Výběr peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výběr peněz
Ahoj holky!
Mám na vás takovou otázku.
Když člověk někam uloží peníze (fond) tak je může kdykoliv vybrat ne? Ty peníze jsou uloženy na 10 let. Teď uběhly 4 roky a já ty peníze potřebuju. Můžu je vybrat? Já ty peníze neuložila takže o tom moc nevím a ten dotyčný říká že je je vybrat nemůže. Mě to příjde jako hloupost protože ty peníze jsou jeho. A navíc on potřebuje jen část těch peněz vybrat takže se ten účet nebude ani rušit.
Co myslíte? Může teda část těch peněz vybrat?
Já jsem totiž slyšela že i ze,,zamraženýho" konta se dá vybrat.
Jak to tedy je? Děkuju moc za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
S tím vybráním záleží na podmínkách smlouvy. Pokud nejsi majitel, tak se obavám, že se s tebou nikdo bavit nebude a nidko ti nic nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola
Tak to je mi jasný ale on mi právě říká že je nemůže vybrat. Takže je možné že to opravdu nejde? Já si právě myslím že i když se řeklo,,tak a tak" tak se dá stejně nějak odstoupit nebo tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Banane18 To záleží, co je to za fond, jaký tam jsou podmínky pro vklady a výběry, za jakých podmínek se dá odstoupit.. Odstoupit určitě, ale může to být klidně i ztrátové.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, podívej se do smlouvy, určitě tam budou podmínky pro předčasný výběr peněz. Co je to za fond - podílový, penzijní…? Obecně mám pocit, že z podílových fondů lze peníze vybrat bez výpovědní lhůty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak skoro z kazdeho bezneho produktu/smlouvy lze nejak vycouvat a vybrat. ale nekdy to muze byt tak nevyhodne, ze to nema smysl. muzou ti vzit uroky, napocitat poplatky, vystavit pokutu atd.
obecne „fond“ je hodne siroky pojem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víc mi bohužel neřekl, vím jen že to uložil na fond na 10 let.No jasný pokuta to sem si myslela a prý je pokuta když chceš všechno vybrat a zrušit to konto.Jde jen o část těch peněz ![]()
Já věděla že lže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smlouvu sem bohužel neviděla, bydlíme daleko od sebe a nejsme ani rodina a proto sem si myslela že buďto žádný peníze nemá protože to utratil, nebo nechce dát, nebo ho ti,,úředníci" podělávají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Banane18 Lhát ti nemusí, u některých typů spoření opravdu nejde vybrat jen část peněz a musí se vypovědět smlouva. Kdoví, co je to za fond. Pokud jsou ty peníze tvoje nebo na ně máš nárok, vyžádej si od něj tu smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je to fond (investiční), tak za ty peníze koupil určitý počet něčeho- třeba podílů/ jednotek. Možná 50.000 jednotek. Obecně nevidím problém, aby odprodal třeba 25.000 jednotek.
Je jedno, jestli je to v Kč 20.000, nebo 200.000. Že to je na 10 let- to je takzvaný investiční horizont. Za odprodej v prvních letech může být speciální poplatek, třeba 3%. Jiná otázka je, že to může být třeba ve ztrátě a není výhodné to prodávat teď. Pokud nutně ty peníze potřebuje, tak je to všechno jedno.
Pokud nemá fond, ale třeba termínovaný účet, tak tam opět může být nějaký poplatek, ale ne nemožnost se dostat ke svým penězům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit