Jak říct tátovi, že chci změnit sport?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak říct tatovi, že chci změnit sport?
Dobrý den,
píši sem protože potřebuji radu nejlépe od rodičů. Je mi 16 let a jsem holka. Věnuji se 5 let bojovým sportům…mezitím jsem 4krát změnila klub, ale vlastně jsem se střídala mezi dvěma kluby kvůli časeům atd… ale už mě ten sport vážně nebaví. Nemám žádnou motivaci ho dělat, protože nezávodím a ani nebudu protože můj trenér s těmi sporty nezávodí a já jsem úplně nejmladší z klubu a jsem holka…Mlátit se s dospělými dvoumetrovými chlapy je docela demotivující…řekla jsem taťkovi, že chci dělat judo…protože mi bylo jedním trenérem řečeno že bych v tom za pár měsíců mohla závodit…to taťka úplně odmítl, že mma je super a že judo ne… On se mu ten sport hrozně líbí a nechce abych dělala něco jiného…já chci přejít na rychlokánoistiku bylo by to pro mě časově a celkově lepší…ale bojím se, že to vůbec nepřijme dobře a bude hodně naštvaný..protože jsem si jista ze to tak bude****..jak mu mám opatrně říct že chci úplně změnit sport???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rozumný otec?
Pokud je táta rozumný, tak to musí pochopit
urcite to není o tom jak mu to říct, ale spíše o něm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
"Tati, chci změnit sport, na kanoistiku. Je to pro mě časově lepší. Můžu se víc zaměřit na školu a učení. Vzdělání je taky důležité, nemyslíš? " Prostě to zaobalit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tatínek si na tobě realizuje něco co sám nedokázal, nebo taky zápasí? Řekla bych mu to úplně normálně jak to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen aby to nebylo kvůli penězům, přeci jen MMA a Judo… Neznám tatínka, ale u některých by mne to vůbec nepřekvapilo.
@Alušáček píše:
A tatínek si na tobě realizuje něco co sám nedokázal, nebo taky zápasí? Řekla bych mu to úplně normálně jak to je.
- Citovat
- Upravit
@Prostě Vodnář noo ona je ta kanoistika mnohem levnější než MMA
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prostě Vodnář píše:
Jen aby to nebylo kvůli penězům, přeci jen MMA a Judo… Neznám tatínka, ale u některých by mne to vůbec nepřekvapilo.
Jaký peníze? Holka píše, ze nezávodí, takže asi tím nic nevydělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
… ale nevíme, v jakém světle jí vidí její táta a to je to oč tu běží. Dítě by mělo dělat sport, který chce a ne ten, který si vysnil rodič. Rodič má být rád, že dítě vůbec chce nějaký sport provozovat. Avšak má mu dělat radost a ne trápení.
@Alušáček píše:
Jaký peníze? Holka píše, ze nezávodí, takže asi tím nic nevydělá.
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se, než jsem napsal příspěvek, tak mi vypadla z hlavy. Zapamatoval jsem si jen Judo a MMA. Tak ono hodně sportů bude levnějších, než MMA. Ale fakt si myslím, že jde o to, v jakém světle vás vidí váš otec. Plní si přes vás jeho sny a kvůli tomu potlačuje ty vaše. A proto vás nevidí, neslyší.
@Overthinker píše:
@Prostě Vodnář noo ona je ta kanoistika mnohem levnější než MMA
- Citovat
- Upravit
Každý rozumný rodič pochopí, že dítě může být ve sportu dobré jen tehdy, pokud ho sport baví.
Dnešní mládeš už nesportuje a dceru budu podporovat v jakémkoliv sportu, jen aby nějaký dělala.
S tátou si rozumně promluv, už nejsi malý dítě.
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Overthinker píše:
@marcellia s mamkou se nabavim ta žije v cizině
Aha ![]()
Jinak nejlepsi taktika je asi byt uprimna.
Neumim si predstavit, ze bych nutila dceru pokracovat v takovym drsnym sportu, pokud by mi rekla, ze uz to delat nechce. A nejspis bych byla rada, ze chces delat jiny sport, hlavne ze sport..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítko měnilo sport několikrát, podmínkou vždy bylo dochodit zaplacené období a chtěla jsem ujištění, že to není jen krátkodobý rozmar.
Na mě platí logické argumenty, takže na tvém místě bych se snažila otce přesvědčit na základě nějakých faktů, ne jen, že už nechceš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit