ano, řešit hned, do 7. týdne dá doktor jen prášek, později je to na chirurgický zákrok. S oznamováním mamce bych počkala až budeš mít pozitivní test, ať si nezaděláš na problémy zbytečným poplachem, to nenechá v klidu žádného rodiče (přesně to co tobe se mě stalo, menstruace nikde a já to mámě řekla, byly zbytečné scény, a přitom jsem vůbec těhotná nebyla).

Děkuji moc za tohle, pravděpodobně mě tahle zpráva uklidnila nejvíce.
Na zpoždění jsem normálně zvyklá, takže bych z toho takové haló nedělala.
Jenom mám strach z těch příznaků. Bolí mě hlava, záda i prsa. Ráno, když vstávám, mi je opravdu nevolno, dokud se nenajím. Když nepiju a nejím třeba 1-2 hodiny, tak opět nevolno. A menstruace prostě pořád nikde. Dávám si ještě naději, jak ji mám nepravidelnou, tak že přijde třeba později. Ale pokud nepřijde do pondělí, tak si udělám test a nedivila bych se, kdyby byl pozitivní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.21 18:25

@Pampeliska724
Udělej si ho hned, ušetříš si nervy ;) skočit do drogerky přece není problém, mají ho všude, drahé to taky není. To já bych se teda hodně divila, to by byl fakt zázrak skoro na úrovni neposkvrněného početí. Tyhle příznaky můžou mít tisíc příčin, třeba i zrovna to, že se ti menstruace zpozdila nebo nějaká viróza. Bolení hlavy a zad k prvním příznakům těhotenství nepatří. Záda bolí až ve vyšších měsících kvůli rostoucímu břichu, ne na začátku. A pokud by pozitivní být měl, každý den kdy to budeš vědět dřív je k dobru, víc času na přemýšlení i řešení…

• Citovat
  • Upravit
3104
2.6.21 22:05
@arinecka píše:
Já jsem s dcerou v patnácti šla, podepisovala jsem nějaký papír, že souhlasím aby pak už chodila sama. Jasně že jsem s ní nešla na vyšetření :mrgreen:

Já jsem nemyslela přímo vyšetření. Myslela jsem opravdu jen doprovod, řekněme, ke dveřím ordinace. Ono i to je celkem intimní věc a když dcera s mámou moc nevychází, nemusí jí být příjemné ani toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.21 08:54

Testík

Zdravím maminky,
před tak 20 minutama jsem si udělala mamatest. Hned jsem volala přítelovi a vzbudila ho tím :D Výsledek byl dle mého na 100% negativní, ani žádný duch nešel vidět. Za 3 dny udělám další, pro jistotu. Ale bojím se celkem toho 7 denního zpoždění MS.
Dávám obrázek, kdybyste náhodou viděli něco, co já ne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36327
6.6.21 10:34
@Pampeliska724 píše:
Zdravím maminky,
před tak 20 minutama jsem si udělala mamatest. Hned jsem volala přítelovi a vzbudila ho tím :D Výsledek byl dle mého na 100% negativní, ani žádný duch nešel vidět. Za 3 dny udělám další, pro jistotu. Ale bojím se celkem toho 7 denního zpoždění MS.
Dávám obrázek, kdybyste náhodou viděli něco, co já ne :P

Určitě negativní. Zpoždění může mít spoustu příčin, třeba i stres. Pokud to nedostaneš za týden, skoč si na gyndu na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí