Jak říct tátovi, že chci změnit sport?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
2.11.23 20:40

Tak tam prostenejdi a zůstaň sedět na místě, když nezabere domluva, ne?. Kdyby tě chtěl fyzicky donutit, no tak děláš mma… :P nebo otec snad taky?

@Overthinker píše:
Dobrý den,
píši sem protože potřebuji radu nejlépe od rodičů. Je mi 16 let a jsem holka. Věnuji se 5 let bojovým sportům…mezitím jsem 4krát změnila klub, ale vlastně jsem se střídala mezi dvěma kluby kvůli časeům atd… ale už mě ten sport vážně nebaví. Nemám žádnou motivaci ho dělat, protože nezávodím a ani nebudu protože můj trenér s těmi sporty nezávodí a já jsem úplně nejmladší z klubu a jsem holka…Mlátit se s dospělými dvoumetrovými chlapy je docela demotivující…řekla jsem taťkovi, že chci dělat judo…protože mi bylo jedním trenérem řečeno že bych v tom za pár měsíců mohla závodit…to taťka úplně odmítl, že mma je super a že judo ne… On se mu ten sport hrozně líbí a nechce abych dělala něco jiného…já chci přejít na rychlokánoistiku bylo by to pro mě časově a celkově lepší…ale bojím se, že to vůbec nepřijme dobře a bude hodně naštvaný..protože jsem si jista ze to tak bude****..jak mu mám opatrně říct že chci úplně změnit sport???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
3.11.23 19:09
@Kasandra159 píše:
Dítko měnilo sport několikrát, podmínkou vždy bylo dochodit zaplacené období a chtěla jsem ujištění, že to není jen krátkodobý rozmar.
Na mě platí logické argumenty, takže na tvém místě bych se snažila otce přesvědčit na základě nějakých faktů, ne jen, že už nechceš.

První část se mi zdá rozumná.
Ten druhý odstavec… logické argumenty???… To, že dítko určitý sport nebaví, tudíž dodělá zaplacené pololetí či nejvýš ročník a začne dělat jiný sport, který ho třeba bude bavit víc, mi jako fotrovi přijde jako logický argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.1.24 21:26

Mám to stejný

Je mi 13.let dělám asi tak od první třídy karate. Chodím tam asi tak 6 nebo 7 let ale už mě to taky nak nebaví ale všichni říkají že jsem v tom dobrá.
Zrovna jsem odpaskovala na černý pás.
Někdy si říkám že by mi to asi mrzelo kdyby jsem to opustila ale nvm fakt mi to nebaví taky nevím jak to říct mamce ani tátovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
30.1.24 21:43

Normálně vás obě lituji. Dělat něco, co mě nebaví, to musí být hrozné. Normálně bych si sedla s rodiči a řekla jim to. Život je krátký…

Dcera ještě vloni dělala atletiku. Někdy v květnu/červnu jsem na ni už viděla, že to není to, co by chtěla a že ji to moc nebaví. Sedly jsme si spolu, řekla, co by chtěla a sport změnila. Začala s rychlostí kanoistikou. Má za sebou tedy jen podzim, takže jen 2 měsíce na řece. Od listopadu posilují, trénují jinak (kolo, běžky, posilování, běh…). Zatím tím žije. Ani jsem netušila, jak moc ji to nadchne. :dance: Takže nechápu rodiče, které děti nutí dělat něco, co je nebaví. Bohužel takových je hodně. :(

Držím palce, ať to rodiče pochopí a do ničeho vás nenutí. :hug:

Jen se obávám, že na rychlostí kanoistiku je v 16ti už pozdě. U nás berou začátečníky maximálně do 12-13 let. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze