Jak s VZP? Ukončení práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak s VZP? Ukončení práce
18.3.2016 dávám výpověď ve své práci a od 1.4.2016 nastupuji do jiné. Jak to bude s těmi dni od té výpovědi, doplatím si nejakou částku zdravotního a sociálního nebo ne? V pojišťovně jsou az příští tyden, tak se pujdu raději optat ale chci se zeptat i vas jestli mate zkušenost. Chci v tom mit pořádek a žádný dluh. Dekuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky, máš povinnost se do 8 dní nahlásit na ÚP - bohužel i když víš, že jdeš do nové práce. Nahlásíš jim termín ukončení práce a oni tuto informaci dají pojišťovně a OSSZ. Když nastoupíš do nové práce, budeš muset vzít pracovní smlouvu a jít opět na PÚ se odhlásit. V době kdy budeš „bez práce“ za tebe vše platí stát. Je to jak u blbých, ale je to tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak bych si pak na pojišťovně ověřila, jestli mají informaci, že máš jiného zaměstnavatele…raději ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sinquinita píše:Žádná povinnost hlásit se na UP není, takže tu zakladatelce neříkej blbosti.
Ahojky, máš povinnost se do 8 dní nahlásit na ÚP - bohužel i když víš, že jdeš do nové práce. Nahlásíš jim termín ukončení práce a oni tuto informaci dají pojišťovně a OSSZ. Když nastoupíš do nové práce, budeš muset vzít pracovní smlouvu a jít opět na PÚ se odhlásit. V době kdy budeš „bez práce“ za tebe vše platí stát. Je to jak u blbých, ale je to tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Pokud od 18.3. nebude nikde zaměstnaná a oficiálně bude zaměstnaná od 1.4., tak by se měla evidovat na úřad práce…
Takto mi to bylo řečeno přímo na poradně ÚP
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sinquinita A z jakého důvodu by se měla registrovat na UP? Ano, pokud ji ta pakárna za to stojí, aby dostala podporu za těch cca 10 dní, tak se registrovat samozřejmě může, ale v žádném případě to není její povinnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Snad ne kvůli podpoře, ale kvůli informaci ZP a OSSZ, že v té době není nikde zaměstnaná…
Neřeším, každého věc. Ať si dělá co chce…
Já na OSSZ řešila 2 blbé dny, kdy jsem nebyla v poměru a už měli kecy při kontrole, že o tom nevěděli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co by to mělo být za pakárnu? Byla jsem ve stejné situaci, došla jsem tam, nahlásila se, řekla jsem jim, že ale tehdy a tehdy nastupuju a bylo.. pak už si to vyřešil zaměstnavatel…žádnou pakárnu v tom nevidím… ![]()
Buď se přihlásí na úřad práce, nebo si dny u pojišťovny zaplatí sama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vercsi148 píše:
A co by to mělo být za pakárnu? Byla jsem ve stejné situaci, došla jsem tam, nahlásila se, řekla jsem jim, že ale tehdy a tehdy nastupuju a bylo.. pak už si to vyřešil zaměstnavatel…žádnou pakárnu v tom nevidím…
Přesně tak! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sinquinita No a co, pokud nemá ŽL, tak na OSSZ nic hlásit nemá povinnost (a ani UP tam fakt nic nehlásí) a zdravotní pojištění by musela řešit pouze kdyby byla bez práce celý kalendářní měsíc, což taky není. A ano, ať si každý dělá co chce, ale tak nevrď něco, co není pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vercsi148 píše:
A co by to mělo být za pakárnu? Byla jsem ve stejné situaci, došla jsem tam, nahlásila se, řekla jsem jim, že ale tehdy a tehdy nastupuju a bylo.. pak už si to vyřešil zaměstnavatel…žádnou pakárnu v tom nevidím…
Nezaplatí, nemá žádnou povinnost si je platit, pokud měla po část měsíce zaměstnání…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Sinquinita No a co, pokud nemá ŽL, tak na OSSZ nic hlásit nemá povinnost (a ani UP tam fakt nic nehlásí) a zdravotní pojištění by musela řešit pouze kdyby byla bez práce celý kalendářní měsíc, což taky není. A ano, ať si každý dělá co chce, ale tak nevrď něco, co není pravda.
Netvrdím něco co není pravda!! Píšu to, co mi bylo řečeno přímo na ÚP, když jsem byla ve stejné situaci a řešila jsem ty 2 dny, že o tom OSSZ nevěděla. Od té doby jsem to udělala 2× stejně a nikdy nebyl problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sinquinita Tvrdíš, že má povinnost se do 8 dnů přihlásit na UP, což pravda není. Já nikde nerozporuju, že se člověk na UP přihlásit může, podstatné je, že nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Kašlu na to…ať se zakladatelka nikam nehlásí. Pak ti může poděkovat…čus!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit