Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem,
chtěla jsem se zeptat, jestli doma máte malého Pavla, jak mu říkáte? Napadá mě zdrobnělina jen Pája nebo Pavlík.
Díky za tipy.
@ivaaneb píše:
Ahojky všem,
chtěla jsem se zeptat, jestli doma máte malého Pavla, jak mu říkáte? Napadá mě zdrobnělina jen Pája nebo Pavlík.
Díky za tipy.
Doma nemám, ale mám kamaráda Pavla a tomu se od děcka říká Pavko (Pafko).
Mám kamaráda, říká se mu „Pavluša“, máma ho oslovuje „Pavlí“
Kapku mimo dotaz, můj brácha je Pavel a všichni mu říkáme Ludvo:) Drží se ho to od malička
jinak jdkeu říkali občas Pavle, Pavliku, Pavlicku
Mám partnera Pavla.., jménem mu neříkám, max. když si ho chci dobírat
..jinak mu říkají Pajo, Pavliku ![]()
Děkuji předem všem. Samozřejme má být v nadpisu Pavel ne Pav…nějak se to smazalo.
Přemýšlím nad tímto jménem. ![]()
Hlidam pravidelne deti a mam hednoho Pavla.Kdyz zlobi, rikam mu s jeho maminkou Pavlušo. Jinak Pápa. Rikaji mu tak i ostatni deti…
Brácha je Pavel, říkali jsme mu Pavlíčku, Pavlíku, Pavle… nijak neobvykle…
Já jsem taky asi mimo dotaz, já vždycky dětem to jméno nějak pěkně zkomolím. Syn je David, nesnáším Dády, Davči a podobné hrůzy, Davídek se mi ale taky nelíbí. Až bude větší budu mu normálně říkat David, ale když byl miminko a ještě teď, páč se to hodně vžilo mu říkám Dašík.
No u Pavlíka to „š“ dát nejde
, i když v Pohádce o mašinkách kluk jménem Pašíček je ![]()
otec je Pavel, jak mu říkali nevím.
Ahojky, my máme Pavlíka a říkáme mu většinou Pájo a když zlobí tak Pájine, ale to málo kdy, syn se jmenuje po tatínkovi a tatínkovi říká tchýně Pavlušo což se mi zatím pro dítě nelíbí.
Mám partnera Pavla a říkám mu Pájo, Pájíku (on to moc rád nemá, raději by jen Pavle, ale já si tak zvykla..) A čekáme miminko, pokud bude kluk, tak Pavel je jasná volba. (Pavlík, Pájík, Pavlíček---)
@suik píše:
Já jsem taky asi mimo dotaz, já vždycky dětem to jméno nějak pěkně zkomolím. Syn je David, nesnáším Dády, Davči a podobné hrůzy, Davídek se mi ale taky nelíbí. Až bude větší budu mu normálně říkat David, ale když byl miminko a ještě teď, páč se to hodně vžilo mu říkám Dašík.No u Pavlíka to „š“ dát nejde
otec je Pavel, jak mu říkali nevím., i když v Pohádce o mašinkách kluk jménem Pašíček je
jde tam dát Š
, mám Pavlíka a krom Pavlíku mu říkáme Pášo, Pašajdo (podle knížky Jak Lucka vysvobodila prince Pašajdu), Pašajdíku a když zlobí, je to Pašajďák
Příspěvek upraven 30.04.15 v 21:25
Normálně Pavle. Ale asi proto, že už mu je 42
mmchdm, jako malej to byl pořád pavel, žádné zdrobněliny se u nás nevedly ![]()
Mám sestru Pavlínu a její partner je Pavel oboum říkáme Pájíku. Má to i výhody
když neslyší jeden, druhý to slyší a pamatuje si to ![]()